1. Samochody
  2. Mitsubishi
  3. Outlander
  4. Oceny i opinie
Mitsubishi

Mitsubishi Outlander - Opinie kierowców

Mitsubishi
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mitsubishi Outlander. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mitsubishi Outlander. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mitsubishi Outlander?

Czy warto kupić Mitsubishi Outlander?

TAK
NIE

Mitsubishi Outlander - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.56
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.27
silnik:silnik - ocena kierowców 4.01
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.12

Najlepiej oceniany silnik

Mitsubishi Outlander benzynowy

4.28

77%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mitsubishi Outlander

4.28

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 38

Oceny samochodów Mitsubishi Outlander według nadwozia

Mitsubishi Outlander - suv (5 drzwiowy)

89 użytkowników oceniło Mitsubishi Outlander suv na:

4.24

Oceny samochodów Mitsubishi Outlander według silnika

Mitsubishi Outlander - benzynowy

30 użytkowników oceniło Mitsubishi Outlander benzynowy na:

4.28

Mitsubishi Outlander - diesel

59 użytkowników oceniło Mitsubishi Outlander diesel na:

4.22

Użytkownicy o wadach i zaletach Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander 2007-2013 rok 2009

4.50

Użytkownik Czesław ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: duży,przestronny , mało pali,dobrze trzyma na zakrętach - doskonale przeniesienie napędu i możliwośc wyboru napędu - dobry na polskie dziurawe drogi - Świetny na zimę , śnieg i śliskie nawierzchnie na 4 WD lub 4 WD Lock - doskonały samochód dla spokojnych kierowców, nie boi sie lekkiego terenu, dobry na wypady narciarskienie nie ma problemu z zakładaniem nart -rozkładana tylna klapa, duży bagażnik. Wady: to nie wyścigówka - odczuwalna turbodziura szczegolnie na zwykłym olaju napędowym, gdy da mu sie lepszy olej o wyższej liczbie cetanowej jest lepiej - nie ma informacji na wyświetlaczu kiedy wyłączam ASC i nie jestem pewny czy jest wlączony czy wyłączony - brak możliwości zmiany kolorów wyświetlacza, marny komputer, - brak regulacji kierownicy w poziomie

Mitsubishi Outlander 2003-2008 rok 2007

4.25

Użytkownik Yankes70 ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Duża radość z jazdy - świetnie trzyma się drogi - zawieszenie i silnik bardzo dobrze dobrane - bardzo dobrze spasowane elementy, wysoka jakość materiałów - ładny, oszczędny design, auto "ortodoksyjne", bez bajerów, udziwnień - dobra przestrzeń w środku - sprawia wrażenie mniejszego, a jednak jest to auto "wielozadaniowe" - i dla rodziny i miłośnika szybkich aut, sprawne na szutrach. Wady: stosunkowo mały bagażnik, nierówna powierzchnia po złożeniu siedzeń - drążek skrzyni biegów nieco "haczy" - spalanie - choć trudno to uznać za wadę - coś za coś

Mitsubishi Outlander VAN 2007-2010 rok 2010

4.00

Użytkownik Marcin ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: super wygląd ( jak dla mnie ) Mam wersję II po liftingu - t.j. rekina - komfort jazdy - dobrze zestrojone zawieszenie (,ale - patrz wady ) - niskie spalanie - przestronne wnętrze, pojemny bagażnik - dobre wyposażenie ( jak dla mnie, nie jestem wymagający ) plastiki się rysują ale zakładam że tak jest w większości aut w cenie do 115 000 zł. Wady: zmulony, słaby silnik !!!, jazda po mieście jest ogromnie męcząca dla kierowcy, bo auto bardzo słabo się zbiera przy ruszaniu, gdy załapie turbina przy 2000 obr jest już ok. Ale jak przejadę 1 godz po mieście jestem wykończony mieleniem biegami i sprzęgłem - UWAGA !!!! WADA FABRYCZNA !!! Właśnie zgłosiłem reklamację ale nie wierzę że uznają, bo auto ma 3 m-ce po gwarancji. Sprawdzałem w czterech przypadkowych egzemplarzach i ją wypatrzyłem ( jeśli ktoś nie wie może przeoczyć ) Tylny zderzak plastikowy jest trefnie zamontowany przez producenta i dobija lekko przy jeździe do karoserii. POWODUJE TO ODPRYSKIWANIE LAKIERU nad zderzakiem. Sprawdźcie sami w swoich autach !!!!

