Samochody > Mercedes > Vito > Oceny i opinie
Mercedes

Mercedes Vito - Oceny i opinie

Mercedes
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mercedes Vito. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mercedes Vito. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mercedes Vito

Czy warto kupić Mercedes Vito?

TAK
NIE

Mercedes Vito - oceny kierowców

prowadzenie:4.67
komfort jazdy:4.38
silnik:4.60
jakość i awaryjność:3.94

Najlepiej oceniany silnik

Mercedes Vito benzynowy

4.75

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mercedes Vito

4.36

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 9

Oceny samochodów Mercedes Vito według nadwozia

Mercedes Vito - furgon (4 drzwiowy)

21 użytkowników oceniło Mercedes Vito furgon na:

4.54

Mercedes Vito - minibus (4 drzwiowy)

8 użytkowników oceniło Mercedes Vito minibus na:

4.41

Mercedes Vito - mixt (4 drzwiowy)

19 użytkowników oceniło Mercedes Vito mixt na:

4.24

Oceny samochodów Mercedes Vito według silnika

Mercedes Vito - benzynowy

1 użytkownik ocenił Mercedes Vito benzynowy na:

4.75

Mercedes Vito - diesel

47 użytkowników oceniło Mercedes Vito diesel na:

4.39

Użytkownicy o wadach i zaletach Mercedes Vito

Mercedes Vito 108 CDI 1999-2003 rok 2001

Użytkownik eurovan ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: bardzo wytrzymale zawieszenie,sworzen wachacza od nowosci wytrzymal 300tys km ale tylko oryginaly tyle wytrzymuja po wymianie to juz po 100tys padaja(jezeli chcesz wiedziec czy masz jeszcze oryginaly w aucie poznasz po tym ze sa nitowane a nie przykrecane do wachacza) - spalanie u mnie 7l w cyklu mieszanym - silnik oodpala w najwieksze mrozy ale trzeba lac dobrej jakosci paliwo czesto wymieniac filtr paliwa - silnik wytrzymaly ja sprzedalem auto z przebiegiem 700tys km w tym czasie mialo wymieniane wtryskiwacze i turbo doladowanie,sprzeglo wytrzymalo ponad 500tys km, ale auto nie wozilo nigdy sporych ladunkow tylko do 500kg. Wady: korozja-po 10 latach wystepuje doslownie wszedzie praktycznie po kazdej zimie trzeba szybko likwidowac nowe ogniska korozji,warto zaraz po kupnie zainwestowac w zabezpieczenie antykorozyjne podwozia w oryginale jest fabrycznie praktycznie nie zabezpieczone. - malo miejsca w kabinie siedzac dotyka sie kolanem prawej nogi do konsoli - czesta awaria przegobow napedowych srednio co 40tys km

Mercedes Vito 111 CDI Euro 4 2006-2010 rok 2007

Użytkownik przecinek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: promien skretu - latwe prowadzenie dosc dobra widocznosc - reczny hamulec nozny wygoda - dobry silnik praktycznie bezawaryjny pilnowac przegladow serwis olejowy i plyny i filtry co 30 tys lepiej wczesniej - relatywnie dosc tania eksplotacja i bezawaryjnoscc przy prawidlowej eksploatacji. Wady: siedzienia za krotkie kolana bola wzrost 1.75 - slaba podloga metalowa w czesci ladunkowej przy ladunkach duzo wagowych odksztaca sie - ergonomia kabiny kierowcy nie mozna odsunac foteli ogranicz tylna scianka o 10 cm byloby lepiej - wymiana tylnych zaowek pozycujnych za duzo rozkrecania zeby zdjac klosz w sprinterze 312 dka lepiej rozwiazane wymiana blyskawiczna na zatrzaski - poprawic komfort w kabinie kierowcy jazda na dluz z wszyskim do asoicszej trasie jest meczaca

Mercedes Vito 109 CDI Euro 4 2006-2010 rok 2007

Użytkownik TOMEK ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: zwrotny - cichy - dobrze grzeje zima,latem wydajna klima. - fajna ergonomia wszystko czytelne. - dobre spalanie mojego vitka po dotarciu silnika po 20000km pali miasto 9llato zima nawet12l przy krutkich dystansach przy90km/h7L 120km/h 8L. Wady: kiepskie fotele w wersji podstawowej - montaz tylniej kanapy i jej ciezar chyba inzynierow pogielo vw lepiej to rozwiazal. - malo fukcjonalny tyl auta poniewz linia nadwozia zchodzi w dol przezto wysokosc zaladunkowa niska! - tylni naped przegrywa zima przy sniegu musialem sie ratowac dociazaniem tylu vitka! - WIECEJ WAD NIEDOSTRZEGAM.JEST OK

Mercedes Vito 115 CDI Euro 4 2005-2010 rok 2005

Użytkownik Lanimac ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Pakowny Towarowo i osobowo - Bardzo zwrotny jak na te gabarty. - Szerokie pole widzenia - Bardzo łatwy w prowadzeinu, duże lusterka. - Spora moc bezproblemowe wyprzedzanie, szybka reakcja na naciśnięcie gazu.. Wady: Utrudniony załadunek przy otwarciu tylnej klapy.(chyba że kupimy opcje z drzwiami uchylanymi na boki wtedy jest ok) - Potrafi sie popsuć tylna wycieraczka.

Mercedes Vito 110 D 1996-1999 rok 1999

Użytkownik maćko ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: mogę przewieżć 9 osób przez pól europy z bagarzami bez narzekania że ciasno i że bolą nogi - nigdy nie nawalił ( nie wliczając niemożności wyjechania z zaspy ) - silnik nie jak w opisie tylko 110 CDI. Wady: rdza i wiele drobnych denerwujących usterek

Mercedes Vito 112 CDI 1999-2003 rok 2001

Użytkownik michał ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: dynamiczny - +strumienica - niskie spalanie - pewne prowadzenie przy dużych prędkościach - posiadam wszystkie systemy do prowadzenia auta. Wady: głośny - rdza - słabe ogrzewanie , pomimo, że mam webasto

Mercedes Vito 111 CDI Euro 3 2003-2006 rok 2004

Użytkownik Młody ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: sylwetka sama mówi za siebie - zwinny co przydaje sie szczególnie w miescie - w brew pozorów pojemny jak na te gabaryty - wygodny. Wady: troszke duzo pali ale w koncu to bus idzie sie przyzwyczaic - troche glosny w środku polecam wygłuszyć - może troszke ta rdza ale o to trzeba zadbać

Mercedes Vito 115 CDI Euro 4 2005-2010 rok 2005

Użytkownik darwar ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: silnik 150KM - idealny - mały promień skrętu - idealna widoczność - duże przestronne wnętrze. Wady: rdzewieje nadwozie - w wersji osobowej - trochę sztywny - mały bagażnik - słaba klimatyzacja - głośna praca silnika

Mercedes Vito 109 CDI Euro 3 2003-2006 rok 2006

Użytkownik adrian ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: solidne wykonanie - turbina - napęd na tylną oś - doskonale się go prowadzi. Wady: mało atrakcyjny wewnątrz - brak podgrzewanych lusterek - hałaśliwy

Mercedes Vito 108 D 1996-1999 rok 1998

Użytkownik Leszek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Nigdy nic do silnika nie dołożyłem tylko podstawowe części eksploatacyjne. Wady: Spalanie 10 litrów przy max