Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Mazda > 5 > Oceny i opinie
Mazda

Mazda 5 - Oceny i opinie

Mazda
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mazda 5. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mazda 5. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mazda 5

Czy warto kupić Mazda 5?

TAK
NIE

Mazda 5 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.83
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.43
silnik:silnik - ocena kierowców 4.48
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.22

Najlepiej oceniany silnik

Mazda 5 benzynowy

4.67

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mazda 5

4.42

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 16

Oceny samochodów Mazda 5 według nadwozia

Mazda 5 - van (5 drzwiowy)

23 użytkowników oceniło Mazda 5 van na:

4.49

Oceny samochodów Mazda 5 według silnika

Mazda 5 - benzynowy

6 użytkowników oceniło Mazda 5 benzynowy na:

4.67

Mazda 5 - diesel

17 użytkowników oceniło Mazda 5 diesel na:

4.43

Użytkownicy o wadach i zaletach Mazda 5

Mazda 5 2008-2010 rok 2009

Użytkownik filex ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: przesuwane tylne drzwi - zwłaszcza na marketowych parkingach, - silnik - ma pałer więc go lubię, choć generalnie wolę benzyniaki - zawieszenie - dobrze tłumi, bardzo ładnie i neutralnie zachowuje się w zakrętach - wszystkomający. światła w trybie auto się nie przydają, wycieraczki tak. bardzo fajne radio... - jeżdżone w 7 dorosłych osób, daje radę...do chorwacji pasażerowie chyba nie daliby rady...choć w młodości zaliczyłem włochy maluchem w trójkę ;-). Wady: bagażnik a właściwue jego brak w wersji 7 osobowej - mniej więcej fiat panda. czeka mnie inwestycja w "trumnę" - nie ma gdzie schować rolety bagażnika - zawsze ląduje w garażu

Mazda 5 VAN 2008-2010 rok 2008

Użytkownik Tomasz.M ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Wystarczajaca ilośc miejsca dla siedzacychz przodu i z tylu,nie wiem jak jest w 3 rzedzie?nigdy nie siedzialem - Nie duże wymiary auta jak na segment maly VAN - Dynamika i lekkosc z jaka auto porusza sie wcyklu miejskim jak i na trasie - Bezawaryjność,design - Odsuwane boczne drzwi,do niedawna brak konkurencji w segmencie. Wady: Szum przy wiekszych prędkościach od 110-120km/h - Ponadprzecietnie brudzaca szyba tylna/pokrywa - Spore spalanie,realne jak na auto o masie 1600kg troche odbiegajace od wartości podawanych przez producenta - Brak fabrycznych czujników parkowania lub kamery w wersjach posrednich

Mazda 5 2006-2008 rok 2007

Użytkownik Olek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo ładna, dynamiczna sylwetka - Obszerne, precyzyjnie dopracowane, wygodne w eksploatacji drzwi boczne - Doskonałe wyciszenie silnika i układu jezdnego - Zgrabna, pozornie niewielka bryła nadwozia ze sporym, komfortowym wnętrzem - Swobodne, pewne prowadzenie, w pełni zadowolająca dynamika silnika. Wady: nieco za duże spalanie w ruchu miejskim

Mazda 5 VAN 2008-2010 rok 2008

Użytkownik haim ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: przestronne wnetrze z dobrym dostęem do siedzeń, zwłaszcza drugiego rzedu - mocny, dynamiczny cichy silnik - dobre włąsciwości jezdne mimo wysokiej sylwetki - bogate wyposażenie nawet w wersji standart - możłiwość dowolnej aranzacji wnetrza. Wady: duże zużycie paliwa - złe prowadzenie w przypadku podmuchów wiatru z boku - drogie czesci zamienne - zbyt mała ilośc ASO w Polsce - mało tanich zamienników cześci

Mazda 5 2006-2008 rok 2007

Użytkownik KANDRZ ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo dobre przyspoeszenie - pewne prowadzenie - komfort jazdy i wygoda - niskie zurzycie paliwa w stosunku do masy pojazdu - bardzo dobre rozwiązanie drzwi przesuwnych. Wady: skomplikowaność wymiany żarówek

Mazda 5 2010- rok 2011

Użytkownik ROMARIO ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: DOBRZE PROWADZI SIĘ - CICHA NA BRUKOWEJ NAWIERZCHNI - DOBRY KĄT SKRĘTU - ŁADNA DESKA ROZDZIELCZA , DOBRE LUSTERKA BOCZNE,. Wady: WOLNE PRZYSPIESZENIE ZA MAŁO MOCY JAK NA TĄ WAGĘ AUTA - DUŻE SPALANIE 9,0- TRASA 12,0- MIASTO - MIĘKKA, CIENKA KAROSERIA , - KIEROWNICA-FOTEL KIEROWCY NIE W OSI ,UBOGI KOMPUTER - DŁUGIE PRZEŁOŻENIA BIEGÓW, NAJGORZEJ NA DWÓJKĘ

Mazda 5 2006-2008 rok 2007

Użytkownik atommy ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: przesuwane drzwi - bezawaryjność - niskie spalanie w trasie (4,5 - 6,5 l) - dynamiczny silnik - pojemne i ustawne wnętrze. Wady: mało schowków - głośne zawieszenie - wysokie spalanie w mieście (nawet 10 l)

Mazda 5 2008-2010 rok 2009

Użytkownik Karol ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Cichy silnik - Właściwości jezdne - Przestrzeń - Niska awaryjność - Dobrze współpracuje z LPG. Wady: Głośno powyżej 140 - Rdza - Apetyt na paliwo

Mazda 5 2006-2008 rok 2007

Użytkownik jarku007 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Produkowany w Japoni - Bezawaryjność - Wygląd zewnętrzny - Bardzo dynamiczny silnik. Wady: Filtr DPF - Środkowy fotel w drugim rzędzie

Mazda 5 2006-2008 rok 2006

Użytkownik mazda_VAN ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: przestronność - dobra widoczność - wygoda podróżowania - pojemność. Wady: słaby silnik (wrażliwy na przegrzanie) - częste awarie amortyzatorów - słaba konserwacja antykorozyjna, szczególnie podwozia

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Wybieramy auto dla studenta
Wybieramy auto dla studenta
Poszukiwanie idealnego samochodu dla studenta nie jest zajęciem łatwym. Oczekiwania to auto niedrogie, oszczędne, ale zarazem pojemne i praktyczne. Przedstawiamy kilka propozycji w okolicy 40 tys. zł.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Tesla Model 3 ujawniona. Klienci szaleją
Tesla Model 3 ujawniona. Klienci szaleją
To prawdopodobnie najbardziej wyczekiwany model Tesli. Jest najmniejszym autem w ofercie, a także najtańszym. Tesla Model 3 wywołał istną lawinę zamówień!