Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
  1. Samochody
  2. Mercedes
  3. Sprinter
  4. Oceny i opinie
Mercedes

Mercedes Sprinter - Opinie kierowców

Mercedes
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mercedes Sprinter. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mercedes Sprinter. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mercedes Sprinter?

Czy warto kupić Mercedes Sprinter?

TAK
NIE

Mercedes Sprinter - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.35
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.21
silnik:silnik - ocena kierowców 3.94
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 3.71

Najlepiej oceniany silnik

Mercedes Sprinter diesel

4.05

71%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mercedes Sprinter

3.35

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 23

Oceny samochodów Mercedes Sprinter według nadwozia

Mercedes Sprinter - furgon (4 drzwiowy)

94 użytkowników oceniło Mercedes Sprinter furgon na:

4.14

Mercedes Sprinter - mixt (4 drzwiowy)

5 użytkowników oceniło Mercedes Sprinter mixt na:

3.15

Mercedes Sprinter - rama (2 drzwiowy)

11 użytkowników oceniło Mercedes Sprinter rama na:

3.68

Mercedes Sprinter - skrzynia (2 drzwiowy)

4 użytkowników oceniło Mercedes Sprinter skrzynia na:

4.19

Oceny samochodów Mercedes Sprinter według silnika

Mercedes Sprinter - diesel

114 użytkowników oceniło Mercedes Sprinter diesel na:

4.05

Użytkownicy o wadach i zaletach Mercedes Sprinter

Mercedes Sprinter 313 CDI 2000-2006 rok 2000

4.50

Użytkownik jacaguzik ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Rewelacyjny mechanika w porównaniu z Transitem,Masterem z silnikiem Iveco i silnikiem Renault - W razie awari(co zdarzało się żadko)nawet za granicą wsodnią można dostać części - Roczny koszt eksploatacji(oleje filtry częśći itp.)jest kilka razy tańszy od innych marek które miałem - Dość łatwa wymiana i ewentualna naprawa nie wymagająca narzędzi specjalistycznych np.remont skrzyni biegów (duża cierpliwość przy remoncie silnika CDI) - Samochód do 3,5T DMC który może ciągnąć przyczepy 2,8T DMC . Wady: Korozja po każej zime na karoseri ale to małe piwo - W modelach od 1995 do 2006 zbyt małe drzwi boczne np.do załadunku palety widlakiem - Trzeba się przyzwyczaić do kołysania się nadwozia podczas jazdy(tutaj konkurencja przednionapędowców wypada jepiej)

Mercedes Sprinter 313 CDI 2006- rok 2007

4.75

Użytkownik x87 ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: auto w wersjo maxi, silnik 130KM a popierdziela jak szalony:) podchodziłem sceptycznie do tego autka ale jak sie przejechałem to nie mogłem uwierzyć że to tylko 130KM - wygodne zawieszenie w porównaniu do starszych braci - kontrola trakcji i ASR potrafią wystraszyć ale świetnie sie spisują - dużo schowków - silnik i konstrukcja nie do zatarcia. Wady: brak klimy - stacyjka na zwykły kluczyk była by lepszym rozwiązaniem

Mercedes Sprinter 212 D 2.8t 1995-2000 rok 1997

5.00

Użytkownik dawid20wp ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: duże lusterka cofniesz max-em co do centymetra super sprawa wielki plus - małe spalanie przy tak wielkim gabarycie jak jest wersja max - możliwość dołożenia dodatkowego resoru załadujesz 2.5T a sprinter jest jeszcze żwawy - praktycznie jest bez awaryjny nie trzeba wymieniać rozrządu. Wady: rdzewieje jak piorun przedni resor poprzeczny przy niskich temp.i dziurawych ulicach często się łamie - szybko wyciera się kierowmica potem jest takia nie przyjemna w dotyku jakby się kleiła do rąk - za mało schowków szczególnie na dokunenty wielkości A4 wszystko lata po samochodzie - jeżeli to jest auto do pracy to brak jest uchwytów na kubki z napojami niby nic a jak dużo - tylnie dzwi stukają podczas jazdy a jak nie na ściany grodziowej to tragedia zawiasy wyrabiają się dwa razy szybciej w tych dzwiach

Mercedes Sprinter 210 D 2.6t 1996-2000 rok 1997

4.50

Użytkownik bastus ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: silnik niedo zajehcania - w stosunku do masy auta i pojemność silnika, spalanie na bardzo zadawalajoncym poziomje. - bardzo dobry komfort jazdy - bardzo zwrotne auto. - bardzo dobra widoczność z pozycji kierowcy, dzięki dużym lusterkom bocznym.. Wady: za miękie zawjeszenie za bardzo wychyla sie na zakrętach. - zbyt mała ładowność.

