1. Samochody
  2. Mercedes
  3. Klasa B
  4. Oceny i opinie
Mercedes

Mercedes Klasa B - Opinie kierowców

Mercedes
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mercedes Klasa B. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mercedes Klasa B. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mercedes Klasa B?

Czy warto kupić Mercedes Klasa B?

TAK
NIE

Mercedes Klasa B - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.79
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.53
silnik:silnik - ocena kierowców 4.45
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.38

Najlepiej oceniany silnik

Mercedes Klasa B benzynowy

4.67

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mercedes Klasa B

4.48

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 30

Oceny samochodów Mercedes Klasa B według nadwozia

Mercedes Klasa B - hatchback (5 drzwiowy)

47 użytkowników oceniło Mercedes Klasa B hatchback na:

4.54

Oceny samochodów Mercedes Klasa B według silnika

Mercedes Klasa B - benzynowy

6 użytkowników oceniło Mercedes Klasa B benzynowy na:

4.67

Mercedes Klasa B - diesel

41 użytkowników oceniło Mercedes Klasa B diesel na:

4.52

Użytkownicy o wadach i zaletach Mercedes Klasa B

Mercedes Klasa B 2005-2008 rok 2008

4.75

Użytkownik Mirek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Przestronność zarówno wewnątrz pojazdu jak i w części bagażowej. - Bardzo dobra wentylacja. I to zarówno podczas ogrzewania jak i chłodzenia pojazdu. Auto zimą nagrzewa się po przejechaniu ok. 200m. - Komfort podróżowania. Wszystko na swoim miejscu (tylko ten brak drugiej dźwigni przy kierownicy-wszystko w jednej po lewej stronie). - Bardzo eleganckie wykończenie. Nawet słupki boczne obite są materiałem.. Wady: "Kanapkowy" rodzaj podłogi powoduje, że jest ona trochę za wysoko. - Brak schowka w podłokietniku. Te wysuwane coś trudno nazwać schowkiem. - Troszeczkę zbyt głośna praca silnika (szczególnie zanim się rozgrzeje).

Mercedes Klasa B 2005-2008 rok 2008

4.25

Użytkownik Meloman ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: świetny automat bezstopniowy - dobra widoczność - ergonomia -- liczne drobiazgi, które przeszkadzały mi w poprzednich samochodach tu są dopracowane (np. w końcu mam skuteczne wycieraczki). Wady: mały promień skrętu - drogie wyposażenie dodatkowe (automat 8 tys - ale warto było )

Mercedes Klasa B [T245] 2008-2011 rok 2008

4.75

Użytkownik Franciszek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Dużo miejsca - Wysoka pozycja za kierownicą, auta mnie nie oślepiają w nocy - Bardzo proste wyjmowane siedzenia i oparcia tylne - Jakość wykonania - Parktronic - system parkowania. Wady: Duży promień skrętu

Mercedes Klasa B 2005-2008 rok 2006

4.25

Użytkownik janmir40 ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: bi-ksenony i doświetlanie zakrętów - jakość odtwarzania dźwięku - regulacja foteli i wygoda - duży bagażnik i łatwość składania tylnych siedzeń - małe spalanie. Wady: mały skręt - bardzo mały prześwit między nadwoziem a jezdnią - niska jakość powłoki lakierniczej

Mercedes Klasa B VAN [T245] 2008-2010 rok 2009

4.50

Użytkownik igema ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: znakomita widoczność - umiarkowane zużycie pal. - dużo miejsca ,również z tyłu - znakomicie trzyma się w zakrętach, płaci sie za to sztywniejszym zawieszeniem. Wady: duży promień skrętu - więcej na razie nie stwierdziłem

Mercedes Klasa B 2005-2008 rok 2006

4.50

Użytkownik janmir40 ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: komfort prowadzenia - system audio - obsługa przełączników - przestronność bagażnika i miejsca dla pasażerów - oświetlenie drogi. Wady: niskie zawieszenie - mały skręt - jakość powłoki lakierniczej - awaryjność centralnej poduszki tylnej belki - brak wyposażenia do telefonu

Mercedes Klasa B 2005-2008 rok 2006

5.00

Użytkownik Mirjan ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: komfort jazdy - małe spalanie - wygląd - wyposażenie i estetyka wykonania - wysoka jakość dźwieku - jak w studiu muzycznym. Wady: brak maty wyciszającej komorę silnika - głośna praca na zewnątrz - brak pełnej regulacji kierownicy - brak języka polskiego w menu APS 50 i menu komputera

Mercedes Klasa B [T245] 2008-2011 rok 2008

4.50

Użytkownik pete ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Mocny ekonomiczny silnik 2.0 turbo - Komfortowe prowadzenie - Mała usterkowość - Przestrzeń dla rodziny 2+2 - Marka. Wady: Promień skrętu - Twarde zawieszenie - Denerwująca elektronika

Mercedes Klasa B 2005-2008 rok 2005

4.50

Użytkownik Marcin ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Komfortowe fotele - brak zmęczenia w długich trasach - Wysoka pozycja za kierownicą - Przestronność - Wygląd. Wady: Zużycie paliwa - Drogie części

Mercedes Klasa B 2005-2008 rok 2005

4.75

Użytkownik DamQ ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Pojemność wnętrza i łatwośc jego aranżacji - Silnik i napęd - Poręczność - Prestiż marki - Jakość wykonania. Wady: Niskie zawieszenie - Hałas we wnętrzu - Cena - Fotele - Koło dojazdowe

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Prześlij zdjęcie i zagraj o jedną z 30 nagród
Prześlij zdjęcie i zagraj o jedną z 30 nagród
Konkurs na 25-lecie magazynu "auto motor i sport". Zrób sobie zdjęcie z jubileuszowym wydaniem magazynu i prześlij je do nas koszystając z formularza na stronie. Masz szansę na wygranie jednej z 30 nagród. Weź udział!
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Android Auto dostępny bez samochodu
Android Auto dostępny bez samochodu
Koncern Google postanowił zainteresować się posiadaczami starszych samochodów, które nie mają na wyposażeniu wielkich, dotykowych wyświetlaczy czy zaawansowanych urządzeń multimedialnych. Aplikacja Android Auto będzie dostępna również na ekranie smartfona.
Konkurs na 25 lecie magazynu auto motor i sport Konkurs na 25 lecie magazynu auto motor i sport