Samochody > Mercedes > Klasa B > Oceny i opinie
Mercedes

Mercedes Klasa B - Oceny i opinie

Mercedes
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mercedes Klasa B. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mercedes Klasa B. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mercedes Klasa B

Czy warto kupić Mercedes Klasa B?

TAK
NIE

Mercedes Klasa B - oceny kierowców

prowadzenie:4.78
komfort jazdy:4.54
silnik:4.43
jakość i awaryjność:4.39

Najlepiej oceniany silnik

Mercedes Klasa B benzynowy

4.70

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mercedes Klasa B

4.48

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 30

Oceny samochodów Mercedes Klasa B według nadwozia

Mercedes Klasa B - hatchback (5 drzwiowy)

46 użytkowników oceniło Mercedes Klasa B hatchback na:

4.54

Oceny samochodów Mercedes Klasa B według silnika

Mercedes Klasa B - benzynowy

5 użytkowników oceniło Mercedes Klasa B benzynowy na:

4.70

Mercedes Klasa B - diesel

41 użytkowników oceniło Mercedes Klasa B diesel na:

4.52

Użytkownicy o wadach i zaletach Mercedes Klasa B

Mercedes Klasa B 2005-2008 rok 2008

Użytkownik Mirek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Przestronność zarówno wewnątrz pojazdu jak i w części bagażowej. - Bardzo dobra wentylacja. I to zarówno podczas ogrzewania jak i chłodzenia pojazdu. Auto zimą nagrzewa się po przejechaniu ok. 200m. - Komfort podróżowania. Wszystko na swoim miejscu (tylko ten brak drugiej dźwigni przy kierownicy-wszystko w jednej po lewej stronie). - Bardzo eleganckie wykończenie. Nawet słupki boczne obite są materiałem.. Wady: "Kanapkowy" rodzaj podłogi powoduje, że jest ona trochę za wysoko. - Brak schowka w podłokietniku. Te wysuwane coś trudno nazwać schowkiem. - Troszeczkę zbyt głośna praca silnika (szczególnie zanim się rozgrzeje).

Mercedes Klasa B 2005-2008 rok 2008

Użytkownik Meloman ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: świetny automat bezstopniowy - dobra widoczność - ergonomia -- liczne drobiazgi, które przeszkadzały mi w poprzednich samochodach tu są dopracowane (np. w końcu mam skuteczne wycieraczki). Wady: mały promień skrętu - drogie wyposażenie dodatkowe (automat 8 tys - ale warto było )

Mercedes Klasa B [T245] 2008-2011 rok 2008

Użytkownik Franciszek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Dużo miejsca - Wysoka pozycja za kierownicą, auta mnie nie oślepiają w nocy - Bardzo proste wyjmowane siedzenia i oparcia tylne - Jakość wykonania - Parktronic - system parkowania. Wady: Duży promień skrętu

Mercedes Klasa B 2005-2008 rok 2006

Użytkownik janmir40 ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: bi-ksenony i doświetlanie zakrętów - jakość odtwarzania dźwięku - regulacja foteli i wygoda - duży bagażnik i łatwość składania tylnych siedzeń - małe spalanie. Wady: mały skręt - bardzo mały prześwit między nadwoziem a jezdnią - niska jakość powłoki lakierniczej

Mercedes Klasa B VAN [T245] 2008-2010 rok 2009

Użytkownik igema ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: znakomita widoczność - umiarkowane zużycie pal. - dużo miejsca ,również z tyłu - znakomicie trzyma się w zakrętach, płaci sie za to sztywniejszym zawieszeniem. Wady: duży promień skrętu - więcej na razie nie stwierdziłem

Mercedes Klasa B 2005-2008 rok 2006

Użytkownik janmir40 ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: komfort prowadzenia - system audio - obsługa przełączników - przestronność bagażnika i miejsca dla pasażerów - oświetlenie drogi. Wady: niskie zawieszenie - mały skręt - jakość powłoki lakierniczej - awaryjność centralnej poduszki tylnej belki - brak wyposażenia do telefonu

Mercedes Klasa B 2005-2008 rok 2006

Użytkownik Mirjan ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: komfort jazdy - małe spalanie - wygląd - wyposażenie i estetyka wykonania - wysoka jakość dźwieku - jak w studiu muzycznym. Wady: brak maty wyciszającej komorę silnika - głośna praca na zewnątrz - brak pełnej regulacji kierownicy - brak języka polskiego w menu APS 50 i menu komputera

Mercedes Klasa B 2005-2008 rok 2005

Użytkownik Marcin ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Komfortowe fotele - brak zmęczenia w długich trasach - Wysoka pozycja za kierownicą - Przestronność - Wygląd. Wady: Zużycie paliwa - Drogie części

Mercedes Klasa B 2005-2008 rok 2005

Użytkownik DamQ ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Pojemność wnętrza i łatwośc jego aranżacji - Silnik i napęd - Poręczność - Prestiż marki - Jakość wykonania. Wady: Niskie zawieszenie - Hałas we wnętrzu - Cena - Fotele - Koło dojazdowe

Mercedes Klasa B [T245] 2008-2011 rok 2009

Użytkownik lukas ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: przestronne wnętrze - bardzo dobra jakość materiałów - dynamika - komfort siedzeń - ogromny bagażnik . Wady: czujnik parkowania czasami sprzęża się