Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Mazda > 6 > Oceny i opinie
Mazda

Mazda 6 - Oceny i opinie

Mazda
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mazda 6. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mazda 6. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mazda 6

Czy warto kupić Mazda 6?

TAK
NIE

Mazda 6 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.80
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.61
silnik:silnik - ocena kierowców 4.51
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.55

Najlepiej oceniany silnik

Mazda 6 benzynowy

4.69

93%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mazda 6

4.64

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 64

Oceny samochodów Mazda 6 według nadwozia

Mazda 6 - hatchback (5 drzwiowy)

69 użytkowników oceniło Mazda 6 hatchback na:

4.66

Mazda 6 - kombi (5 drzwiowy)

110 użytkowników oceniło Mazda 6 kombi na:

4.58

Mazda 6 - sedan (4 drzwiowy)

46 użytkowników oceniło Mazda 6 sedan na:

4.65

Oceny samochodów Mazda 6 według silnika

Mazda 6 - benzynowy

85 użytkowników oceniło Mazda 6 benzynowy na:

4.69

Mazda 6 - diesel

140 użytkowników oceniło Mazda 6 diesel na:

4.57

Użytkownicy o wadach i zaletach Mazda 6

Mazda 6 MPS 2005-2008 rok 2006

Użytkownik xexos ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Baardzo mocny silnik, napęd na 4 koła, ogromne przyśpieszenie, wspaniała frajda z jazdy - Super prowadzenie, bardzo sztywne nadwozie i twarde zawieszenie - Bardzo dobrze wyciszona kabina, super spasowanie materiałów a same materiały uzyte do wykonczenia wnetrza sa wysokiej jakosci - jesli ktos moze uznac to za zalete, to auto jest bardzo nie pozorne, nie wpada w oko, nie wychyla sie z tlumu, lecz potrafi nie jednego zaskoczyc i to doslownie baaaardzo zaskoczyc. Zabaczyc miny palacych sie ze wstydu wiesniakow w bmw, oplach, wv i starych civickach.... Bezcenne, za paliwo zaplacisz karta master card hehe - Bezawaryjność, auto skladane w Japoni, co teraz naprawde jest juz bardzo okazyjne. Wady: Coś za coś, spalanie... A producent zaleca lanie tylko benzyny 98 (bo pod taka benzyne napisany jest program jednostki sterujacej) co sprawia ze koszty utrzymania auta idą w górę - Jednak bardzo czuc wszelkie nierownosci w kabinie, byle jaki kompakt wybiera lepiej nierownosci, no ale wiadomo z moca 275koni(wersje USA) zawieszenie musi byc twarde - Dostep do czesci - Serwisy ASO nie wiele wiedza o tym aucie

Mazda 6 2005-2008 rok 2006

Użytkownik Miki ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Samochod idealnie trzyma sie drogi, awaryjnosc mala do tej pory dwa wachacze przednie i simerblock koszt czesci 250zl, - Intuicyjna obskuga, mozliwosc naprawde dobrego usytuwanie sie w fotelu kierowcy - spalanie od 5 do 11 litrow zalezy od nogi tempa warunkow, mi w miescie udaje sie zejsc do 8,3 ale wtedy lagonie jade ale nie oszukujmy sie agresywniejsze prowadzenie i te 9 -10 litrow spali trasa to 7 samochod obciazony tempo powyzej 110 nie przekraczasz setki spalisz 5,5 - 6 jadac rowno - skladanie tylnej kanapy jeden ruch i wszystko rowna podloga. Wady: W sumie glosna w porownaniu do konkurencji np audi a4 - korozja dla egzemplarzy przed liftem w polowie 2005r

Mazda 6 Sport 2002-2006 rok 2005

Użytkownik kristresor ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: świetne właściwości trakcyjne, design i wykończenie, system audio BOSE, klima, elektryczne szyby, lusterka, po prostu wszystko co niezbędne, u mnie jest jeszcze demontowalny hak :-) - niezawodność, bezawaryjność, bezproblemowe odpalanie przy temp -20C na niemal "padniętym akumulatorze" Wystarczy 1,5 obrotu rozrusznikiem i dieselek bardzo ładnie "klekocze" - Webasto, które jest genialnym rozwiązaniem na zimę :-) - niezłe przyspieszenie jak na motor 121KM i 6-cio stopniowa skrzynia - niezły dostęp pod maską celem wymiany części oraz pod podwoziem. Wady: moim zdaniem trochę za twarde sprzęgło, - pompa wspomagania ukł. kierowniczego - mogłaby być trochę lepiej dopracowana, chodzi o jeszcze lepsze wspomaganie - trzeszczący plastik na panelu środkowym pod wyświetlaczem podczas rozruchu silnika, ale to tylko zimą przy niskich temperaturach do momentu nagrzania kabiny - brak podgrzewanej przedniej szyby, choć w wersji z Webasto, po krótszej chwili po włączeniu nawiewu świetnie sobie z tym radzi

