Samochody > Mercedes > Klasa A > Oceny i opinie
Mercedes

Mercedes Klasa A - Oceny i opinie

Mercedes
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mercedes Klasa A. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mercedes Klasa A. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mercedes Klasa A

Czy warto kupić Mercedes Klasa A?

TAK
NIE

Mercedes Klasa A - oceny kierowców

prowadzenie:4.59
komfort jazdy:4.31
silnik:4.51
jakość i awaryjność:4.19

Najlepiej oceniany silnik

Mercedes Klasa A diesel

4.52

93%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mercedes Klasa A

4.34

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 50

Oceny samochodów Mercedes Klasa A według nadwozia

Mercedes Klasa A - hatchback (3 drzwiowy)

2 użytkowników oceniło Mercedes Klasa A hatchback na:

4.62

Mercedes Klasa A - hatchback (5 drzwiowy)

94 użytkowników oceniło Mercedes Klasa A hatchback na:

4.40

Oceny samochodów Mercedes Klasa A według silnika

Mercedes Klasa A - benzynowy

50 użytkowników oceniło Mercedes Klasa A benzynowy na:

4.30

Mercedes Klasa A - diesel

46 użytkowników oceniło Mercedes Klasa A diesel na:

4.52

Użytkownicy o wadach i zaletach Mercedes Klasa A

Mercedes Klasa A [W 169] 2004-2008 rok 2007

Użytkownik Obiektywny ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dobre przyspieszenie i wysoka predkosc,auto nie rdzewieje jak stare modele - cichy i w porownaniu do starego modelu dobrze amortyzuje nierownosci drogi - bardzo pojemny mimo tego ze wyglada na male auto,pojemny bagaznik z podwojna podloga - dobra widocznosc,wygodne wsiadanie i wysiadanie,na tylnych siedzeniach moze podrozowac wysoka osoba - 6 biegowa skrzynia biegow ,male spalanie od 3,7 do max 7,2l/100km. Wady: zbyt czuly uklad kierowniczy,delikatny ruch i auto reaguje

Mercedes Klasa A [W 168] 2001-2004 rok 2001

Użytkownik Mariusz ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dynamika jazdy super , 8.8 do setki, zostawiam w tyle wieksze auta dobrej klasy wiekszych rywali,świetna widoczność - dużo miejsca , możliwość wyrzucenia siedzeń i ogromniasty plaski bagażnik, co ja nie woziłem.. - koszty eksploatacji nie za wyskie, częsci tanie - skrzynia biegów rewelacja, krótkie sprawne przełożenia - wygodne wszystkie siedzenia, skóra po 11 latach jak nowa, wysoka jakość wykończenia. Wady: niewygodny podłokietnik zawsze jadę w pozycji podniesionej ale to nie przeszkadza w jeździe - przy wysiadaniu zahaczam o dźwignię regulacji siedzenia kierowcy, jest wysoko - półka w bagazniku trochę klekocze ale nie chce mi sie z tym nic robić ,moze jakieś gumowe odbijaki? - opony 195/50/16 troche drogie lato Goodyear zima Continetal Winter

Mercedes Klasa A [W 169] 2004-2008 rok 2007

Użytkownik Paweł ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Wbrew pozorom, bardzo przestronny - Charakterystyka silnika w ogóle nie przypomina diesla. Ciągnie od najniższych obrotów, choć demonem mocy nie jest. - Wysoki komfort podróżowania. 2600 km po autostradach - radził sobie świetnie. - Solidnie wykonany. - Podwójna podłoga, to świetny wynalazek. Poprawia komfort akustyczny, dobrze izoluje termiczne, ułatwia wsiadanie.. Wady: Kultura pracy silnika mogła by być wyższa. - Szyberdach na postoju wpada w rezonans (trochę tyrkocze) - Naprawdę ciężko się do czegoś istotnego przyczepić, choć jestem wymagający ;).

