Mercedes Sprinter - Oceny i opinie

Wszystko o modelu Mercedes Sprinter

Przedstawiamy opinie kierowców o samochodach Mercedes Sprinter. Oceny głównych elementów samochodu, wady i zalety, opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mercedes Sprinter. Zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody Mercedes Sprinter.

Wszystkie modele Mercedes

Mercedes Sprinter

98305

Inne modele tej marki

Finanse

Mercedes Sprinter - opinie i oceny użytkowników

Mercedes Sprinter

Liczba ocen: 112 | Ocena łączna: 4.04 (na 5)

Czy warto kupić ten model: 71% TAK | 29% NIE

Oceny szczegółowe:

Prowadzenie: 4.34 | Silnik: 3.92 | Komfort jazdy: 4.21 | Jakość i awaryjność: 3.70

Opinie kierowców o Mercedes Sprinter

Mercedes Sprinter 313 CDI 903.662

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 935000 km

Mercedes sprinter 313 2006r - Sprzęt niezły co tydzień do belgi lata tygodniowo 3.800km robi

Zalety: Akomulator trzymał 5 lat, Mało awarij,

Wady: Wolno się grzeje, Alternator padł przy 500000km, Na dużych wiatrach nie da się jechać nosi na boki, Silnik padł przy 900.000km, Korozja mocno bierze,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 312 D 903.473

MIXT 4 drzwiowy, generacja: 312 D 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1996, przebieg: 40000 km

gdyby nie brak wspomagania i gnijące elementy nie pozbywałbym sie go - moja wersja nie ma wspomagania, gdyby nie to prowadziło by sie go jak wiekszość dużych osobówek, gniją dolne poszycia, doły błotników i przód maski - musiałem to wymieniać, mam maxa 9-cio osobowego ... to auto prawie na każdą okazję i do każdej pracy, ja jestem zadowolony - oceniam to auto bardzo wysoko

Zalety: solidna rama, dobry napęd, stosunkowo niskie spalanie, pakowność, 9 miejsc siedzących,

Wady: szybko gnijące poszycia, błotniki i maska, duży promień skretu, brak wspomagania,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter MIXT 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 212 D 902.461

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 212 D 2.8t 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1998, przebieg: 75000 km

nie zawodny - najlepszy zmodeli

Wady: lekki tył,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI Furgon 3,5t L2H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2007, przebieg: 325000 km

Fajne autko - Polecam jak najbardziej tego sprinterka:) jeśli szukasz autka nie do zniszczenia i nie do zakatowania to właśnie sprinter. W firmie mieliśmy na flocie różne auta: IVECO, MASTER, DUCATO,JUMPER..I przzynam szczerze, że nic nie wytrzymuje tak jak Mercedes. Auta przeciażane, katowane...a chodzą jak zegarki:) To mi sie podoba w sprinterkach, ze są to auta w których cos będzie wyło, tarło, grzechotało ale nie zdarza sie praktycznie aby ni z gruszki ni z pietruszki stanął na drodze i klapa:) Auta nie są nad wyraz drogie w urzymaniu, np części do Ducato wiadomo inna cena ale autka są mniej awaryjne i sporo wiecej wytrzymują. jedyny mankament juz od X lat mercedesa- lubi ich rdza.Ale jak siadam i jadę daleko to wiem, że dojadę a nie mi stanie gdzieś w trasie pomiedzy polami:) Mielismy IVECO 2006r...nie było 2 tygodni w których auto przynajmniej raz by sie nie popsuło! mimo iż było naprawiane w autoryz. serwisie. Co z tego, ze miało większy komfort kiedy wsiadałeś w to auto i była loteria- albo dojade albo nie:) ogólnie straciłem na nim w 2 lata kupe kasy ok 30 tys zł. A sprinterki śmigają aż miło:)

Zalety: auto w wersjo maxi, silnik 130KM a popierdziela jak szalony:) podchodziłem sceptycznie do tego autka ale jak sie przejechałem to nie mogłem uwierzyć że to tylko 130KM, wygodne zawieszenie w porównaniu do starszych braci, kontrola trakcji i ASR potrafią wystraszyć ale świetnie sie spisują, dużo schowków, silnik i konstrukcja nie do zatarcia,

Wady: brak klimy, stacyjka na zwykły kluczyk była by lepszym rozwiązaniem,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 212 D 901.461

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 212 D 2.6t 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1995, przebieg: 445000 km

Zdecydowanie polecam - Mam go 5 lat jestem zadowolony. Poza (dyfrem i elektryką po 450000 przebiegu) nie miałem awari. No może jeszcze poprawki lakiernicze.

Zalety: bezawaryjny silnik, niskie zużycie paliwa, duża moc silnika,

Wady: po 450000 wysiadł tylni most, instalacja elektryczna skorodowała (do naprawy), wypryski korozyjne na całej powierzchni (szczególnie podszybia),

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L3H2

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2007, przebieg: 190000 km

to nie jest juz ten stary dobry mercedes - drogi serwis pojazd bardzo mocno koroduje

Wady: Korozja,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 318 CDI Furgon 3,5t L2H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 318 CDI 2006-, diesel, poj. 2987, rok: 2007, przebieg: 250000 km

Zdecydowanie warto kupic 318 - 316 jezdzilem 6 lat bardzo poprawny glosny i ciasny wady rdza sprzeglo przy 160 000 km swiece prz 180 000km dziura w tloku przy 210 000km po 250 000 sprzedany i przesiadka na 318 ful wypas na gwarancji wymieniono podpore walu i elektryczna blokade kierownicy po 160 000km egr po za tymtroche rdzy tam gdzie obily kamienie dzis ma 230 000 km i jezdzi super tylko zaczyna mi przy 60km/h wibrowac do 80 moze krzyzak albo poducha na skrzyni wygodny jak klasa suv cichy elastyczny bardzo komfortowy poprzedni model okreslal bym jesli chodzi o komfort jak w starym ZUKU nowy o niebo wygodniejszy Polecam

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L2H2

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2007, przebieg: 230000 km

Pojazd specjalny - Sprintery używane we Wrocławskim Pogotowiu Ratunkowym są eksploatowane w bardzo trudnych warunkach, starują na zimno i od razu do pełnych prędkości obrotowych. Są dość masywne, a spalanie hmm średnio 17-18 litrów ON na setkę, tylko po mieście. Jak dłużej się jedzie na sygnale to potrafi nawet 25 litrów spalić.

Zalety: Jest wygodny, Cicho w środku, Dobrze wyposażony, Sporo miejsca,

Wady: Brak regulacji fotela pasażera, Bardzo awaryjna elektryka, nie ma miesiąca, żeby żarówek nie wymieniać, Mało schowków, są bardzo nieporęczne,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 309 CDI Podwozie 3,5t L3

RAMA 2 drzwiowy, generacja: 309 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2008, przebieg: 145000 km

ocena - warty zakupu

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter RAMA 2 drzwiowy

Mercedes Sprinter 319 CDI Euro5 Furgon 3,5t L2H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 319 CDI 2006-, diesel, poj. 2987, rok: 2010, przebieg: 15000 km

Przepłacony sprzęt - Poleciałem po bandzie i po poprzednim cukierku (313, 2004 rok) kupiłem sobie nowego cukierka. Sama furgonetka kosztowała 170 netto, do tego adaptacja na 6 osób, sprzęt grający itd itd... W sumie nieco ponad 250k brutto. Historia serwisowa ma już 5 stron. Wymieniane było całe mnóstwo pierdół. Lampa przednia prawa (padła przetwornica do ksenonów), sterowanie drzwi przesuwnych (elektryczne), podpora wału, półoś, koło zamachowe, mechanizm wycieraczek, sychronizatory I i II biegu, jakiś wodzik do szyberdachu itd itd itd... W serwisie jestem mniej więcej co miesiąc... Poza tym jeździ super, tylko trzeba mieć cierpliwość. Z drugiej strony, na rynku nie ma nic rozsądniejszego.

