Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Mercedes > Klasa A > Oceny i opinie
Mercedes

Mercedes Klasa A - Oceny i opinie

Mercedes
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mercedes Klasa A. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mercedes Klasa A. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mercedes Klasa A

Czy warto kupić Mercedes Klasa A?

TAK
NIE

Mercedes Klasa A - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.59
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.31
silnik:silnik - ocena kierowców 4.51
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.19

Najlepiej oceniany silnik

Mercedes Klasa A diesel

4.52

93%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mercedes Klasa A

4.34

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 50

Oceny samochodów Mercedes Klasa A według nadwozia

Mercedes Klasa A - hatchback (3 drzwiowy)

2 użytkowników oceniło Mercedes Klasa A hatchback na:

4.62

Mercedes Klasa A - hatchback (5 drzwiowy)

94 użytkowników oceniło Mercedes Klasa A hatchback na:

4.40

Oceny samochodów Mercedes Klasa A według silnika

Mercedes Klasa A - benzynowy

50 użytkowników oceniło Mercedes Klasa A benzynowy na:

4.30

Mercedes Klasa A - diesel

46 użytkowników oceniło Mercedes Klasa A diesel na:

4.52

Użytkownicy o wadach i zaletach Mercedes Klasa A

Mercedes Klasa A [W 169] 2004-2008 rok 2007

Użytkownik Obiektywny ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dobre przyspieszenie i wysoka predkosc,auto nie rdzewieje jak stare modele - cichy i w porownaniu do starego modelu dobrze amortyzuje nierownosci drogi - bardzo pojemny mimo tego ze wyglada na male auto,pojemny bagaznik z podwojna podloga - dobra widocznosc,wygodne wsiadanie i wysiadanie,na tylnych siedzeniach moze podrozowac wysoka osoba - 6 biegowa skrzynia biegow ,male spalanie od 3,7 do max 7,2l/100km. Wady: zbyt czuly uklad kierowniczy,delikatny ruch i auto reaguje

Mercedes Klasa A [W 168] 2001-2004 rok 2001

Użytkownik Mariusz ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dynamika jazdy super , 8.8 do setki, zostawiam w tyle wieksze auta dobrej klasy wiekszych rywali,świetna widoczność - dużo miejsca , możliwość wyrzucenia siedzeń i ogromniasty plaski bagażnik, co ja nie woziłem.. - koszty eksploatacji nie za wyskie, częsci tanie - skrzynia biegów rewelacja, krótkie sprawne przełożenia - wygodne wszystkie siedzenia, skóra po 11 latach jak nowa, wysoka jakość wykończenia. Wady: niewygodny podłokietnik zawsze jadę w pozycji podniesionej ale to nie przeszkadza w jeździe - przy wysiadaniu zahaczam o dźwignię regulacji siedzenia kierowcy, jest wysoko - półka w bagazniku trochę klekocze ale nie chce mi sie z tym nic robić ,moze jakieś gumowe odbijaki? - opony 195/50/16 troche drogie lato Goodyear zima Continetal Winter

Mercedes Klasa A [W 169] 2004-2008 rok 2007

Użytkownik Paweł ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Wbrew pozorom, bardzo przestronny - Charakterystyka silnika w ogóle nie przypomina diesla. Ciągnie od najniższych obrotów, choć demonem mocy nie jest. - Wysoki komfort podróżowania. 2600 km po autostradach - radził sobie świetnie. - Solidnie wykonany. - Podwójna podłoga, to świetny wynalazek. Poprawia komfort akustyczny, dobrze izoluje termiczne, ułatwia wsiadanie.. Wady: Kultura pracy silnika mogła by być wyższa. - Szyberdach na postoju wpada w rezonans (trochę tyrkocze) - Naprawdę ciężko się do czegoś istotnego przyczepić, choć jestem wymagający ;).

Mercedes Klasa A [W 168] 1997-2001 rok 1999

Użytkownik Merc ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Cena zakupu w stosunku do wyposażenia - Bogate wyposażenie bijące nagłowę każdy nowy samochód w cenie poniżej 60 tys zł - Zaskakująca przestrzeń jak na gabaryty samochou - tylko 3,6 m długości a za kierowcą o wzroście 185 cm normalna przestrzeń na nogi. - Płaska podłoga - z tyłu po wyjęciu foteli można zrobić olbrzymi bagażnik - łatwośc manewrowania, widoczność. Wady: Automatyczna skrzynia wymaga pomocy aby uzyskać rozsądne spalanie benzyny - Za słabe zawieszenie przód na nasze drogi zwłaszcza w mieście - trzeba się liczyć z wiekszą częstotliwością wymiany sprężyn itd ( ale nie są drogie i każdy mechanik nawet z Żabą da radę) - Archaiczne rozwiązania typu małe schowki ale to inna epoka w projektowaniu samochodów.

