Samochody > Mazda > 2 > Oceny i opinie
Mazda

Mazda 2 - Oceny i opinie

Mazda
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mazda 2. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mazda 2. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mazda 2

Czy warto kupić Mazda 2?

TAK
NIE

Mazda 2 - oceny kierowców

prowadzenie:4.79
komfort jazdy:4.58
silnik:4.79
jakość i awaryjność:4.71

Najlepiej oceniany silnik

Mazda 2 diesel

4.88

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mazda 2

4.66

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 16

Oceny samochodów Mazda 2 według nadwozia

Mazda 2 - hatchback (3 drzwiowy)

2 użytkowników oceniło Mazda 2 hatchback na:

4.75

Mazda 2 - hatchback (5 drzwiowy)

22 użytkowników oceniło Mazda 2 hatchback na:

4.72

Oceny samochodów Mazda 2 według silnika

Mazda 2 - benzynowy

20 użytkowników oceniło Mazda 2 benzynowy na:

4.69

Mazda 2 - diesel

4 użytkowników oceniło Mazda 2 diesel na:

4.88

Użytkownicy o wadach i zaletach Mazda 2

Mazda 2 2007-2010 rok 2009

Użytkownik Mariusz ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Ciekawa sylwetka - Doskonałe prowadzenie. W zakrętach, "przyklejony" do nawierzchni. - Bogate wyposażenie seryjne. - DSC (ESP) załącza się z pewnym opóźnieniem, dając radość z jazdy. - Jest więcej zalet niż miejsca na ich wpisanie.... Wady: Klimatyzacja powinna być automatyczna w samochodzie za 57800 zł (cena luty 2011 tego modelu w salonie). - Brak komputera pokładowego

Mazda 2 2003-2007 rok 2006

Użytkownik MArcin ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Ekonomiczny silnik - Bardzo przestronne wnętrze - Świetne nagłośnienie, sterowanie radiem w kierownicy - Wygląd - jednym się podoba innym nie... - Niezawodność. Wady: Przy silnym wietrze czuć, kołysanie autkiem. - Złe rozwiązanie regulacji wysokości fotela kierowcy.

Mazda 2 2003-2007 rok 2005

Użytkownik Mar ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bezawaryjność - tani w eksploatacji - dość przestronny jak na małe auto - b.bogate wyposażenie (wersja comfort). Wady: zbyt szybka możliwość korozji np. dolnych krawędzi drzwi

Mazda 2 2007-2010 rok 2010

Użytkownik Gosia ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Małe wymiary - Dobre przyspieszenie - Bezawaryjność - Piękne wnętrze i sylwetka - Pewne prowadzenie. Wady: Skrzypiące siedzenia - Zwierzątka wchodzące pod maskę

Mazda 2 2007-2010 rok 2008

Użytkownik Jacek ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: zwrotny - trzyma sie drogi - wyglad podoba sie - mało awaryjny - b cichy silnik i mocny. Wady: mało miejsca na nogi z przodu - fotele dobre ale dla japończyków, na europejski wymiar za krótkir siedziska - klika pedał sprzegła nieprzyjemnie dla nogi - plastiki twarde jak w dostawczaku, b liche audio - za drogi na to co prezentuke

Mazda 2 2007-2010 rok 2008

Użytkownik Krzysztof ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Odjazdowy wygląd - Niskie spalanie - Wygodne wnętrze - Dobre wyposażenie standardowe. Wady: Niewielki bagażnik

Mazda 2 2010-2014 rok 2011

Użytkownik mietek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: ładny wygląd - niskie spalanie - lekki idynamiczny - przestronny. Wady: szerokie słupki - utrudnione cofanie

Mazda 2 2007-2010 rok 2009

Użytkownik Marcin ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Prowadzenie - Wyposażenie maksymalne - Cisza - Siedzenia. Wady: Mały zbiornik paliwa - Kiepskie radio z sześcioma głośnikami - Opony niskoprofilowe nie na nasze drogi

Mazda 2 2003-2007 rok 2003

Użytkownik wojtas ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: małe spalanie - bezawaryjność. Wady: troche mało miejsca