Zalety: Dynamiczny silnik, Super komfort, Cisza w kabinie, Prestiż, Ksenonowe lampy ;D,

Wady: Padające duperele, Niemało pali, Trzeszczące plastki po 50 000km, Awaryjność,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L3H2

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2009, przebieg: 280000 km

SUPER AUTKO - TRZEBA DBAĆ O NIEGO I ZMIENIAĆ OLEJ MAX CO 20 T.KM WTEDY SŁUŻY PROBLEM JEDYNIE Z WAŁEM NAPĘDOWYM ALE PO REGENERACJI SMIGA SUPER

Zalety: BARDZO WYGODNY, PRZESTRONNA PAKA,

Wady: TROCHĘ DUŻE SPALANIE OK 10,5-11LITRÓW NA TRASIE W PORÓWNANIU DO MASTERA 2011R. 9L.,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 311 CDI 903.661

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 311 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2000, przebieg: 305000 km

znajdź żywego zadbanego sprintera a posłuży długo - warto kupić ale tylko zadbany model

Zalety: spalanie ok 8-9L, zwrotność L1-H1, ładowność 1500kg spokojnie wchodzi, przyjazna kabina jak w osobówce , wszystko na swoim miejscu, tanie i łatwo dostępne części,

Wady: korozja słaba jakość wytrawienia blach gniją same od środka, bardzo czuły na jakość paliwa,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI Furgon 3,5t L2H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 30000 km

syper avto - syper avto

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L3H2

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2007, przebieg: 220000 km

SILNIK ZATARTY RDZA BEZ KONCA!!!!!!!!!!!! - Szkoda,ze tak wygodne autko w porownaniu np. do Ducato ktore skacze jak pilka, ulega takim powaznym awariom. Skrzynia chodzi ciezko,silnik przy 217000 padl na panewkach,remont z nowa pompom oleju ponad 8000zl!!!!!!!!!! Wal napedowy notorycznie pada na lozyskach, naprawa na krotko i tylko w specjalistycznych zakladach. Poza tym ciagla walka z rdza, jak w starym sprinterze. To raczej moj ostatni Mercedes. Osobowek mercedesa tez sie pozbylem. Koszmarne i czeste awarie! Jezdzilem tylko w trasie po niemieckich autostradach i nie za szybko.

Zalety: Duza paka, bardzo duze drzwi boczne, bardzo wygodna kabina, wydajna klima,

Wady: SILNIK!!!!!!!!!!!!!!, rdza, wal napedowy, Skrzynia biegow,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 308 D 903.363

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 308 D 1995-2000, diesel, poj. 2299, rok: 1997, przebieg: 220000 km

Sprinter 308 D - Dużą zaletą tego modelu jest jego obszerność załadunkowa, bardzo dobre prowadzenie auta i stabilność na drodze. Dobre są także hamulce i praca zawieszenia. Niestety silnik 2,3 litra bez turbiny okazuje się zbyt słaby, zwłaszcza na trasy i teren górzysty , gdzie nawet pusty słabnie pod każdą górkę i konieczna jest redukcja biegu.W zamian oferuje małą awaryjność i duże przebiegi Wadą jest także za głośna kabina ( słabe wyciszenie)i stosunkowo głośny jednotłumikowy wydech. Warto kupić ten model do jazdy w mieście od punktu do punktu z ładunkami lekkimi, ponieważ spalanie w mieście niewiele różni się od spalania w trasie a i moc do jazdy w mieście nie jest aż tak potrzebna. Ogólnie oceniam samochód jako dobry .

Zalety: Obszerność załadunkowa,bardzo dobre prowadzenie,

Wady: Brakuje mocy, brakuje turbiny, Spalanie za wysokie, Niezbyt dobrze wyciszone wnętrze,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L1H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2009, przebieg: 245000 km

totalna porażka - jak w tytule

Wady: silnik, silnik, i jeszcze raz silnik zacierają się panewki,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L2H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 280000 km

beznadzeja - Beznadzieja

Wady: Pęknięty wał korbowy, Koło dwumasowe,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 312 D 903.461

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 312 D 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1999, przebieg: 265000 km

Osiołek - Auto tanie w zakupie w utrzymaniu również. Silnik mocny i wytrzymały. Jednym słowem idealny osiołek!

Zalety: Prosta budowa, Niska awaryjność, Tanie części i ich ogólna dostępność, Pakowny, Dynamiczny i mocny,

Wady: RDZA!!!, Głośna kabina, Nadal to kradną więc trzeba uważać,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L2H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2007, przebieg: 25000 km

zlom nie polecam - zlom nie polecam,proponuje tym grubym rybom co chodza wkrawatach w salonach mercedesa i sprzedaja cos co nie powinni

Wady: sinik ,wal,skrzynia,itd,,,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 215 CDI Podwozie 3,0t L1

RAMA 2 drzwiowy, generacja: 215 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 260000 km

ah te nowe Sprinterki - mamy na zakładzie dwa sprintery 318 cdi i 215 cdi pierwszym zrobiłem 100000 km bez awari ,pózniej dostałem wersje 215 cdi z przebiegiem 200000km,60000km bez awari,pózniej przy przebiegu 260000km obruciło panewke na wale korbowym ,wał tez był już regenerowany,teraz przybywa oleju prawdopodobnie ON sie dostaje do oleju bo płynu nie ubywa wogule,bardzo często przepalają sie żarówki,no i niestety ta rdza na tym aucie to już powazna wada tego auta jakość powłoki lakierniczej na sprinterach jest porównywalna z jakością lakieru na lublinach

Zalety: ładne auto i swiadomosc ze ma się Mercedesa:):), masak podnoszona jednym ruchem ręki:),

Wady: ogólnie jak na moc która posiadają silniki mercedesa sa to słabe silniki,wolniejsze od słabszych jednostek u innych producentów, dużo palą, rdza, przepalaja sie notorycznie żarówki,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter RAMA 2 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Skrzyniowy 3,5t L3

SKRZYNIA 2 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 595000 km

. - Jezdzilem Masterem, Lt i zadne z nich nie dorownuje Sprintkowi

Zalety: Komfort, Jakosc wykonania,

Wady: jak dbasz tak masz narazie wszystko ok jedyny minus to taki ze moge cofnac licznik na 250tys km i nikt sie nie pozna wiec tylko wspulczuc tym ktorzy kupuja uzywanego mietka i nie wiedza czemu w serwisie siedza :) zamiast jezdzic,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter SKRZYNIA 2 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L2H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2008, przebieg: 265000 km

chińska jakość - Niewątpliwą zaletą jest najwygodniejsza kabina wśród aut tej klasy. Silnik ulega zatarciu. Pompa oleju wadliwa, podaje zbyt mało oleju, uszkodzony wał, korbowód i panewki po 260tys km. Samochód cały czas był serwisowany, koszt naprawy ponad 10.000zł Karoseria rdzewieje już po 2 latach. Jakieś sprzegiełko na wiatraczu psuje się regularnie co 50000km. Kierownica i sedzenie kierowcy wymieniałem jeszcze na gwarancji, szwy popękały a kierownica się wytarła. Generalnie chińska jakość.