Mercedes Klasa A VAN [W 169] 2008-2010 rok 2010

Użytkownik MW_2012 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: przestronne i wygodne wnętrze,składane tylne siedzenia,dóżo miejsca na bagaż - bardzo łatwy i przyjemny w prowadzeniu,nawet dalsza podróż nie męczy - wygodne wsiadanie i wysiadanie,b.dobra widoczność dla kierowcy - bogate wyposarzenie w systemy, elektroniczne zwłaszcza - system ECO. Wady: niestety menu w komp. pokładowym - nie ma po polsku - drogi serwis zwlaszcza w MB

Mercedes Klasa A [W 168] 1997-2001 rok 2000

Użytkownik Zibi ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Mały,dobry w mieście,wszędzie zaparkuje. - Dobra widoczność , wysoko się siedzi. - Podwójna podłaga . Dobre zabezpieczenie antykorozyjne. - Dużo miejsca , szybki demontaż tylnych siedzeń i powstaje bagażówka. - Dostpne części ,zamienniki dosyć tanie.. Wady: Bardzo drogi serwis w /servisie Mercedesa/. - Dosyć dużo pali w mieście.

Mercedes Klasa A [W 168] 2001-2004 rok 2004

Użytkownik Piotr_P-ce ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Bardzo Funkcjonalny Samochodzik zwłaszcza w dzisiejszych czasach. - Części dość Tanie. - W porównaniu do innych samochodów tej klasy jest w śród nich perłą. - Dość Przestrzenny Jak na tą wielkość samochodu. - Silnik póki co bezawaryjny.. Wady: Trudna dostępność do napraw. Aby cokolwiek zrobić trzeba wyciągnąć silnik...co wiąże się z kosztami.. - Podwozie...Cały czas jest coś nie tak... - Dość duże spalanie. Dlatego Polecam LPG bo super chodzi i nie traci mocy.

Mercedes Klasa A [W 168] 1997-2001 rok 2000

Użytkownik Cederroth ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Silnik 1.9 benzyna w dość lekkim aucie da się lubic - Dość wygodny - Spalanie na trasie o dziwo spada do 6,5 litra benzyny. - Muszę powiedzieć że jak na sprzęt audio montowany seryjnie to daję radę, jakość dźwięku jest bardzo dobra.. Wady: Niestety w jeździe miejskiej pali średnio 10 litrów benzyny - W Polskich warunkach i z tym rozstawem kół auto niestety trzeba korygować podczas jazdy w koleinach.

Mercedes Klasa A [W 168] 2001-2004 rok 2002

Użytkownik mama!!! ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: małe spalanie do mocy--auto to rakieta !!!! - bardzo tanie części z rynku wtórnego oraz nowe - mały zwinny - super do miasta,wręcz idealny - jak w automacie to nie ma lepszego do jazdy...łańcuch rozrządu bezobsługowy. Wady: wysoko się siedzi - mógłby być trochę cichszy

Mercedes Klasa A [W 168] 1997-2001 rok 1999

Użytkownik teresaedek@wp.pl ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: dobrze się prowadzi,wygodne siedzenia,niskie zużycie paliwa,przestronne wnętrze - zapala w każdych wrunkach pogodowych za pierwszym razem - niska a właściwie poza czujnikem oleju - żadna awaryjność. Wady: brak koła zapasowego i miejsca na to koło - awaria czujnika oleju - na nirównościach udaje żabę

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Najlepsze auto dla rodziny 5-osobowej
Najlepsze auto dla rodziny 5-osobowej
Dziś większość samochodów oferowanych na rynku jest przeznaczona dla pięciu osób. Jednak tylko niektóre przewiozą "piątkę" w komfortowych warunkach. Oto nasze propozycje najlepszych aut dla 5-osobowej rodziny.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Kia cee'd TCR - wyścigowy kompakt
Kia cee'd TCR - wyścigowy kompakt
Kia dołącza do rozgrywek TCR Internacional Series, w których kierowcy rywalizują za sterami zmodyfikowanych samochodów seryjnych. Koreańczycy dołączają tym samym do Alfy Romeo, Opla, Seata czy Volkswagena.
KONKURS! Sprawdź swoją znajomość marki Skoda! KONKURS! Sprawdź swoją znajomość marki Skoda!