Samochody > Mercedes > Sprinter > Oceny i opinie
Mercedes

Mercedes Sprinter - Oceny i opinie

Mercedes
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mercedes Sprinter. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mercedes Sprinter. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mercedes Sprinter

Czy warto kupić Mercedes Sprinter?

TAK
NIE

Mercedes Sprinter - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.35
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.21
silnik:silnik - ocena kierowców 3.94
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 3.71

Najlepiej oceniany silnik

Mercedes Sprinter diesel

4.05

71%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mercedes Sprinter

3.35

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 23

Oceny samochodów Mercedes Sprinter według nadwozia

Mercedes Sprinter - furgon (4 drzwiowy)

94 użytkowników oceniło Mercedes Sprinter furgon na:

4.14

Mercedes Sprinter - mixt (4 drzwiowy)

5 użytkowników oceniło Mercedes Sprinter mixt na:

3.15

Mercedes Sprinter - rama (2 drzwiowy)

11 użytkowników oceniło Mercedes Sprinter rama na:

3.68

Mercedes Sprinter - skrzynia (2 drzwiowy)

4 użytkowników oceniło Mercedes Sprinter skrzynia na:

4.19

Oceny samochodów Mercedes Sprinter według silnika

Mercedes Sprinter - diesel

114 użytkowników oceniło Mercedes Sprinter diesel na:

4.05

Użytkownicy o wadach i zaletach Mercedes Sprinter

Mercedes Sprinter 313 CDI 2000-2006 rok 2000

Użytkownik jacaguzik ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Rewelacyjny mechanika w porównaniu z Transitem,Masterem z silnikiem Iveco i silnikiem Renault - W razie awari(co zdarzało się żadko)nawet za granicą wsodnią można dostać części - Roczny koszt eksploatacji(oleje filtry częśći itp.)jest kilka razy tańszy od innych marek które miałem - Dość łatwa wymiana i ewentualna naprawa nie wymagająca narzędzi specjalistycznych np.remont skrzyni biegów (duża cierpliwość przy remoncie silnika CDI) - Samochód do 3,5T DMC który może ciągnąć przyczepy 2,8T DMC . Wady: Korozja po każej zime na karoseri ale to małe piwo - W modelach od 1995 do 2006 zbyt małe drzwi boczne np.do załadunku palety widlakiem - Trzeba się przyzwyczaić do kołysania się nadwozia podczas jazdy(tutaj konkurencja przednionapędowców wypada jepiej)

Mercedes Sprinter 313 CDI 2006- rok 2007

Użytkownik x87 ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: auto w wersjo maxi, silnik 130KM a popierdziela jak szalony:) podchodziłem sceptycznie do tego autka ale jak sie przejechałem to nie mogłem uwierzyć że to tylko 130KM - wygodne zawieszenie w porównaniu do starszych braci - kontrola trakcji i ASR potrafią wystraszyć ale świetnie sie spisują - dużo schowków - silnik i konstrukcja nie do zatarcia. Wady: brak klimy - stacyjka na zwykły kluczyk była by lepszym rozwiązaniem

Mercedes Sprinter 212 D 2.8t 1995-2000 rok 1997

Użytkownik dawid20wp ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: duże lusterka cofniesz max-em co do centymetra super sprawa wielki plus - małe spalanie przy tak wielkim gabarycie jak jest wersja max - możliwość dołożenia dodatkowego resoru załadujesz 2.5T a sprinter jest jeszcze żwawy - praktycznie jest bez awaryjny nie trzeba wymieniać rozrządu. Wady: rdzewieje jak piorun przedni resor poprzeczny przy niskich temp.i dziurawych ulicach często się łamie - szybko wyciera się kierowmica potem jest takia nie przyjemna w dotyku jakby się kleiła do rąk - za mało schowków szczególnie na dokunenty wielkości A4 wszystko lata po samochodzie - jeżeli to jest auto do pracy to brak jest uchwytów na kubki z napojami niby nic a jak dużo - tylnie dzwi stukają podczas jazdy a jak nie na ściany grodziowej to tragedia zawiasy wyrabiają się dwa razy szybciej w tych dzwiach