Zalety: Niewątpliwą zaletą jest najwygodniejsza kabina wśród aut tej klasy.,

Wady: Silnik ulega zatarciu. Pompa oleju wadliwa, podaje zbyt mało oleju, uszkodzony wał, korbowód i panewki po 260tys km. Samochód cały czas był serwisowany, koszt naprawy ponad 10.000zł, Karoseria rdzewieje już po 2 latach., Jakieś sprzegiełko na wiatraczu psuje się regularnie co 50000km., Kierownica i sedzenie kierowcy wymieniałem jeszcze na gwarancji, szwy popękały a kierownica się wytarła. Generalnie chińska jakość.,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI Furgon 3,5t L2H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 290000 km

Auto dla najgorszego wroga - Witam , posiadam Sprintera 906 -313cdi , mam nie odparte wrazenie , ze jest to najgorsze auto jakie posiadalem do tej pory , wysoki koszt utrzymania drogi serwis czesci chyba chinskie w najgorszym wydaniu , Kupilem pompe olejowa ktora nie posiadala gwintu do smoka olejowego w ASO pan powiedzial ze mu barzdo przykro ze sprzedaje szajs . Cena zakupu kosmos , mozna ze te pieniadze kupic inne dwa busy. awaryjnosc auta po 200 tys. km jest tak duza ze szkoda sie rozpisywac . Goraco nie polecam ! ! ! Polski ZUK - byŁ 100% lepszy

Zalety: Gwiazda Z przodu auta jak to mozna nazwac zaleta,

Wady: Wysokie spalanie ,Miekie zawieszenie, Awaryjnosc - pekniety waŁ po 200tys , korozja plama na plamie auto po trzech latach wyglada jak biedronka , trzeba byŁo je pomalowac do polowy, Brak kontrolki smarowania silnika , brak kontrolki, Wiecznie palace sie zarowki oswietlenia srednio co 1 tys. jakas sie spali, Skrzynia biegow pracuje jak w czolgu ,ciezko brakuje siudmego biegu , auto na 6-biegu przy 2700 obrotow to jest 120k/h poprostu sie meczy,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L2H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2007, przebieg: 45000 km

awaryjne - jednym słowem-badziew

Wady: awaryjne silniki, pękają felgi, awaryjne wały napędowe, łożyska koła, awaryjne intercolery,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L2H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2008, przebieg: 180000 km

mercedes sprinter 315 cdi - mamy w firmie kilka sprinterów wszystkie kupione nowe w salonie w dwóch 315 zatarły się panewki na wale korbowym auta kupione w 2008 roku przebiegi ok.200.000km.

Zalety: ładny wygląd,

Wady: zatarte panewki wału korbowego,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 312 D 903.462

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 312 D 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1999, przebieg: 375000 km

brak wad - panowie zapominacie o kiwaku, drążkach kierowniczych,i oczywiście rdzy! dwa lata myślę na jaki zmienić i BRAK POMYSŁU! pozdrawim.

Zalety: brak wad, brak wad,

Wady: brak wad,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 316 CDI 903.661

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 316 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2685, rok: 2004, przebieg: 215000 km

pierwszy i ostatni - Nie polecam, starym Masterem lepiej się jeździło.

Zalety: Mocny i dynamiczny silnik,

Wady: Chińskie konserwy robione sa z lepszej blachy, dwie awarie sentral electric po 3 m-c, a po 7 latach przy przebiego 220tys, rozrząd się posypał....,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 311 CDI 903.662

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 311 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2001, przebieg: 855000 km

NAJLEPSZY DOSTAWCZAK W TRANSPORCIE MIEDZYNARODOWYM - tylko sprinter-moze z mocniejszym silnikem 2,7-3,0.BEST

Zalety: NIEZAWODNY SILNIK-MAM GO OD NOWOSCI-teraz 855000-zmiany oleju i filtrow co 20.000 (znajomego ma juz 1.300.000 -chodzi jak samolot.po 500.000wymienialem tylko koncowki wtryskow-boscha-robiona turbina i pompa wys.cis. poza tym niezawodny,

Wady: RDZEWIEJA TYLKO DOLY DRZWI I KORYTKA(WSTAWIENIE REPERATUREK-OCYNK-LAKIER)I PO KLOPOCIE NA LATA, nie wygodny fotel kierowcy na dlugich trasach,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Skrzyniowy 3,5t L2

SKRZYNIA 2 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2007, przebieg: 230000 km

silnik i PDF - po przebiegu 230000 km panewki sie odwruoily i silnik do wymiany. Koszt ok 15 tys zl. Panewki sie odwrocily poniewaz super program dodawal disla do oleju i lepkosc oleju spadla. Jak mozna robic takie rozwiazania ! To bzdura. Stare MB jezdza i jezdza do teraz a te nowe auta sa na pokaz. PDF to juz wogole rozwiazanie GREEN PEACE. 2 razy wymianialem : koszt duzy ! Przez PDF padl za kazdym razem przeplywomierz i wentyl : koszt duzy !No i teraz silnik wymienilem. W zad zadne auto nie wsadzilem tyle kasy. Mam tez LT 35 i jezdzi i jezdzi ! A ten MB 315 to jest jakas klatwa. Silnik wymieniam akurat dzisiaj i wciaz pojawia sie blad silnika! MAM DOSC !!

Zalety: przestronny kokpit, dobre podwozie,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter SKRZYNIA 2 drzwiowy

Mercedes Sprinter 218 CDI Furgon 3,0t L2H2

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 218 CDI 2006-, diesel, poj. 2987, rok: 2008, przebieg: 270000 km

V6 to jest silnik - Gdybym miał kupować nowego to tylko z silnikiem V6

Zalety: Silnik i jego kultura pracy, Duża moment obrotowy, Dobre prowadzenie, 12-letnia gwarancja na blachy, W porównaniu z poprzednimi mała awaryjność,

Wady: Trochę rdzewiej,ale jest gwarancja.,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 209 CDI Skrzyniowy 3,0t L1

SKRZYNIA 2 drzwiowy, generacja: 209 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 355000 km

SPRINTER - SAMOCHÓD NIEZAWODNY

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter SKRZYNIA 2 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI 903.662

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2004, przebieg: 275000 km

ok - Warto zakupić -trzymając się instrukcji obsługi można spokojnie zrobić 600-700 000km wsadzając pracownika za kółko spodziewajmy się ok 300tyś mniej i zużycia paliwa w granicach 12-15l

Zalety: cichu, dobra moc,

Wady: perforacja blach,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 311 CDI 903.663

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 311 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2005, przebieg: 235000 km

POLECAM: ALE WARTO I DŁUŻEJ POSZUKAĆ DOBREGO EGZEMPLARZA - Mam wersję full wypasioną brak blokady mostu i webasto jeżdzę nim ponad 3 lata i jeszcze mnie nie zawiódł ale szukałem go dośc długo i kupiłem od handlarza ale przy zakupie to był cukierek o takim "marzyłem" i się udało stan perfekcyjny czysty zadbany i co ważne nie wyrąbany i przygotowany do sprzedaży jak widziałem inne szroty u handlarzy i za kosmiczną kasę to się dziwię że ktoś te strucle z zachodu kupuje, ja za swoje autko zapłaciłem 45tyś jeden minus ze gość nie wystawiał f-ry wat ale stwierdziłem ze i tak okazja cenowa w tym czasie i auto ideał.

