Samochody > Mazda > 5 > Oceny i opinie

Mazda 5

Mazda
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mazda 5. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mazda 5. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mazda 5

Czy warto kupić Mazda 5?

TAK
NIE

Mazda 5 - oceny kierowców

prowadzenie:4.81
komfort jazdy:4.48
silnik:4.43
jakość i awaryjność:4.14

Najlepiej oceniany silnik

Mazda 5 benzynowy

4.65

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mazda 5

4.40

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 15

Oceny samochodów Mazda 5 według nadwozia

Mazda 5 - van (5 drzwiowy)

21 użytkowników oceniło Mazda 5 van na:

4.46

Oceny samochodów Mazda 5 według silnika

Mazda 5 - benzynowy

5 użytkowników oceniło Mazda 5 benzynowy na:

4.65

Mazda 5 - diesel

16 użytkowników oceniło Mazda 5 diesel na:

4.41

Użytkownicy o wadach i zaletach Mazda 5

Mazda 5 2008-2010 rok 2009

Użytkownik filex ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: przesuwane tylne drzwi - zwłaszcza na marketowych parkingach, - silnik - ma pałer więc go lubię, choć generalnie wolę benzyniaki - zawieszenie - dobrze tłumi, bardzo ładnie i neutralnie zachowuje się w zakrętach - wszystkomający. światła w trybie auto się nie przydają, wycieraczki tak. bardzo fajne radio... - jeżdżone w 7 dorosłych osób, daje radę...do chorwacji pasażerowie chyba nie daliby rady...choć w młodości zaliczyłem włochy maluchem w trójkę ;-). Wady: bagażnik a właściwue jego brak w wersji 7 osobowej - mniej więcej fiat panda. czeka mnie inwestycja w "trumnę" - nie ma gdzie schować rolety bagażnika - zawsze ląduje w garażu

Mazda 5 VAN 2008-2010 rok 2008

Użytkownik Tomasz.M ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Wystarczajaca ilośc miejsca dla siedzacychz przodu i z tylu,nie wiem jak jest w 3 rzedzie?nigdy nie siedzialem - Nie duże wymiary auta jak na segment maly VAN - Dynamika i lekkosc z jaka auto porusza sie wcyklu miejskim jak i na trasie - Bezawaryjność,design - Odsuwane boczne drzwi,do niedawna brak konkurencji w segmencie. Wady: Szum przy wiekszych prędkościach od 110-120km/h - Ponadprzecietnie brudzaca szyba tylna/pokrywa - Spore spalanie,realne jak na auto o masie 1600kg troche odbiegajace od wartości podawanych przez producenta - Brak fabrycznych czujników parkowania lub kamery w wersjach posrednich

Mazda 5 2006-2008 rok 2007

Użytkownik Olek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo ładna, dynamiczna sylwetka - Obszerne, precyzyjnie dopracowane, wygodne w eksploatacji drzwi boczne - Doskonałe wyciszenie silnika i układu jezdnego - Zgrabna, pozornie niewielka bryła nadwozia ze sporym, komfortowym wnętrzem - Swobodne, pewne prowadzenie, w pełni zadowolająca dynamika silnika. Wady: nieco za duże spalanie w ruchu miejskim

Mazda 5 VAN 2008-2010 rok 2008

Użytkownik haim ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: przestronne wnetrze z dobrym dostęem do siedzeń, zwłaszcza drugiego rzedu - mocny, dynamiczny cichy silnik - dobre włąsciwości jezdne mimo wysokiej sylwetki - bogate wyposażenie nawet w wersji standart - możłiwość dowolnej aranzacji wnetrza. Wady: duże zużycie paliwa - złe prowadzenie w przypadku podmuchów wiatru z boku - drogie czesci zamienne - zbyt mała ilośc ASO w Polsce - mało tanich zamienników cześci

Mazda 5 2006-2008 rok 2007

Użytkownik KANDRZ ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo dobre przyspoeszenie - pewne prowadzenie - komfort jazdy i wygoda - niskie zurzycie paliwa w stosunku do masy pojazdu - bardzo dobre rozwiązanie drzwi przesuwnych. Wady: skomplikowaność wymiany żarówek

Mazda 5 2010- rok 2011

Użytkownik ROMARIO ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: DOBRZE PROWADZI SIĘ - CICHA NA BRUKOWEJ NAWIERZCHNI - DOBRY KĄT SKRĘTU - ŁADNA DESKA ROZDZIELCZA , DOBRE LUSTERKA BOCZNE,. Wady: WOLNE PRZYSPIESZENIE ZA MAŁO MOCY JAK NA TĄ WAGĘ AUTA - DUŻE SPALANIE 9,0- TRASA 12,0- MIASTO - MIĘKKA, CIENKA KAROSERIA , - KIEROWNICA-FOTEL KIEROWCY NIE W OSI ,UBOGI KOMPUTER - DŁUGIE PRZEŁOŻENIA BIEGÓW, NAJGORZEJ NA DWÓJKĘ

Mazda 5 2006-2008 rok 2007

Użytkownik atommy ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: przesuwane drzwi - bezawaryjność - niskie spalanie w trasie (4,5 - 6,5 l) - dynamiczny silnik - pojemne i ustawne wnętrze. Wady: mało schowków - głośne zawieszenie - wysokie spalanie w mieście (nawet 10 l)

Mazda 5 2006-2008 rok 2007

Użytkownik jarku007 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Produkowany w Japoni - Bezawaryjność - Wygląd zewnętrzny - Bardzo dynamiczny silnik. Wady: Filtr DPF - Środkowy fotel w drugim rzędzie

Mazda 5 2006-2008 rok 2006

Użytkownik mazda_VAN ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: przestronność - dobra widoczność - wygoda podróżowania - pojemność. Wady: słaby silnik (wrażliwy na przegrzanie) - częste awarie amortyzatorów - słaba konserwacja antykorozyjna, szczególnie podwozia

Mazda 5 VAN 2008-2010 rok 2008

Użytkownik daro ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: rozsuwane drzwi - dogrzewacz silnika - ogólnie cała jest zaletą!!!. Wady: nie pokazuje spalania