Mitsubishi Outlander 2007-2013 rok 2008

4.75

Użytkownik Tomasz H ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo wygodny dla prowadzącego jak i pasażerów. - automatyczne składanie tylnych siedzeń z możliwości przewozu na prawdę dużych towarów, otwieranie klapy bagażnika ułatwia załadunek - możliwość wyboru 3-rodzajów napędów, dobrze się prowadzi, małe zużycie paliwa 7,6 /8 l (4WD) ON przy 140/h - elegancki i lekki wygląd przy masie 1700 kg.. Wady: niestety:( za słaby silnik do masy i ta turbo dziura, dławi się!!! optymalne 160 kM i 365 Nm/2000 obr. min. - rząd 3 siedzeń w bagażniku to farsa dla karłów! i niepotrzebny wydatek za pseudo bajer - instalacja głośnomówiąca do telefonu po ANGIELSKU?!? i do tego żle funkcjonuje - pomarańczowe wskażniki są wkurzające, za te pieniądze inne kolory też istnieją. - dla czego??? nie zastosowano NOWSZEGO!!! silnika VW 2 l did common rail 170 kM 350 Nm

Mitsubishi Outlander VAN 2007-2010 rok 2007

4.25

Użytkownik DRAGON ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: MAŁE SPALANIE W STOSUNKU DO WIELKOSCI I MASY POJAZDU.JEST TO EKONOMICZNY SAMOCHÓD POD TYM WZGLĘDEM. - DUZY BAGAZNIK Z MOZLIWOSCIĄ PRZESUWANIA LUB WYJECIA BELKI ROLETY BAGAZNIKA - POCZUCIE BEZPIECZENSTWA, WYGODNIE SIEDZENIA - MOZLIWOSC RECZNEJ ZMIANY NA 2WD LUB 4 WD + 4WD LOCK - 6 STOPNIOWA SKRZYNIA BIEGÓW. TO DUZY PLUS. Wady: ZA SŁĄBY SILNIK. 200 KM TO MINIMUM DO TEJ MASY SAMOCHODU.WYKONUJĄC MANEWR WYPRZEDZANIA PRZY PREDKOSCI WIEKSZYCH NIZ 140KM/H NIE MA JUZ POWERA. :-(( - BRAK SCHOWKÓW POD PRZEDNIMI FOLTELAMI, - ZLE UMIEJSCOWIONE I PODSWIETLONE OTWIERANIE SZYB W DZRZWIACH - ZA DUDZ PLASTIKÓW I DO TEGO TRZESZCZĄ. TAKI PLASTIK FANTASTIK W SRODKU. - NIE MA MOZLIWOSCI OTOWRZENIA SAMEJ SZYBY W KLAPIE BAGAZNIKA, TAK JAK JEST NP W X5

Mitsubishi Outlander VAN 2007-2010 rok 2009

5.00

Użytkownik maciek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: ale jego glos mi sie jaknajbardziej podoba - duzo miejsca z tylu - poreczna wielofunkcyjna kierownica i zegary tez fajnie podswietlane - naped 4x4 bardzo dobrze sobie radzi a do skrzyni biegow trzeba sie przyzwyczajic bo nieczuc przelorzen i niema mozliwosci ruszenia z kopyta - naglosnienie zajebiste. Wady: silnik troche glosny - jak sie sklada tylnie siedzenia to brak mozliwosci plaskiej podlogi do zaladunku - brak elektrycznie ustawianych foteli - powyzej 100km/h zdecydowanie za glosny, szum powietrza i ogomienia nad tym powinni popracowac ale przeciez to nie jest klasa premium - jak dla mnie to pali troche za duzo a i komputer pokladowy blednie podaje spalanie zanizajac ja jakies 10-15%np pokazuje ze jest srednie ponizej 10l a jak zatankuje do pelna i przelicze to wychodzi 11