Zalety: Odpowiada mi praktycznie pod każdym względem .,

Wady: karoseria zaczyna rdzewieć ,wymiana przełączników pod kierownicą, ZDARZAŁO SIĘ ZE TRACIŁ MOC -ALE TERAZ WYMIENIŁEM WTRYSKI I JAK NA RAZIE TO SIĘ NIE ZDARZYŁO,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 311 CDI 903.662

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 311 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 405000 km

ok - super busik

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 212 D 901.462

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 212 D 2.6t 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1998, przebieg: 170000 km

warto - warto

Zalety: wszystko ok,

Wady: rdzewiejąca blacha,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 210 CDI Euro5 Furgon 3,0t L1H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 210 CDI 2006-, diesel, poj. 2143, rok: 2010, przebieg: 125000 km

Tak - Tak fajne auto, tylko dużo pali.

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 212 D 902.462

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 212 D 2.8t 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1997, przebieg: 690000 km

super autko - Super autko jeżeli dba się o niego pilnuje wymiane olejów i płynów to praktycznie jest nie uciążliwe

Zalety: duże lusterka cofniesz max-em co do centymetra super sprawa wielki plus, małe spalanie przy tak wielkim gabarycie jak jest wersja max, możliwość dołożenia dodatkowego resoru załadujesz 2.5T a sprinter jest jeszcze żwawy, praktycznie jest bez awaryjny nie trzeba wymieniać rozrządu,

Wady: rdzewieje jak piorun przedni resor poprzeczny przy niskich temp.i dziurawych ulicach często się łamie, szybko wyciera się kierowmica potem jest takia nie przyjemna w dotyku jakby się kleiła do rąk, za mało schowków szczególnie na dokunenty wielkości A4 wszystko lata po samochodzie, jeżeli to jest auto do pracy to brak jest uchwytów na kubki z napojami niby nic a jak dużo, tylnie dzwi stukają podczas jazdy a jak nie na ściany grodziowej to tragedia zawiasy wyrabiają się dwa razy szybciej w tych dzwiach,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 212 D 902.461

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 212 D 2.8t 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1997, przebieg: 350000 km

. - .

Zalety: małe spalanie, bezawaryjny, mocny i żwawy silnik, niezły komfort, duża przestrzeń,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 312 D 903.462

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 312 D 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1999, przebieg: 125000 km

sprinter 312d - jak by nadal produkowali 312d to w ciemno biorę powodzenia Panowie

Zalety: silnik 2,9,

Wady: rdza.rdza,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L1H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2009, przebieg: 50000 km

tylko sprinter - polecam

Zalety: fajny samochodzik,

Wady: brak,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L1H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2009, przebieg: 50000 km

tylko 315 cdi - w mojej ocenie jest dobrze

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 318 CDI Furgon 3,5t L3H2

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 318 CDI 2006-, diesel, poj. 2987, rok: 2006, przebieg: 105000 km

mercedesy zjada rdza - gwarancja na blachę to fikcja spalanie to porażka chyba że wozicie złoto lub prochy

Zalety: super komfort, dynamiczny,

Wady: niesamowicie paliwożerny 17/100 automat, jednak wolny 165km/h to max 316 bez problemu 180-190, blacha gorsza niż na konserwy ten samochód zjada rdza, z mercedesa została tylko gwiazda i to słaba bo skorodowana,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI Furgon 3,5t L2H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 235000 km

sprinter 906 313 cdi - warto kupic bo i tak nie ma nic lepszego.

Zalety: cicho w kabinie,

Wady: dlacha do kitu , elektryka dno,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 308 D 903.371

MIXT 4 drzwiowy, generacja: 308 D 1995-2000, diesel, poj. 2299, rok: 1996, przebieg: 410000 km

kupuj - po miescie malina

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter MIXT 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 210 D 901.461

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 210 D 2.6t 1996-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1997, przebieg: 290000 km

serdecznie polecam. - Jeżeli ktoś potrzebuje niezawodnego busa to polecam ten model. Nie jest morze najmocniejszy i najszybszy ale dzięki prostej konstrukcj jest naprawde niezawodny. Udało mi sie sprowadzić zadbany egzemplaż z Austri, jeżdże jóż nim dwa lata i nie mam z nim żadnych problemów nawet podczas mocnych mrozów zapala bez problemów. Wymjeniam w nim tylko części eksploatacyjne typu olej i płyny, klocki i tarcze. Nic tylko lać i jeżdzić. Polecam ale tylko zadbane egzemplaże warto wydać troche wjencej przy zakupje na zadbany egzemplarz ale przynajmniej potem masz śwjęty spokój.

Zalety: silnik niedo zajehcania, w stosunku do masy auta i pojemność silnika, spalanie na bardzo zadawalajoncym poziomje., bardzo dobry komfort jazdy, bardzo zwrotne auto., bardzo dobra widoczność z pozycji kierowcy, dzięki dużym lusterkom bocznym.,

Wady: za miękie zawjeszenie za bardzo wychyla sie na zakrętach., zbyt mała ładowność.,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 208 D 902.311

RAMA 2 drzwiowy, generacja: 208 D 2.8t 1995-2000, diesel, poj. 2299, rok: 1999, przebieg: 240000 km

208D - idealny do miasta za słaby silnik na trasy a szczególnie po górkach w moim przypadku ponieważ jego wysokość to 3,15 poza tym ok

Zalety: prosty w naprawach, mało awaryjny,

Wady: słaby silnik,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter RAMA 2 drzwiowy

Mercedes Sprinter 312 D 903.463

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 312 D 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1998, przebieg: 500000 km

Wart zakupu - wart zakupu,brak zadbanych egzemplarzy.

