Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
  1. Samochody
  2. Mercedes
  3. Vito
  4. Oceny i opinie
Mercedes

Mercedes Vito - Opinie kierowców

Mercedes
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mercedes Vito. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mercedes Vito. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mercedes Vito?

Czy warto kupić Mercedes Vito?

TAK
NIE

Mercedes Vito - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.67
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.38
silnik:silnik - ocena kierowców 4.60
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 3.94

Najlepiej oceniany silnik

Mercedes Vito benzynowy

4.75

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mercedes Vito

4.36

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 9

Oceny samochodów Mercedes Vito według nadwozia

Mercedes Vito - furgon (4 drzwiowy)

21 użytkowników oceniło Mercedes Vito furgon na:

4.54

Mercedes Vito - minibus (4 drzwiowy)

8 użytkowników oceniło Mercedes Vito minibus na:

4.41

Mercedes Vito - mixt (4 drzwiowy)

19 użytkowników oceniło Mercedes Vito mixt na:

4.24

Oceny samochodów Mercedes Vito według silnika

Mercedes Vito - benzynowy

1 użytkownik ocenił Mercedes Vito benzynowy na:

4.75

Mercedes Vito - diesel

47 użytkowników oceniło Mercedes Vito diesel na:

4.39

Użytkownicy o wadach i zaletach Mercedes Vito

Mercedes Vito 108 CDI 1999-2003 rok 2001

4.50

Użytkownik eurovan ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: bardzo wytrzymale zawieszenie,sworzen wachacza od nowosci wytrzymal 300tys km ale tylko oryginaly tyle wytrzymuja po wymianie to juz po 100tys padaja(jezeli chcesz wiedziec czy masz jeszcze oryginaly w aucie poznasz po tym ze sa nitowane a nie przykrecane do wachacza) - spalanie u mnie 7l w cyklu mieszanym - silnik oodpala w najwieksze mrozy ale trzeba lac dobrej jakosci paliwo czesto wymieniac filtr paliwa - silnik wytrzymaly ja sprzedalem auto z przebiegiem 700tys km w tym czasie mialo wymieniane wtryskiwacze i turbo doladowanie,sprzeglo wytrzymalo ponad 500tys km, ale auto nie wozilo nigdy sporych ladunkow tylko do 500kg. Wady: korozja-po 10 latach wystepuje doslownie wszedzie praktycznie po kazdej zimie trzeba szybko likwidowac nowe ogniska korozji,warto zaraz po kupnie zainwestowac w zabezpieczenie antykorozyjne podwozia w oryginale jest fabrycznie praktycznie nie zabezpieczone. - malo miejsca w kabinie siedzac dotyka sie kolanem prawej nogi do konsoli - czesta awaria przegobow napedowych srednio co 40tys km

Mercedes Vito 111 CDI Euro 4 2006-2010 rok 2007

4.50

Użytkownik przecinek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: promien skretu - latwe prowadzenie dosc dobra widocznosc - reczny hamulec nozny wygoda - dobry silnik praktycznie bezawaryjny pilnowac przegladow serwis olejowy i plyny i filtry co 30 tys lepiej wczesniej - relatywnie dosc tania eksplotacja i bezawaryjnoscc przy prawidlowej eksploatacji. Wady: siedzienia za krotkie kolana bola wzrost 1.75 - slaba podloga metalowa w czesci ladunkowej przy ladunkach duzo wagowych odksztaca sie - ergonomia kabiny kierowcy nie mozna odsunac foteli ogranicz tylna scianka o 10 cm byloby lepiej - wymiana tylnych zaowek pozycujnych za duzo rozkrecania zeby zdjac klosz w sprinterze 312 dka lepiej rozwiazane wymiana blyskawiczna na zatrzaski - poprawic komfort w kabinie kierowcy jazda na dluz z wszyskim do asoicszej trasie jest meczaca