Mazda 6 Sport 2002-2006 rok 2004

Użytkownik artur400 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: samochód jest doskonały, jest to moje pierwsze japońskie auto i stwierdzam ze juz bede jezdził tylko japońcami mazdy - bardzo szybkie auto jak na 136 km i 310NM - doskonale trzyma się drogi nawet w wymagających zakrętach przy większych prędkościach - niskie zużycie oleju napędowego w stosunku do posiadanej mocy - silnik typu diesel kręci się bez żadnych problemów do 6000 tys obrotów i słychać podczas pracy że je kocha, prosze mi pokazać niemieckiego diesla który sie chociaż by kręcił do 5500 tys obrotów. Wady: słaba konserwacja tylnych nadkoli ale można to mazdzie wybaczyć tym jak jezdzi, a wole zrobić w warsztacie nowe nadkola niż użerać się z nagminnymi awariami niemieckich aut czy francuskich

Mazda 6 Sport 2002-2006 rok 2004

Użytkownik kilo11 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Komfort i dynamika jazdy, jeżdżę na 225/40R18 :) Chip tuning moc 170 KM - Pojemność bagażnika w kombiaku ( płaska połoga po po złożeniu tylnej kanapy ) - Wyposażenie i bezpieczeństwo - Ponadczasowy wygląd sylwetki i łatwość tuningu - mała awaryjność ( wystarczy tylko o nią dbać ). Wady: podatność na korozję ( nadkola, klapa bagażnika)

Mazda 6 2008-2010 rok 2008

Użytkownik mariusz ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: stabilny na każdej nawierzchni, świetnie w zakrętach (twardy), perfekcyjnie słucha kierującego - elastyczny silnik, długie przełożenia biegów, przy jeździe 2500-3500 obr/min dobre przyspieszenia i małe spalanie - ergonomiczny i wygodny - bezawaryjny. Wady: słabo wyciszony - szarpie na luzie przy włączonej klimie

Mazda 6 2005-2008 rok 2006

Użytkownik Twister ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Doskonały w prowadzeniu - twarde zawieszenie - idealny na zakrętach - Swietny - dynamiczny silnik. Webasto - to cudo. - Komfortowe wnętrze - Switan klima z nagrzewnicą - w zimie działa perfect - no moze dlatego ze ma Webasto (ale nie postojowe). Wady: Twarde zawieszenie - jako wada i zaleta - nie dosć dobrze tłumi nierównosci - Filtr DPF !!!Porażka - trzeeba wymieniać olej nawet co 8 - 10 tys km na Dexalię - oryginalny olej Mazdy 380 PLN z filtrem - Nadkola wchodzą do bagażnika - mało ustawny

Mazda 6 Sport 2008-2010 rok 2008

Użytkownik Adamczyk ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wyróżnia się - Kiedy się wsiada do tego samochodu i zaczyna jazdę to już nigdy nie chce się przestać jechać, a tym bardziej wysiadać - Spalanie jak na 140 konny silnik i auto typu kombi jest naprawdę zadowalające - Cena. Wady: Wyróżnia się - Składanie lusterek powinno odbywać się automatycznie po zamknięciu zamka

Mazda 6 2010-2012 rok 2011

Użytkownik Ja... ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: manualna skrzynia biegów - super - niezawodność - nieprawdopodobna w porównaniu z poprzednimi moimi autami (fiat, 2xopel, renault) - dobre prowadzenie = przyjemność z jazdy - elastyczny silnik - wygląd zewnętrzny. Wady: trochę za twarda - bardzo przeciętne wyciszenie - podwozie i nadkola - przeciętne wnętrze, ale dobrze spasowane

Mazda 6 2008-2010 rok 2008

Użytkownik Matt ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Niepowtarzalna sylwetka - przywodzi spojrzenia - Bardzo dużo miejsca w środku - Bardzo dobry sprzęt grający - Bogate wyposażenie - Świetnie prowadzi się w trudnych warunkach atmsoferycznych. Można mu zaufać.. Wady: Z jedynki trzeba ruszać bardzo ostrożnie, żeby nie ruszył skokami. Zachowuje się jakby mu (o dziwo!) brakowało mocy [170KM] - Gdy się dłużej stoi na biegu jałowym (600-800 obr./min) czuć dziwne wibracje , które ustają wraz z wymuszeniem by silnik przeszedł na wyższe obroty (1000-1200 obr./min) - Przy 130 km/h robi się głośno - może jestem przewrażliwiony ;)

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Fiat Topolino powróci?
Fiat Topolino powróci?
Wygląda na to, że Fiat zamierza przywrócić do życia jeden ze swoich dawnych modeli. Jak donoszą informatorzy, do łask może powrócić model Topolino.