Zalety: zerowa awaryjnośc,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 213 CDI 902.662

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 213 CDI 2.8t 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2002, przebieg: 395000 km

Sprinter 2,2 CDI - za tą kase nie polecam zakup używanego sprintera tym bardziej nowego. Raczej nie kupiłbym merca z silnikiem CDI pewniejsze są TDI i mało awaryjne

Zalety: dobrze trzyna się ulicy, dobrze dobrana skrzynia biegów do tego silnika, dobre światła mijania, funkcjonalny, dobrze wykonany kokpit w kabinie, czytelne zegary,

Wady: strasznie rdzewieje, dużo pali, duży promień skrętu, pada układ paliwowy, słaba elektronika silnika zawsze coś się dzieje,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 213 CDI 902.662

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 213 CDI 2.8t 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 120000 km

GODNY PARTNER W BIZNESIE - AUTO DOSKONALE DO MALEGO TRANSPORTU MERCEDESIK NIGDY MNIE NIE ZAWIODL NAJWIEKSZA BOLACZKA TEGO MODELU JEST NIESTETY RDZA KTORA POJAWIA SIE WSZEDZIE AUTO NIE UDERZONE GENERALNIE WARTO

Zalety: NIEZAWODNY, PAKOWNY, UMIARKOWANE SPALANIE,

Wady: BRAK KLIMATYZACJI, RDZA,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Podwozie 3,5t L1

RAMA 2 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 500000 km

NIE NIE NIE NIE !!!!!!!! NIGDY WIECEJ SPRINTERA - MASAKRA AUTA ZAKUPIŁEM FIATY I RENAULTY I DOPIERO TERAZ WIEM CO TO SPOKOJNA PRACA. MERCEDES TO JUZ NIE TE AUTA CO KIEDYS. STANOWCZO NIE POLECAM. MOZE TERAZ MERCEDES POMYSLI ZANIM COS WYPUSCI NA RYNEK BO O MERCEDESY SPRINTERY W SALONACH JUZ NIKT NIE PYTA

Wady: silnik 2,2cdi 200tys i pada, pekaja półosie, wielki apetyt na paliwo, elektronika, 500. tysiecy 3-ci silnik,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter RAMA 2 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI Euro5 Skrzyniowy 3,5t L1

SKRZYNIA 2 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2006-, diesel, poj. 2143, rok: 2006, przebieg: 165000 km

Świetne autko - Gorąco polecam

Zalety: mocy pod dostatkiem, perfekcyjny uklad kierowniczy,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter SKRZYNIA 2 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI 903.662

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2004, przebieg: 75000 km

SAMOCHÓD DLA NORMALNYCH UZYTKOWNIKÓW - JEST TO SAMOCHO PRZEZNACZONY DLA WYMAGAJĄCEGO ODBIORCY ,ALE I BARDZO DBAŁEGO .WG ZASADY JAK DBASZ TAK MASZ WIĘC JEŚLI EKSPLOATUJE SIĘ GO NORMALNIE CZYLI JEŻDZI W GRANICACH DO 100 KM/h STOSUJE WYSOKIEJ JAKOŚCI OLEJE ? JA CASTROL EDGE 10W50 NIGDY ALE TO NIGDY NIE PRZEŁADOWUJE SIĘ TO WTEDY AUTKO JEŻDZI JAK ZŁOTO .WSZYSTKIE OPISY ,ŻE SZMELC ITD.PISZĄ WSZYSCY KTÓRZY JADĄ Z BUTEM PRZY PODŁODZE ,A NA PACE ZAMIAST 1,5T TO 2,5 A CZĘSTO 3,5 T I PISZĄ ,ŻE PODPORY PADAJĄ. ECH KRÓLOWIE SZOS NOGĘ Z GAZU I MYŚLEĆ TROCHĘ ,A SAMOCHÓD ODWDZIĘCZY SIĘ .

Zalety: DOSKONAŁY SILNIK, SZYBKI I POJEMNY, DOSKONALA WIDOCZNOŚĆ, ŁADNA SYLWETKA, EKONOMICZNY,

Wady: NIESTETY BLACHARKA,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L1H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2007, przebieg: 345000 km

TYLKO NIE SPRINTER - Mam dwa sprintery model 315 i 311 roczniki 2007. 311 jest malo awaryjna w porownaniu do 315. Najwiekszy problem w 311 to pompa wysokiego cisnienia i wtryski bolaczka tego auta. No i wał a raczej podpory walu ktore padaja jak kaczka srednio co 3 miasiace. Jesli chodzi o 315 to na sama mysl mam nerwy zacznie od poczatku przy przebiegu 180 tys km rozleciał sie łacuszek rozrzadu co jest fenomenem jesli chodzi o MERCEDESA.Koszt naprawy to jakies 10 tys zloty. Do tego tak jak w modelu 311 podpory walu napedowego umieraja smiercia tragiczna.Przy przebiegu 340 tys obracaja sie 3 panewki na wale.Przyczyna zapchany filtr czasteczek stalych i dostawanie sie paliwa do misy olejowej. A co najlepsze auto ni informuje o awari czy tez zapachaniu filtra. koszt naprawy 4 tys zloty. Do tego ciagle migajaca kontrolka silnika zapychajacy sie wąż malej turbiny spadki mocy silnika. Auto stoi nie jedzie. Odradzam zakup tego modelu no chyba ze ktos ma duzo kasy na wkladanie w silnik. Do tego rdza i jeszcze raz rdza.

Zalety: brak,

Wady: wady cale auto to dno,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI Euro5 Furgon 3,5t L4H3

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2006-, diesel, poj. 2143, rok: 2006, przebieg: 225000 km

oszczędny - ekodriving oprócz podniesienia poziomu bezpieczeństwa na drodze umożliwia uzyskanie sporych oszczędności :)

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI 903.661

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2002, przebieg: 385000 km

polecam - naprawdę polecam,

Zalety: wygodny, dosyć mocny, oszczędny,

Wady: korozja,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 318 CDI Furgon 3,5t L4H2

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 318 CDI 2006-, diesel, poj. 2987, rok: 2009, przebieg: 250000 km

Najlepszy samochód dostawczy. - Zauważyłem, że bardzo dużo ludzi narzeka na ten samochód. Zastanawia mnie jednak dlaczego. W moim samochodzie nazbyt regularnie wymieniam olej razem z wszystkimi filtrami, bo co 20 tys. km. Dzięki temu nie miałem z nim nigdy żadnych problemów. Ludzie piszą, że dużo pali. Mój pali średnio 10,5 l/100km przy max. 110km/h, ale przecież to trzylitrowa V6-tka, więc czego się można innego spodziewać? Jedyne co wymieniłem to koło dwumasowe przy okolo 230 tys.km. Wydaje mi się, że negatywne komentarze piszą ludzie, którzy albo katują swoje samochody, albo sprowadzili je ze znacznie przekłamanym przebiegiem. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony ze swojego auta i wierzę, że w zamian za dobre traktowanie odwdzięczy mi się jeszcze setkami tysięcy kilometrów.

Zalety: bezawaryjny, duży, wygodny, mocny, najładniejszy samochód dostawczy,

Wady: Jak dla mnie największą wadą tego samochodu jest niestety rdza!,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 311 CDI Furgon 3,5t L1H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 311 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2007, przebieg: 250000 km

polecam,jeden z lepszych na rynku - wysoki komfort jazdy,stabilny przy pełnym załadunku,niskie zużycie paliwa.

Zalety: wygodny dla kierowcy, dobra widocznosc,

Wady: kiepskie fotele pasazera,po godzinnej jezdzie cierpna plecy, lakier slaby,za cienka warstwa,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI 903.662

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2000, przebieg: 395000 km

moja ogólna ocena - jeżdze tym modelem od 2,5 roku i osobiście jestem zadowolony z tego samochodu a wcześniej jezdziłem sprinterem 316 cdi przez 2 lata i nie mogłem powiedzieć złego słowa bo sprawował się nie zle silnik bez za rzutu tylt że spalanie było trochę większe. Generalnie uważam że auto godne polecenia i powiedziałbym że akurat ten model nie jest aż tak awaryjny.