Mercedes Klasa A [W 168] 1997-2001 rok 1999

Użytkownik Merc ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Cena zakupu w stosunku do wyposażenia - Bogate wyposażenie bijące nagłowę każdy nowy samochód w cenie poniżej 60 tys zł - Zaskakująca przestrzeń jak na gabaryty samochou - tylko 3,6 m długości a za kierowcą o wzroście 185 cm normalna przestrzeń na nogi. - Płaska podłoga - z tyłu po wyjęciu foteli można zrobić olbrzymi bagażnik - łatwośc manewrowania, widoczność. Wady: Automatyczna skrzynia wymaga pomocy aby uzyskać rozsądne spalanie benzyny - Za słabe zawieszenie przód na nasze drogi zwłaszcza w mieście - trzeba się liczyć z wiekszą częstotliwością wymiany sprężyn itd ( ale nie są drogie i każdy mechanik nawet z Żabą da radę) - Archaiczne rozwiązania typu małe schowki ale to inna epoka w projektowaniu samochodów.

Mercedes Klasa A VAN [W 169] 2008-2010 rok 2010

Użytkownik MW_2012 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: przestronne i wygodne wnętrze,składane tylne siedzenia,dóżo miejsca na bagaż - bardzo łatwy i przyjemny w prowadzeniu,nawet dalsza podróż nie męczy - wygodne wsiadanie i wysiadanie,b.dobra widoczność dla kierowcy - bogate wyposarzenie w systemy, elektroniczne zwłaszcza - system ECO. Wady: niestety menu w komp. pokładowym - nie ma po polsku - drogi serwis zwlaszcza w MB

Mercedes Klasa A [W 168] 1997-2001 rok 2000

Użytkownik Zibi ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Mały,dobry w mieście,wszędzie zaparkuje. - Dobra widoczność , wysoko się siedzi. - Podwójna podłaga . Dobre zabezpieczenie antykorozyjne. - Dużo miejsca , szybki demontaż tylnych siedzeń i powstaje bagażówka. - Dostpne części ,zamienniki dosyć tanie.. Wady: Bardzo drogi serwis w /servisie Mercedesa/. - Dosyć dużo pali w mieście.

Mercedes Klasa A [W 168] 2001-2004 rok 2004

Użytkownik Piotr_P-ce ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Bardzo Funkcjonalny Samochodzik zwłaszcza w dzisiejszych czasach. - Części dość Tanie. - W porównaniu do innych samochodów tej klasy jest w śród nich perłą. - Dość Przestrzenny Jak na tą wielkość samochodu. - Silnik póki co bezawaryjny.. Wady: Trudna dostępność do napraw. Aby cokolwiek zrobić trzeba wyciągnąć silnik...co wiąże się z kosztami.. - Podwozie...Cały czas jest coś nie tak... - Dość duże spalanie. Dlatego Polecam LPG bo super chodzi i nie traci mocy.

Mercedes Klasa A [W 168] 1997-2001 rok 2000

Użytkownik Cederroth ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Silnik 1.9 benzyna w dość lekkim aucie da się lubic - Dość wygodny - Spalanie na trasie o dziwo spada do 6,5 litra benzyny. - Muszę powiedzieć że jak na sprzęt audio montowany seryjnie to daję radę, jakość dźwięku jest bardzo dobra.. Wady: Niestety w jeździe miejskiej pali średnio 10 litrów benzyny - W Polskich warunkach i z tym rozstawem kół auto niestety trzeba korygować podczas jazdy w koleinach.

Mercedes Klasa A [W 168] 2001-2004 rok 2002

Użytkownik mama!!! ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: małe spalanie do mocy--auto to rakieta !!!! - bardzo tanie części z rynku wtórnego oraz nowe - mały zwinny - super do miasta,wręcz idealny - jak w automacie to nie ma lepszego do jazdy...łańcuch rozrządu bezobsługowy. Wady: wysoko się siedzi - mógłby być trochę cichszy

Mercedes Klasa A [W 168] 1997-2001 rok 1999

Użytkownik teresaedek@wp.pl ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: dobrze się prowadzi,wygodne siedzenia,niskie zużycie paliwa,przestronne wnętrze - zapala w każdych wrunkach pogodowych za pierwszym razem - niska a właściwie poza czujnikem oleju - żadna awaryjność. Wady: brak koła zapasowego i miejsca na to koło - awaria czujnika oleju - na nirównościach udaje żabę