Mercedes Sprinter 311 CDI 2000-2006 rok 2001

4.50

Użytkownik NIKLASINSKI RYSZARD ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: NIEZAWODNY SILNIK-MAM GO OD NOWOSCI-teraz 855000-zmiany oleju i filtrow co 20.000 (znajomego ma juz 1.300.000 -chodzi jak samolot.po 500.000wymienialem tylko koncowki wtryskow-boscha-robiona turbina i pompa wys.cis. poza tym niezawodny. Wady: RDZEWIEJA TYLKO DOLY DRZWI I KORYTKA(WSTAWIENIE REPERATUREK-OCYNK-LAKIER)I PO KLOPOCIE NA LATA - nie wygodny fotel kierowcy na dlugich trasach

Mercedes Sprinter 313 CDI 2006- rok 2008

4.75

Użytkownik xxx ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Przestronna i wygodna kabina, duża ilość schowków, przejrzysta deska rozdzielcza. - Dobre światła. - Dobra widoczność z kabiny. - Bardzo dobry promień skrętu. - Bardzo dobra widoczność w lusterkach w trakcie cofania.. Wady: Wskaźnik poziomu paliwa 'oszukuje' jeżeli nie tankuje się do pełna. Kiepski 'patent'. - Brakuje mi wskaźnika temperatury płynu chłodzącego. - Podczas opadów śniegu bardzo szybko duża jego ilość przykleja się po bokach szyby i na pióra wycieraczek. - Podczas dużych mrozów, poniżej -10 pojawiają się problemy z hamulcami, objawy podobne jak w przypadku awarii serwa. - Słabo wyciszona kabina.

Mercedes Sprinter 208 D 2.6t 1995-2000 rok 1997

4.50

Użytkownik tomek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Silnik nie do zdarcia, zawieszenie pancerne, nic sie poważnego niezepsuło, tylko materiały ekploatacyjne (olej, klocki itp) autem zrobiłem 150tyś z czego połowe po budowie i wszytko działa!. Wady: Silnik mógł by mieć ze 20KM więcej, na trasy troche za słabo. - Orginalne ogrzewanie przy -20 niedaje rady na tą kubature (trzeba dołorzyć drugą nagrzewnice)

Mercedes Sprinter 311 CDI 2000-2006 rok 2000

4.75

Użytkownik mar.debica ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: spalanie ok 8-9L - zwrotność L1-H1 - ładowność 1500kg spokojnie wchodzi - przyjazna kabina jak w osobówce , wszystko na swoim miejscu - tanie i łatwo dostępne części. Wady: korozja słaba jakość wytrawienia blach gniją same od środka - bardzo czuły na jakość paliwa

Mercedes Sprinter 218 CDI 2006- rok 2008

5.00

Użytkownik Andrzej Kaleta ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Silnik i jego kultura pracy - Duża moment obrotowy - Dobre prowadzenie - 12-letnia gwarancja na blachy - W porównaniu z poprzednimi mała awaryjność. Wady: Trochę rdzewiej,ale jest gwarancja.

Mercedes Sprinter 318 CDI 2006- rok 2006

4.75

Użytkownik Rafa ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Tym samochodem mozna bardzo szybko jezdzic,fajnie trzyma sie drogi. - Bardzo dobry fotel kierowcy. - Silnik dynamiczny.. Wady: Zuzycie paliwa. - Ograniczona widocznosc,ale to tylko przeszkadza w miescie. - Male bledy elektroniczne.

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Luksusowe spinki dla fanów Bugatti
Luksusowe spinki dla fanów Bugatti
Nie każdy może sobie pozwolić na zakup Bugatti Veyron, ale tych którzy nie mają przepastnych kieszeni jest mała nagroda pocieszenia. Za ułamek ceny można kupić drobiazg, który  kiedyś był częścią samochodu.