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 208 D 901.361

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 208 D 2.6t 1995-2000, diesel, poj. 2299, rok: 1997, przebieg: 725000 km

Poprawny muł roboczy - Pomimo wielu zalet jak i wad tego modelu oraz i całej gamy sprinterów z tych roczników ,trudno jednoznacznie powiedzieć czy kupił bym ten samochód znowu , w porównaniu z konkurencją to przyzwoity samochód dostawczy ale można by dopracować kilka szczegółów ,polecam zadbane egzemplarze szczególnie blachy

Zalety: Prosty w konstrukcji,łatwy w naprawie, duży promień skrętu Ergonomiczny w kabinie kierowcy oraz w przestrzeni ładunkowej, Tanie części zamienne,sporo zamienników,

Wady: przestarzałe zawieszenie ,każdy kamyk,dziurę czuć jak na sankach ,oraz zbyt słabe wygłuszenie silnika ,spory hałas nawet przy małych prędkościach, tragiczne zabezpieczenia antykorozyjne nadwozia ,szybko koroduje w wielu miejscach, Zbyt słaby silnik 2,3d nawet na miasto ,straszny muł ,fiat 126p na każdych światłach bez wysiłku pozostawia was w tyle, spore spalanie jak na tą wagę auta oraz osiągi silnika,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 208 D 901.361

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 208 D 2.6t 1995-2000, diesel, poj. 2299, rok: 1997, przebieg: 420000 km

Auto nie do zajeżdzenia - Jeżeli szukasz busa za nieduże pieniądze, który zawsze odpali, pojedzie na słabej ropie, niebędzie miał żadnych kaprysów, zawieszenie wytrzyma polskie drogi to z czytym sumieniem moge go polecić. UWAGA: Nienadaje sie do wyścigów, przy wyprzedaniu też trzeba się dwa razy zastanowić.

Zalety: Silnik nie do zdarcia, zawieszenie pancerne, nic sie poważnego niezepsuło, tylko materiały ekploatacyjne (olej, klocki itp) autem zrobiłem 150tyś z czego połowe po budowie i wszytko działa!,

Wady: Silnik mógł by mieć ze 20KM więcej, na trasy troche za słabo., Orginalne ogrzewanie przy -20 niedaje rady na tą kubature (trzeba dołorzyć drugą nagrzewnice),

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 311 CDI 903.661

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 311 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2003, przebieg: 475000 km

super - Bez zastrzeżeń.Polecam.Mam taki przebieg i śmieje się z innych co narzekają po 200tysiącach.Pozdrawiam

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 311 CDI 903.661

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 311 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2003, przebieg: 365000 km

polecam - Mimo przebiegu nie narzekam.Po co mam kupować nowy skoro ten daje sobie rade.Jeśli chcesz przeładowywać to może troche silnik mocniejszy mógłby być.ale jeśli zgodnie z przepisami to 311 wystarczy.pozdrawiam

Zalety: jeszze sie nie zdarzylo by nie odpalil., skręt świetny, dobrze sie prowadzi,

Wady: buda hałasuje, rdzewieje,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 311 CDI 903.661

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 311 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2003, przebieg: 295000 km

dla mnie OK - teraz mozna kupić całkiem tanio więc za te pieniądze super auto.Jak ktoś narzeka to niech sobie kupi nowe z salonu!!

Zalety: stosunkowo małe spalanie,wygodny,promień skrętu rewlacyjny,silnik OK,

Wady: rdza,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 311 CDI 903.661

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 311 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2003, przebieg: 250000 km

warto - Myślę,że warto kupić takie auto.Jak ktoś dba o auto to jest nie do zdarcia!!Kilometry nie robią na nim wrażenia, więc dla sprintera taki przebieg to pestka.Mój znajomy ma 311 2002/03r i przejechał już 450tys i śmiga że hej.

Zalety: tylko lać i jechać,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 316 CDI 903.661

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 316 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2685, rok: 2001, przebieg: 305000 km

auto takie sobie , silnik ok - Jeżdze kilkoma sprinterami,każdy rdzewieje,wszystkie w maxie na pojedynczej osi,dość dużo ładuje jakieś drugie tyle- 2 do 2.5 tony na samochód (może więcej nie ważyłem) i do 3 ton na haka :) spalanie jakieś 15 na trasie mało kiedy 13 , ponad 10 litrów na pusto z lawetą , kiedyś na pusto z lawetą udało mi się 8.5 litra na 100 bo trzeba było jechać prawie bez gazu EDC filtr paliwa do wymiany,lało mi sie z wtrysków, kopci ogólnie każde auto które jezdziłem,raz stanąłem na trasie pompa paliwa -lała się ropa spod maski jak z fontanny, do takich ładunków 4-5ton za słaby silnik szczególnie odczuwane na autostradach -podjazdy pod wzniesienia, fotel najlepiej na poduszcze żeby był bo tak niewygodny jest, strasznie wolno sie grzeje w zimie ogrzewanie ,popsuło sie ogrzewanie,ułamała mi się wycieraczka z piórek takie pierdoły, wydaje mi sie ze największa zaleta to silnik, i pala sie kontrolki świec itd , przy dużych przeładunkach powolna jazda na wybojach żeby nie złamac auta hehe

Zalety: elastyczny, w miarę dobre przyśpieszenie,,

Wady: w zimie łatwo się zakopać na pusto, duże zużycie paliwa, rdzewieje, kopci i czasem leje się z niego kopci, wolno się nagrzewa w zimie wnetrze,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 318 CDI Furgon 3,5t L2H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 318 CDI 2006-, diesel, poj. 2987, rok: 2007, przebieg: 405000 km

nigdy wiecej!!!!!! - panowie lepiej kupic starszy model typu 316 z malym przebiegien bo po co przeplacac jak auto po trzech i pol roku w firmie transportowej normalnie uzytkowane nadaje sie na zlom

Wady: za trzy miesiace konczy mi sie leasing.auto po takim czasie mialo sporo napraw.4 razy wymieniany filtr czastek stalych.rozleciala sie w mak skrzynia biegow.wymienialem tylny most.trzy razy tarcze hamulcowe,amortyzatory przod i tyl.reflektor lewy xenonowy(zaporowal i spalil przetwornice),sprzeglo wizkozowe dwa razy,alternator.karoseria mojego samochodu jest praktycznie cala do malowania.wszedzie powychodzily pecherzyki rdzy.tylnie zawiasy sa tak zgfnite ze boje sie ze odpadna mi drzwi.,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 318 CDI Furgon 3,5t L4H3

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 318 CDI 2006-, diesel, poj. 2987, rok: 2007, przebieg: 80000 km

ZŁOM< ZŁOM I JESZCZE RAZ ZŁOM - zanim pojawiły się nowe sprintery, mówiłem że iveco nie jeździ daleko hehehe teraz to napewno iveco zajedzie dalej niż nowy sprinter i nawet przywiezie nowego sprintera z trasy na lawecie. Duże pieniądze wyrzucone w błoto. za te 150tys.zł można kupić kilka sprinterów (1995-2000), niemieć z nimi problemów i zarabiać pieniądze.