Mercedes Sprinter 210 D 2.6t 1996-2000 rok 1997

Użytkownik bastus ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: silnik niedo zajehcania - w stosunku do masy auta i pojemność silnika, spalanie na bardzo zadawalajoncym poziomje. - bardzo dobry komfort jazdy - bardzo zwrotne auto. - bardzo dobra widoczność z pozycji kierowcy, dzięki dużym lusterkom bocznym.. Wady: za miękie zawjeszenie za bardzo wychyla sie na zakrętach. - zbyt mała ładowność.

Mercedes Sprinter 311 CDI 2000-2006 rok 2001

Użytkownik NIKLASINSKI RYSZARD ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: NIEZAWODNY SILNIK-MAM GO OD NOWOSCI-teraz 855000-zmiany oleju i filtrow co 20.000 (znajomego ma juz 1.300.000 -chodzi jak samolot.po 500.000wymienialem tylko koncowki wtryskow-boscha-robiona turbina i pompa wys.cis. poza tym niezawodny. Wady: RDZEWIEJA TYLKO DOLY DRZWI I KORYTKA(WSTAWIENIE REPERATUREK-OCYNK-LAKIER)I PO KLOPOCIE NA LATA - nie wygodny fotel kierowcy na dlugich trasach

Mercedes Sprinter 313 CDI 2006- rok 2008

Użytkownik xxx ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Przestronna i wygodna kabina, duża ilość schowków, przejrzysta deska rozdzielcza. - Dobre światła. - Dobra widoczność z kabiny. - Bardzo dobry promień skrętu. - Bardzo dobra widoczność w lusterkach w trakcie cofania.. Wady: Wskaźnik poziomu paliwa 'oszukuje' jeżeli nie tankuje się do pełna. Kiepski 'patent'. - Brakuje mi wskaźnika temperatury płynu chłodzącego. - Podczas opadów śniegu bardzo szybko duża jego ilość przykleja się po bokach szyby i na pióra wycieraczek. - Podczas dużych mrozów, poniżej -10 pojawiają się problemy z hamulcami, objawy podobne jak w przypadku awarii serwa. - Słabo wyciszona kabina.

Mercedes Sprinter 208 D 2.6t 1995-2000 rok 1997

Użytkownik tomek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Silnik nie do zdarcia, zawieszenie pancerne, nic sie poważnego niezepsuło, tylko materiały ekploatacyjne (olej, klocki itp) autem zrobiłem 150tyś z czego połowe po budowie i wszytko działa!. Wady: Silnik mógł by mieć ze 20KM więcej, na trasy troche za słabo. - Orginalne ogrzewanie przy -20 niedaje rady na tą kubature (trzeba dołorzyć drugą nagrzewnice)

Mercedes Sprinter 311 CDI 2000-2006 rok 2000

Użytkownik mar.debica ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: spalanie ok 8-9L - zwrotność L1-H1 - ładowność 1500kg spokojnie wchodzi - przyjazna kabina jak w osobówce , wszystko na swoim miejscu - tanie i łatwo dostępne części. Wady: korozja słaba jakość wytrawienia blach gniją same od środka - bardzo czuły na jakość paliwa

Mercedes Sprinter 218 CDI 2006- rok 2008

Użytkownik Andrzej Kaleta ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Silnik i jego kultura pracy - Duża moment obrotowy - Dobre prowadzenie - 12-letnia gwarancja na blachy - W porównaniu z poprzednimi mała awaryjność. Wady: Trochę rdzewiej,ale jest gwarancja.

Mercedes Sprinter 318 CDI 2006- rok 2006

Użytkownik Rafa ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Tym samochodem mozna bardzo szybko jezdzic,fajnie trzyma sie drogi. - Bardzo dobry fotel kierowcy. - Silnik dynamiczny.. Wady: Zuzycie paliwa. - Ograniczona widocznosc,ale to tylko przeszkadza w miescie. - Male bledy elektroniczne.