Mitsubishi Outlander VAN 2007-2010 rok 2010

4.75

Użytkownik WALD ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: małe spalanie(biorąc pod uwagę masę i napęd auta) - bardzo szybko działające ogrzewanie wnętrza auta - bardzo dobry sprzęt audio - obszerne wnętrze z możliwością powiększania poj.bagażnika poprzez przesuwaną kanapę tylną - praktyczny opuszczany tylny zderzak z udżwigiem do 200kg. Wady: głośna praca silnika, nieprecyzyjna regulacja oparć foteli przednich - brak możliwości regulacji kierownicy w płaszczyznie poziomej - nieczytelny wyświetlacz audio w czasie ,gdy pada na niego słońce - brak rękawa na narty w podłokietniku tylnego oparcia - zbyt słaba jakość plastików obić bocznych drzwi i dolnej części deski rozdzielczej oraz podatne na zarysowania elementy pomalowane na srebrno

Mitsubishi Outlander 2007-2013 rok 2010

4.75

Użytkownik Bart123 ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: stabilny w prowadzeniu, doskanała trakcja nawet jadąc z napędem na oś przednią - Duży bagażnik - system audio Rockford Fosgate to super sprawa. - model po lifcie ma naprawdę dobre wykończenia we wnętrzu.. Wady: głośnawy silnik 2 DID z charakterystycznym klekotem - brak regulacji kierownicy w poziomie

Mitsubishi Outlander VAN 2007-2010 rok 2010

4.50

Użytkownik dariusz30t ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: niesamowite nagłośnienie - jak na tą masę samochodu niskie spalanie - dobrze trzyma się drogi - dużo miejsca dla kierowcy, pasażerów z tyłu i na duży bagaż - bardzo wygodny do jazdy na długich dystansach. Wady: trochę za głośni silnik - co 10 000 km lepiej sprawdzić poziom oleju - brak podświetlenia sterowania lusterkami oraz szybami - kierownica sterowana w jednej płaszczyźnie, jednakże rekompensuje to elektrycznie sterowany w wielu płaszczyznach fotel kierowcy - elementy skórzane ok, jednakże elementy plastikowe mogłyby być trochę lepszej jakości

Mitsubishi Outlander 2007-2013 rok 2011

4.00

Użytkownik Misiek ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Duży bagażnik, największy w tej klasie. - Dobra widoczność, komfort jazdy. - Mnóstwo miejsca zarówno dla osób siedzących z przodu jak i z tyłu. - Absurdalnie drogie akcesoria jak np. listwy itp.. Wady: Tragiczna jakość plastików. Rysują się od wszystkiego. - Bardzo miękki lakier (nawet perła), rysuje się tragicznie...sprawia wrażenie "patrz na mnie ale nie dotykaj!". - Za słaby silnik. Auto nie chce jeździć. Przy czym pali zbyt dużo bo trzeba go "kręcić" na obrotach. Zapomnij o dynamicznej jeździe. - Cieniutka blacha. Wgniata się przy byle puknięciu drzwiami innego samochodu np. pod marketem.

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Plebiscyt Best Cars 2019 ? zagłosuj!
Plebiscyt Best Cars 2019 ? zagłosuj!
W tym roku po raz 25. oddajecie swoje głosy na ulubione samochody, a my jak co roku jednej osobie wręczymy nagrodę główną ? nowe Subaru XV!
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Bezpieczny powrót z wakacji
Bezpieczny powrót z wakacji
Ostatnie dni wakacji to okres wzmożonego ruchu na drogach. Powroty z dalekich urlopowych wyjazdów i weekendowych eskapad wiążą się z dużym ryzykiem wypadku wskutek zmęczenia, ale i stresu spowodowanego korkami czy nawet wizją powrotu do pracy. Eksperci radzą, jak bezpiecznie wrócić do domu.