Zalety: Piękny wygląd zewnętrzny i wewnętrzny, brak, brak, brak, brak,

Wady: na 100km spala 16l ON i 1l oleju z silnika, kwitnie jak czereśnie na wiosne, badziewna elektronika, samochód nie nadaje się w dalsze trasy nigdy nie wiesz czy dojedziesz do celu (zazwyczaj nie), złom,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI 903.662

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 135000 km

Nigdy wiecej nie kupie tego szrota - Auto po 4 latach rdzewieje jak polonez na dachu dziura przy zlaczeniu platow na blasze pryszcze, masakralne spalanie nieprporcjonalne do mocy auta, elektryke robia leprza w CHinach, Kultora silnika i jego awaryjnosc to temat morze. Bardzo drogi w eksploatacji 11l oleju wchodzi do silnika, Kierownica sciera sie od rak jak stara szmata. Ogolnie porownujac cene do jakosci to WIELKIE NIEPOROZUMIENIE !!!!

Zalety: Przestronne auto,

Wady: Blacha chyba prosto ze zlomu,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI 903.662

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2000, przebieg: 600000 km

SPRINTER??? - MIAŁEM 4 Z TEGO 3 BEZAWARYJNIE TEN OSTATNI OBRÓCIŁ SIĘ NA PANEWCE 4200ZL UMOCZONE MOIM ZDANIEM TYLKO!!!!SPRINTER!!!!!

Zalety: SILNIK NIEZAWODNY ,

Wady: SŁABE BLACHY RDZA RDZA JESZCZE 1 RDZA, PRZEPUSZCZAJĄ WTRYSKI,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI Podwozie 3,5t L1

RAMA 2 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2008, przebieg: 110000 km

Król serwisu - Zawsze myślałem że Renault jaest królową serwisu-błąd. Mam prywatnie Meganke dci i na jedną wizyte w serwisie przypadają 3 wizyty Sprinterem-non stop zapala się inspekcja silnika ,a to filtr cząstek stałych ,a to przepustnica, ato jeszcze co innego

Zalety: Dobrze się prowadzi, Wygodna pozycja za kierownicą,

Wady: Elektronika,osprzęt silnika,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter RAMA 2 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L2H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 210000 km

kicha - nie polecam tego modelu !

Zalety: dobry komfort jazdy,

Wady: zapychanie się filtra cząstek stałych, kłopoty z wtryskami,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 212 D 902.461

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 212 D 2.8t 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1998, przebieg: 395000 km

najlepszy !!! - niema sobie równych

Zalety: tylny napęd, prosty w obsłudze, super silnik, co tu pisać-on ma same zalety:),

Wady: on niema wad!!!!!!!!,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 311 CDI 903.661

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 311 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2000, przebieg: 340000 km

Sprint - Warto dobrze przemyśleć nie jest tani i zawodzi

Zalety: łatwy dostęp do części, przestronny, pakowny ,

Wady: Za dużo elektroniki w nim często coś sie dzieje zapala sie EDC silnik gaśnie ,, immo padło musiałem cholować dobrze że nie tak daleko,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 308 D 903.313

RAMA 2 drzwiowy, generacja: 308 D 1995-2000, diesel, poj. 2299, rok: 1995, przebieg: 305000 km

w miare przyzwoity - ocena 4

Zalety: promien skretu rewelacja,

Wady: wibracje karoserii,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter RAMA 2 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315CDI 906.731

MIXT 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2008, przebieg: 95000 km

porazka - awaryjny, pali jak smok, jedyna zaleta to gwiazda na masce na ktora rzucaja sie klienci - cala reszta to totalna porazka

Zalety: przyjemny kokpit kierowcy,

Wady: awaryjny, kosmieczne zuzycia paliwa, bardzo słaby dział sprzedaży w bielsku białej - w szczególnosci Pan Artur Wituła - porażka, słaby serwis gwarancyjny, błedne wpisy w ksiązce gwarancyjnej, z 10 naszych minibusów to był pierwszy i na pewno ostatni mercedes,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter MIXT 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 312 D 903.462

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 312 D 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1998, przebieg: 305000 km

warto brać - Wół roboczy za nieduże pieniądze.

Zalety: tanie części,

Wady: słabe prowadzenie przez ten resor poprzeczny,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L2H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2007, przebieg: 405000 km

rosczarowany - ladny samochod ale zawieszenie nie na nasze drogi .no i ta rdza na trzyletnim pojezdzie masakra

Zalety: lancuszek rozrzadu , ladna sylwetka ,

Wady: rdzewieja blachy wychodzi rdza z pod lakieru, bardzo podatny na boczne wiatry , wadliwosc osprzetu silnika,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 312 D 903.463

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 312 D 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1999, przebieg: 50000 km

PLACIE AUTOCASCO - PLACIE BO BEDZIECIE CHODZIC PIESZO TAK JAK JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zalety: moc, bezawaryjnosc, male spalanie, dobra widocznosc,

Wady: wrzody, kradna te auta, probowali ukrasc, UKRADLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 212 D 901.461

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 212 D 2.6t 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1999, przebieg: 1000000 km

super - mam 212d 14000000 przebieg i nadal super jeżdzi jak nówka

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 212 D 901.461

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 212 D 2.6t 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1999, przebieg: 35000 km

Mercedes - ogółem autko jest dobre tylko zawiódł mnie w Wadach co napisałem

Wady: Gaśnie podczas jazdy lub jak jest głośniej muzyka , Często palą się świece żarowe , EDC się świeci i nie ma sił nawet jechać ,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI 903.662

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 10000 km

O Taaaaaaak!!!!!! :) - MERCEDES SPRINTER THE BEST!!!!!!!!!!!!!! BEZ GWIAZDY NIE MA JAZDY!!!!!!!!!!!!!!!!! :):):):)

Zalety: Śliczny na zewnątrz, Śliczny wewnątrz, Do wszystkiego się nadaje, Bardzo wygodny, Super :),

Wady: Brak wad, Nie ma wad, Wad nie stwierdzam, Pojazd NIE ma wad, Te Auto wogóle NIE ma wad,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Furgon 3,5t L2H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2008, przebieg: 60000 km

ogólne - zawiodłem się

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315 CDI Podwozie 3,5t L2

RAMA 2 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 230000 km

JAK NIE MASZ PROBLEMU KUP SPRINTERA 315CDI - ten model Mercedesa nie zasługuje na chwilę uwagi gdyż nie spotkałem się jeszcze z takim wyrobem tej firmy żeby w przeciągu tak małego przebiegu silnik ulegał uszkodzeniu. posiadacze tego modelu tzn. 215cdi;315cdi;415cdi itd. mają szczęście jeżeli stanie się to na gwarancji bo jeżeli będą mieli takie doświadczenie jak ja to współczuje jestem 25000zł w plecy o ile Mercedes zrobi jak oni to nazywają gest dobrej woli i dadzą 40% upustu na zakup silnika. Szczerze odradzam zakup tego modelu!!!!!!!!

Zalety: PRZESTRONNA KABINA, PROWADZENIE NA ZAKRĘTACH,

Wady: SILNIK AWARYJNY ZACIERA SIE PO OK 230000 KM., ZATYKA SIĘ ODMA, KOROZJA NADWOZIA(KABINY),

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter RAMA 2 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI Furgon 3,5t L1H1

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 35000 km

mercedes - samochód słaby , nie powinien jezdzic ze znaczkiem mercedesa

Wady: filtr czastek stałych , elektryka, silnik, mega duze spalnie,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 316 CDI 903.662

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 316 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2685, rok: 2002, przebieg: 305000 km

gnije w katalogu - slabo wytrzymalosc karoseri to najgorsza bolaczka

Zalety: pojemna paka, dynamiczny silnik, przydal by sie szusty bieg,

Wady: stukot skrzyni biegow, korozja karoseri, malo miejsca za kierownicom przy wzroscie (190cm), waskie boczne drzwi,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 312 D 903.463

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 312 D 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1999, przebieg: 435000 km

ok - jest ok.

