Samochody > Mazda > 6 > Oceny i opinie
Mazda

Mazda 6 - Oceny i opinie

Mazda
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mazda 6. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mazda 6. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mazda 6

Czy warto kupić Mazda 6?

TAK
NIE

Mazda 6 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.82
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.63
silnik:silnik - ocena kierowców 4.53
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.55

Najlepiej oceniany silnik

Mazda 6 benzynowy

4.73

94%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mazda 6

4.64

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 64

Oceny samochodów Mazda 6 według nadwozia

Mazda 6 - hatchback (5 drzwiowy)

68 użytkowników oceniło Mazda 6 hatchback na:

4.65

Mazda 6 - kombi (5 drzwiowy)

109 użytkowników oceniło Mazda 6 kombi na:

4.59

Mazda 6 - sedan (4 drzwiowy)

45 użytkowników oceniło Mazda 6 sedan na:

4.71

Oceny samochodów Mazda 6 według silnika

Mazda 6 - benzynowy

83 użytkowników oceniło Mazda 6 benzynowy na:

4.73

Mazda 6 - diesel

139 użytkowników oceniło Mazda 6 diesel na:

4.58

Użytkownicy o wadach i zaletach Mazda 6

Mazda 6 MPS 2005-2008 rok 2006

Użytkownik xexos ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Baardzo mocny silnik, napęd na 4 koła, ogromne przyśpieszenie, wspaniała frajda z jazdy - Super prowadzenie, bardzo sztywne nadwozie i twarde zawieszenie - Bardzo dobrze wyciszona kabina, super spasowanie materiałów a same materiały uzyte do wykonczenia wnetrza sa wysokiej jakosci - jesli ktos moze uznac to za zalete, to auto jest bardzo nie pozorne, nie wpada w oko, nie wychyla sie z tlumu, lecz potrafi nie jednego zaskoczyc i to doslownie baaaardzo zaskoczyc. Zabaczyc miny palacych sie ze wstydu wiesniakow w bmw, oplach, wv i starych civickach.... Bezcenne, za paliwo zaplacisz karta master card hehe - Bezawaryjność, auto skladane w Japoni, co teraz naprawde jest juz bardzo okazyjne. Wady: Coś za coś, spalanie... A producent zaleca lanie tylko benzyny 98 (bo pod taka benzyne napisany jest program jednostki sterujacej) co sprawia ze koszty utrzymania auta idą w górę - Jednak bardzo czuc wszelkie nierownosci w kabinie, byle jaki kompakt wybiera lepiej nierownosci, no ale wiadomo z moca 275koni(wersje USA) zawieszenie musi byc twarde - Dostep do czesci - Serwisy ASO nie wiele wiedza o tym aucie

Mazda 6 2005-2008 rok 2006

Użytkownik Miki ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Samochod idealnie trzyma sie drogi, awaryjnosc mala do tej pory dwa wachacze przednie i simerblock koszt czesci 250zl, - Intuicyjna obskuga, mozliwosc naprawde dobrego usytuwanie sie w fotelu kierowcy - spalanie od 5 do 11 litrow zalezy od nogi tempa warunkow, mi w miescie udaje sie zejsc do 8,3 ale wtedy lagonie jade ale nie oszukujmy sie agresywniejsze prowadzenie i te 9 -10 litrow spali trasa to 7 samochod obciazony tempo powyzej 110 nie przekraczasz setki spalisz 5,5 - 6 jadac rowno - skladanie tylnej kanapy jeden ruch i wszystko rowna podloga. Wady: W sumie glosna w porownaniu do konkurencji np audi a4 - korozja dla egzemplarzy przed liftem w polowie 2005r

Mazda 6 Sport 2002-2006 rok 2005

Użytkownik kristresor ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: świetne właściwości trakcyjne, design i wykończenie, system audio BOSE, klima, elektryczne szyby, lusterka, po prostu wszystko co niezbędne, u mnie jest jeszcze demontowalny hak :-) - niezawodność, bezawaryjność, bezproblemowe odpalanie przy temp -20C na niemal "padniętym akumulatorze" Wystarczy 1,5 obrotu rozrusznikiem i dieselek bardzo ładnie "klekocze" - Webasto, które jest genialnym rozwiązaniem na zimę :-) - niezłe przyspieszenie jak na motor 121KM i 6-cio stopniowa skrzynia - niezły dostęp pod maską celem wymiany części oraz pod podwoziem. Wady: moim zdaniem trochę za twarde sprzęgło, - pompa wspomagania ukł. kierowniczego - mogłaby być trochę lepiej dopracowana, chodzi o jeszcze lepsze wspomaganie - trzeszczący plastik na panelu środkowym pod wyświetlaczem podczas rozruchu silnika, ale to tylko zimą przy niskich temperaturach do momentu nagrzania kabiny - brak podgrzewanej przedniej szyby, choć w wersji z Webasto, po krótszej chwili po włączeniu nawiewu świetnie sobie z tym radzi