Mercedes Vito 109 CDI Euro 4 2006-2010 rok 2007

4.25

Użytkownik TOMEK ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: zwrotny - cichy - dobrze grzeje zima,latem wydajna klima. - fajna ergonomia wszystko czytelne. - dobre spalanie mojego vitka po dotarciu silnika po 20000km pali miasto 9llato zima nawet12l przy krutkich dystansach przy90km/h7L 120km/h 8L. Wady: kiepskie fotele w wersji podstawowej - montaz tylniej kanapy i jej ciezar chyba inzynierow pogielo vw lepiej to rozwiazal. - malo fukcjonalny tyl auta poniewz linia nadwozia zchodzi w dol przezto wysokosc zaladunkowa niska! - tylni naped przegrywa zima przy sniegu musialem sie ratowac dociazaniem tylu vitka! - WIECEJ WAD NIEDOSTRZEGAM.JEST OK

Mercedes Vito 115 CDI Euro 4 2005-2010 rok 2005

4.75

Użytkownik Lanimac ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Pakowny Towarowo i osobowo - Bardzo zwrotny jak na te gabarty. - Szerokie pole widzenia - Bardzo łatwy w prowadzeinu, duże lusterka. - Spora moc bezproblemowe wyprzedzanie, szybka reakcja na naciśnięcie gazu.. Wady: Utrudniony załadunek przy otwarciu tylnej klapy.(chyba że kupimy opcje z drzwiami uchylanymi na boki wtedy jest ok) - Potrafi sie popsuć tylna wycieraczka.

Mercedes Vito 110 D 1996-1999 rok 1999

4.00

Użytkownik maćko ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: mogę przewieżć 9 osób przez pól europy z bagarzami bez narzekania że ciasno i że bolą nogi - nigdy nie nawalił ( nie wliczając niemożności wyjechania z zaspy ) - silnik nie jak w opisie tylko 110 CDI. Wady: rdza i wiele drobnych denerwujących usterek

Mercedes Vito 112 CDI 1999-2003 rok 2001

4.50

Użytkownik michał ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: dynamiczny - +strumienica - niskie spalanie - pewne prowadzenie przy dużych prędkościach - posiadam wszystkie systemy do prowadzenia auta. Wady: głośny - rdza - słabe ogrzewanie , pomimo, że mam webasto

Mercedes Vito 111 CDI Euro 3 2003-2006 rok 2004

4.75

Użytkownik Młody ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: sylwetka sama mówi za siebie - zwinny co przydaje sie szczególnie w miescie - w brew pozorów pojemny jak na te gabaryty - wygodny. Wady: troszke duzo pali ale w koncu to bus idzie sie przyzwyczaic - troche glosny w środku polecam wygłuszyć - może troszke ta rdza ale o to trzeba zadbać

Mercedes Vito 115 CDI Euro 4 2005-2010 rok 2005

4.25

Użytkownik darwar ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: silnik 150KM - idealny - mały promień skrętu - idealna widoczność - duże przestronne wnętrze. Wady: rdzewieje nadwozie - w wersji osobowej - trochę sztywny - mały bagażnik - słaba klimatyzacja - głośna praca silnika

Mercedes Vito 109 CDI Euro 3 2003-2006 rok 2006

4.50

Użytkownik adrian ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: solidne wykonanie - turbina - napęd na tylną oś - doskonale się go prowadzi. Wady: mało atrakcyjny wewnątrz - brak podgrzewanych lusterek - hałaśliwy

Mercedes Vito 108 D 1996-1999 rok 1998

4.75

Użytkownik Leszek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Nigdy nic do silnika nie dołożyłem tylko podstawowe części eksploatacyjne. Wady: Spalanie 10 litrów przy max

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Poznaj ikonę rajdów
Poznaj ikonę rajdów
Niewiele samochodów wyczynowych zapadło tak w pamięć kibiców. Ten samochód, wyposażony w 2-litrowy silnik z turbosprężarką generował 300 KM, a dzięki napędowi na cztery koła był piekielnie skuteczny.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Autostrada A4 na Podkarpaciu bez utrudnień
Autostrada A4 na Podkarpaciu bez utrudnień
Na początku września oddano do ruchu wiadukt na autostradzie A4 na odcinku od węzła Rzeszów Wschód do węzła Jarosław Zachód.