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 312 D 903.412

RAMA 2 drzwiowy, generacja: 312 D 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1995, przebieg: 450000 km

mercedes sprinter - bc

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter RAMA 2 drzwiowy

Mercedes Sprinter 318 CDI Furgon 3,5t L4H2

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 318 CDI 2006-, diesel, poj. 2987, rok: 2006, przebieg: 655000 km

ok - To dobru samochud polecam.

Zalety: Tym samochodem mozna bardzo szybko jezdzic,fajnie trzyma sie drogi., Bardzo dobry fotel kierowcy., Silnik dynamiczny.,

Wady: Zuzycie paliwa., Ograniczona widocznosc,ale to tylko przeszkadza w miescie., Male bledy elektroniczne.,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 311 CDI Furgon 3,5t L3H2

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 311 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2007, przebieg: 110000 km

jest warto go kupic! - Przez okres 2 lat mial kilka usterek.Wszystkie usterki podlegaly naprawie gwarancyjnej.NR1 w klasie,niema lepszego a jezdzilem wieloma!POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!

Zalety: cichy i komfortowy, niskie zycie paliwa srednie 9.5l/100,

Wady: przy 20000km wycik oleju z maglownicy, przy 80000km wymiana przednich zaciskow chamulcowych , czesta wymiana zarowek, maly wyciek z tylnego mostu,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 316 CDI 903.661

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 316 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2685, rok: 2004, przebieg: 670000 km

najlepszy - najlepszy zanim wyszla 318

Zalety: mocny, twały, szybki, wygodny, najlepszy,

Wady: brak, brak, brak,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 212 D 902.462

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 212 D 2.8t 1995-2000, diesel, poj. 2874, rok: 1998, przebieg: 375000 km

bez gwiazdy niema jazdy - ogólnie polecam

Zalety: żywotny silnik,z dużej pojemności stosunkowo nie duża moc, dynamika, prosty w obsłudze, tylny napęd,

Wady: dość dużo pali, korozja nadwozia, częste awarie tahografu,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 213 CDI 901.662

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 213 CDI 2.6t 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2002, przebieg: 255000 km

Żałuje że go kupiłem - po co sprzedawałem Fiata Ducatoktóry się wcale nie psuł Ten sprinter to worek bez dna

Zalety: pojemny,

Wady: same wady , bez przerwy coś się psuje, Już rdzewieje,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 308 D 903.313

RAMA 2 drzwiowy, generacja: 308 D 1995-2000, diesel, poj. 2299, rok: 1995, przebieg: 290000 km

polecam - 310 z tym samym silnikiem ale z turbina lub 2900 diesel lub turbodiesel

Zalety: nigdy nie zawiodł,

Wady: zbyt wolny i kiepskie rozwiazania podpor wału napedowego ,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter RAMA 2 drzwiowy

Mercedes Sprinter 208 CDI 902.662

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 208 CDI 2.8t 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2003, przebieg: 60000 km

to nie jest już ten merc co kaczka i poprzedni model do 2000r - nie warty tej ceny.vw lt o niebo lepszy.NIE POLECAM ZAKUPU TEGO BADZIEWIA

Zalety: dostępnosć czesci,

Wady: duze spalanie, głosny w środku,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 311 CDI 903.661

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 311 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2003, przebieg: 140000 km

bubel - najgorszy model

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 308 D 903.362

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 308 D 1995-2000, diesel, poj. 2299, rok: 1996, przebieg: 270000 km

super auto - Jeżeli nie jeździsz na wyścigi a samochód służy do transportu to lepszego nie ma. Trwały niezawodny i ekonomiczny.

Zalety: ekonomia, , bezawaryjność, łatwość obsługi, wygląd, dostępność części,

Wady: zbyt mała moc, korozja kabiny,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 315CDI 906.731

MIXT 4 drzwiowy, generacja: 315 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2006, przebieg: 170000 km

bardzo złe - kicha a nie auto

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter MIXT 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI 903.661

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2003, przebieg: 400000 km

świetny samochód - dobra kultura silnika

Zalety: wszestronność,

Wady: duże nadkola ,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI 903.661

FURGON 4 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2000-2006, diesel, poj. 2148, rok: 2000, przebieg: 320000 km

O wiele więcej zalet niż wad - Na obecną chwilę mam w firmie 6 sprinterów maxi z ręczną skrzynią biegów i 2 busy innej marki , ktore sukcesywnie będę wymieniał na sprintery. W mojej na ocenie na samym topie jest Sprinter na dole jest Lublin . Gdzieś po środku są pozostali producenci busów.

Zalety: Rewelacyjny mechanika w porównaniu z Transitem,Masterem z silnikiem Iveco i silnikiem Renault, W razie awari(co zdarzało się żadko)nawet za granicą wsodnią można dostać części, Roczny koszt eksploatacji(oleje filtry częśći itp.)jest kilka razy tańszy od innych marek które miałem , Dość łatwa wymiana i ewentualna naprawa nie wymagająca narzędzi specjalistycznych np.remont skrzyni biegów (duża cierpliwość przy remoncie silnika CDI), Samochód do 3,5T DMC który może ciągnąć przyczepy 2,8T DMC ,

Wady: Korozja po każej zime na karoseri ale to małe piwo, W modelach od 1995 do 2006 zbyt małe drzwi boczne np.do załadunku palety widlakiem , Trzeba się przyzwyczaić do kołysania się nadwozia podczas jazdy(tutaj konkurencja przednionapędowców wypada jepiej),

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter FURGON 4 drzwiowy

Mercedes Sprinter 313 CDI Podwozie 3,5t L1

RAMA 2 drzwiowy, generacja: 313 CDI 2006-, diesel, poj. 2148, rok: 2008, przebieg: 40000 km

Ok. - W skali 1-10 sprinterowi można dać 8.5 pkt. Zdecydowanie daje więcej powodów do zadowolenia niż rozczarowania :)

Zalety: Przestronna i wygodna kabina, duża ilość schowków, przejrzysta deska rozdzielcza., Dobre światła., Dobra widoczność z kabiny., Bardzo dobry promień skrętu., Bardzo dobra widoczność w lusterkach w trakcie cofania.,

Wady: Wskaźnik poziomu paliwa 'oszukuje' jeżeli nie tankuje się do pełna. Kiepski 'patent'., Brakuje mi wskaźnika temperatury płynu chłodzącego., Podczas opadów śniegu bardzo szybko duża jego ilość przykleja się po bokach szyby i na pióra wycieraczek., Podczas dużych mrozów, poniżej -10 pojawiają się problemy z hamulcami, objawy podobne jak w przypadku awarii serwa., Słabo wyciszona kabina.,

Zobacz opinie o Mercedes Sprinter RAMA 2 drzwiowy

Dodaj swoją opinię Zobacz wszystkie oceny dla samochodu Mercedes Sprinter

Mojeauto.pl - motoryzacja w Internecie | Copyright © Motor-Presse Polska sp. z o. o. 1999-2014