Mazda 6 Sport 2002-2006 rok 2004

Użytkownik artur400 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: samochód jest doskonały, jest to moje pierwsze japońskie auto i stwierdzam ze juz bede jezdził tylko japońcami mazdy - bardzo szybkie auto jak na 136 km i 310NM - doskonale trzyma się drogi nawet w wymagających zakrętach przy większych prędkościach - niskie zużycie oleju napędowego w stosunku do posiadanej mocy - silnik typu diesel kręci się bez żadnych problemów do 6000 tys obrotów i słychać podczas pracy że je kocha, prosze mi pokazać niemieckiego diesla który sie chociaż by kręcił do 5500 tys obrotów. Wady: słaba konserwacja tylnych nadkoli ale można to mazdzie wybaczyć tym jak jezdzi, a wole zrobić w warsztacie nowe nadkola niż użerać się z nagminnymi awariami niemieckich aut czy francuskich

Mazda 6 Sport 2002-2006 rok 2004

Użytkownik kilo11 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Komfort i dynamika jazdy, jeżdżę na 225/40R18 :) Chip tuning moc 170 KM - Pojemność bagażnika w kombiaku ( płaska połoga po po złożeniu tylnej kanapy ) - Wyposażenie i bezpieczeństwo - Ponadczasowy wygląd sylwetki i łatwość tuningu - mała awaryjność ( wystarczy tylko o nią dbać ). Wady: podatność na korozję ( nadkola, klapa bagażnika)

Mazda 6 2008-2010 rok 2008

Użytkownik mariusz ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: stabilny na każdej nawierzchni, świetnie w zakrętach (twardy), perfekcyjnie słucha kierującego - elastyczny silnik, długie przełożenia biegów, przy jeździe 2500-3500 obr/min dobre przyspieszenia i małe spalanie - ergonomiczny i wygodny - bezawaryjny. Wady: słabo wyciszony - szarpie na luzie przy włączonej klimie

Mazda 6 2005-2008 rok 2006

Użytkownik Twister ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Doskonały w prowadzeniu - twarde zawieszenie - idealny na zakrętach - Swietny - dynamiczny silnik. Webasto - to cudo. - Komfortowe wnętrze - Switan klima z nagrzewnicą - w zimie działa perfect - no moze dlatego ze ma Webasto (ale nie postojowe). Wady: Twarde zawieszenie - jako wada i zaleta - nie dosć dobrze tłumi nierównosci - Filtr DPF !!!Porażka - trzeeba wymieniać olej nawet co 8 - 10 tys km na Dexalię - oryginalny olej Mazdy 380 PLN z filtrem - Nadkola wchodzą do bagażnika - mało ustawny

Mazda 6 Sport 2008-2010 rok 2008

Użytkownik Adamczyk ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wyróżnia się - Kiedy się wsiada do tego samochodu i zaczyna jazdę to już nigdy nie chce się przestać jechać, a tym bardziej wysiadać - Spalanie jak na 140 konny silnik i auto typu kombi jest naprawdę zadowalające - Cena. Wady: Wyróżnia się - Składanie lusterek powinno odbywać się automatycznie po zamknięciu zamka

Mazda 6 2010-2012 rok 2011

Użytkownik Ja... ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: manualna skrzynia biegów - super - niezawodność - nieprawdopodobna w porównaniu z poprzednimi moimi autami (fiat, 2xopel, renault) - dobre prowadzenie = przyjemność z jazdy - elastyczny silnik - wygląd zewnętrzny. Wady: trochę za twarda - bardzo przeciętne wyciszenie - podwozie i nadkola - przeciętne wnętrze, ale dobrze spasowane

Mazda 6 2008-2010 rok 2008

Użytkownik Matt ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Niepowtarzalna sylwetka - przywodzi spojrzenia - Bardzo dużo miejsca w środku - Bardzo dobry sprzęt grający - Bogate wyposażenie - Świetnie prowadzi się w trudnych warunkach atmsoferycznych. Można mu zaufać.. Wady: Z jedynki trzeba ruszać bardzo ostrożnie, żeby nie ruszył skokami. Zachowuje się jakby mu (o dziwo!) brakowało mocy [170KM] - Gdy się dłużej stoi na biegu jałowym (600-800 obr./min) czuć dziwne wibracje , które ustają wraz z wymuszeniem by silnik przeszedł na wyższe obroty (1000-1200 obr./min) - Przy 130 km/h robi się głośno - może jestem przewrażliwiony ;)