Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
  1. Samochody
  2. Mitsubishi
  3. Carisma
  4. Oceny i opinie
Mitsubishi

Mitsubishi Carisma - Opinie kierowców

Mitsubishi
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mitsubishi Carisma. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mitsubishi Carisma. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mitsubishi Carisma?

Czy warto kupić Mitsubishi Carisma?

TAK
NIE

Mitsubishi Carisma - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.79
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.63
silnik:silnik - ocena kierowców 4.74
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.59

Najlepiej oceniany silnik

Mitsubishi Carisma benzynowy

4.73

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mitsubishi Carisma

4.68

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 34

Oceny samochodów Mitsubishi Carisma według nadwozia

Mitsubishi Carisma - hatchback (5 drzwiowy)

64 użytkowników oceniło Mitsubishi Carisma hatchback na:

4.70

Mitsubishi Carisma - sedan (4 drzwiowy)

6 użytkowników oceniło Mitsubishi Carisma sedan na:

4.54

Oceny samochodów Mitsubishi Carisma według silnika

Mitsubishi Carisma - benzynowy

44 użytkowników oceniło Mitsubishi Carisma benzynowy na:

4.73

Mitsubishi Carisma - diesel

26 użytkowników oceniło Mitsubishi Carisma diesel na:

4.61

Użytkownicy o wadach i zaletach Mitsubishi Carisma

Mitsubishi Carisma 1999-2005 rok 2000

5.00

Użytkownik Bodzio ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo dynamiczny i mocny silnik przy niskim apetycie na paliwo jak na ten silnik - Zawieszenie bardzo dobre a zwłaszcza przy felgach i oponach 225/40/17 cali, które były fabrycznie zamontowane w moim samochodzie. - Bardzo wygodne twarde fotele z pełną regulacją trzymające w zakrętach.. Wady: Jedynie lekkie skrzypienie półki tylnej jak w każdym samochodzie typu hatchback.

Mitsubishi Carisma 1999-2005 rok 2000

4.75

Użytkownik mitsubishi carisma 1.9 DID ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo delikatny układ kierowniczy - małe spalanie, na autostradzie sprawdza sie super - bezawaryjność raczej, podzespoły ciężkie do zużycia - możliwość podłączania wielu urzadzen i modyfikowania (komputer, tuning) - bardzo dobrze trzyma sie drogi, hamulce żyletki. Wady: zawieszenie bardzo szybko sie wyrabia - miękka blacha, bardzo łatwo o wgniecenia(strefy zgniotu) - podzespoły bardzo drogie, najczęściej brak zamienników - najczęstsze usterki: gumy na przegubach, przewody ciśnieniowe, kolektor, - za dużo części plastikowych w całym aucie

Mitsubishi Carisma 1999-2005 rok 2001

5.00

Użytkownik keri ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: WYGODNY JAK NA SAMOCHÓD KTÓRYM JEŻDZIŁEM 6 LAT TEMU. - BARDZO EKONOMICZNY SILNIK NA B.EKONOMICZNY,TRASA PRZY ŚR. PRĘD. 120 KM/H SPALAŁ OK 4,5 L DIESEL'A., A ŚREDNIO OK. 6 L. - SAMOCHÓD PODOBAŁ SIĘ WSZYSTKIM, BYŁ SAŁY SREBRNY... Wady: UWAGA NA GUMOWE OSŁONY PRZEGUBÓW!!! PĘKAJĄ, TRZEBA SPRAWDZAĆ,ZWŁASZCZA PRZED WYJAZDEM W DŁUŻSZĄ TRASĘ

Mitsubishi Carisma 1999-2005 rok 2000

4.25

Użytkownik Morgan23 ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: komfort wnętrza - pełna 'elektryka' oprócz podgrzewanych foteli - bardzo elastyczny silnik - pojemne wnętrze i bagażnik - nawet do przewozu gabarytów - podłokietnik kierowcy i tylnej kanapy - brak korozji w 12-letnim aucie. Wady: układ wtrysku paliwa - częste inwestycje - problemy z działaniem klimatyzacji - czujnik ciśnienia - brak ogrzewania postojowego - brak tempomatu

Mitsubishi Carisma 1999-2005 rok 2000

4.75

Użytkownik Edwin ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: niezawodny silnik i podzespoły - wygodny, duży bagażnik - dobre zawieszenie - dobrze się prowadzi - dobry dostęp do elementów osprzętu i podzespołów.. Wady: dość tandetne wykończenie wnętrza - bywa, ze wyświetlacz przerywa działanie na jakiś czas - słaba widoczność przez tylną szybę - Skrzynia biegów "poci się". Niestety brak szczelności, po jakichś 80 tys. km. - przy niższym stanie paliwa pojawiają się zawirowania we wskazaniach spodziewanego przebiegu na paliwie w baku (wyświetlacz)

Mitsubishi Carisma 1999-2005 rok 2004

4.50

Użytkownik Tom ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Dużo miejsca dla pasażerów - Elastyczny ekonomiczy silnik - przewidywalne prowadzenie auta - trwałość, zabezpieczenie antykorozyjne - spory bagażnik. Wady: średnia jakość materiałów,nudne wnętrze, niemniej nic nie skrzypi - nieco za słabe plastiki (kratki, przycisk lampki, przyciski sterowania szybami) - łożysko amortyzatora (polskie drogi) - brak klimatronika tylko zwykła manualna klima niemniej idzie ja dosyć precyzyjnie ustawić - widoczność do tyłu, ale nie jest tragicznie

Mitsubishi Carisma 1995-1999 rok 1998

4.50

Użytkownik tomeek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: trwałość jednostki napedowej - trwałe zawieszenie - niezły komfort podróżowania - przyzwoite prowadzenie - dobra elektronika . Wady: przecierająca sie tapicerka - twarde, ale trwałe plastiki - pojawiająca sie korozja na błotnikach

Mitsubishi Carisma 1999-2005 rok 1999

5.00

Użytkownik robot0 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: cichy i elastyczny silnuik - duzo miejsca - małe zuzycie paliwa - dobre własciwości jezdne - łatwy rozruch. Wady: drobne usterki (sterowniki szyb) - parujące szyby - stukajaca półka tylna

Mitsubishi Carisma 1995-1999 rok 1998

5.00

Użytkownik jaro1974 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wygodny - przystępna cena jak na rocznik - w miarę bogate wyposażenie - duży bagażnik. Wady: jego wadą jest po prostu brak wady( przynajmniej w moim egzemplarzu)

Mitsubishi Carisma 1999-2005 rok 2003

5.00

Użytkownik młody ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: kofort jazdy - dynamiczny - małe zurzycie paliwa - dobrze się prowadzi - elegancja. Wady: nie ma - nie ma - nie ma - nie ma - nie ma

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Ile jest samochodów na świecie?
Ile jest samochodów na świecie?
Według najnowszych szacunków na Ziemi mieszka około 7,3 mld ludzi. Pod koniec zeszłego roku liczba samochodów przekroczyła 1,1 miliarda. Z tych danych wynika, że na 6,5 mieszkańca Ziemi przypada jeden samochód.