1. Samochody
  2. Mazda
  3. 2
  4. Oceny i opinie
Mazda

Mazda 2 - Opinie kierowców

Mazda
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mazda 2. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mazda 2. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mazda 2?

Czy warto kupić Mazda 2?

TAK
NIE

Mazda 2 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.81
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.50
silnik:silnik - ocena kierowców 4.73
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.69

Najlepiej oceniany silnik

Mazda 2 diesel

4.88

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mazda 2

4.61

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 18

Oceny samochodów Mazda 2 według nadwozia

Mazda 2 - hatchback (3 drzwiowy)

3 użytkowników oceniło Mazda 2 hatchback na:

4.83

Mazda 2 - hatchback (5 drzwiowy)

23 użytkowników oceniło Mazda 2 hatchback na:

4.66

Oceny samochodów Mazda 2 według silnika

Mazda 2 - benzynowy

22 użytkowników oceniło Mazda 2 benzynowy na:

4.65

Mazda 2 - diesel

4 użytkowników oceniło Mazda 2 diesel na:

4.88

Użytkownicy o wadach i zaletach Mazda 2

Mazda 2 2007-2010 rok 2009

5.00

Użytkownik Mariusz ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Ciekawa sylwetka - Doskonałe prowadzenie. W zakrętach, "przyklejony" do nawierzchni. - Bogate wyposażenie seryjne. - DSC (ESP) załącza się z pewnym opóźnieniem, dając radość z jazdy. - Jest więcej zalet niż miejsca na ich wpisanie.... Wady: Klimatyzacja powinna być automatyczna w samochodzie za 57800 zł (cena luty 2011 tego modelu w salonie). - Brak komputera pokładowego

Mazda 2 2003-2007 rok 2006

4.75

Użytkownik MArcin ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Ekonomiczny silnik - Bardzo przestronne wnętrze - Świetne nagłośnienie, sterowanie radiem w kierownicy - Wygląd - jednym się podoba innym nie... - Niezawodność. Wady: Przy silnym wietrze czuć, kołysanie autkiem. - Złe rozwiązanie regulacji wysokości fotela kierowcy.

Mazda 2 2003-2007 rok 2005

4.75

Użytkownik Mar ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bezawaryjność - tani w eksploatacji - dość przestronny jak na małe auto - b.bogate wyposażenie (wersja comfort). Wady: zbyt szybka możliwość korozji np. dolnych krawędzi drzwi

Mazda 2 2007-2010 rok 2010

5.00

Użytkownik Gosia ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Małe wymiary - Dobre przyspieszenie - Bezawaryjność - Piękne wnętrze i sylwetka - Pewne prowadzenie. Wady: Skrzypiące siedzenia - Zwierzątka wchodzące pod maskę

Mazda 2 2007-2010 rok 2008

4.25

Użytkownik Jacek ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: zwrotny - trzyma sie drogi - wyglad podoba sie - mało awaryjny - b cichy silnik i mocny. Wady: mało miejsca na nogi z przodu - fotele dobre ale dla japończyków, na europejski wymiar za krótkir siedziska - klika pedał sprzegła nieprzyjemnie dla nogi - plastiki twarde jak w dostawczaku, b liche audio - za drogi na to co prezentuke

Mazda 2 2007-2010 rok 2008

5.00

Użytkownik Krzysztof ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Odjazdowy wygląd - Niskie spalanie - Wygodne wnętrze - Dobre wyposażenie standardowe. Wady: Niewielki bagażnik

Mazda 2 2010-2014 rok 2011

4.75

Użytkownik mietek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: ładny wygląd - niskie spalanie - lekki idynamiczny - przestronny. Wady: szerokie słupki - utrudnione cofanie

Mazda 2 2007-2010 rok 2009

5.00

Użytkownik Marcin ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Prowadzenie - Wyposażenie maksymalne - Cisza - Siedzenia. Wady: Mały zbiornik paliwa - Kiepskie radio z sześcioma głośnikami - Opony niskoprofilowe nie na nasze drogi

Mazda 2 2003-2007 rok 2003

5.00

Użytkownik wojtas ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: małe spalanie - bezawaryjność. Wady: troche mało miejsca

Mazda 2 2007-2010 rok 2008

5.00

Użytkownik Zenben ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Dla mnie same zalety.. Wady: Według mnie niema wad.

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Prześlij zdjęcie i zagraj o jedną z 30 nagród
Prześlij zdjęcie i zagraj o jedną z 30 nagród
Konkurs na 25-lecie magazynu "auto motor i sport". Zrób sobie zdjęcie z jubileuszowym wydaniem magazynu i prześlij je do nas koszystając z formularza na stronie. Masz szansę na wygranie jednej z 30 nagród. Weź udział!
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Toyota Hilux oblewa test łosia
Toyota Hilux oblewa test łosia
Magazyn Teknikens Varld ze Szwecji przeprowadził testy łosia na wszystkich najnowszych samochodach. Tym razem pod lupę trafiły nowe pickupy, a wśród nich Toyota Hilux, która nie przeszła próby.
Konkurs na 25 lecie magazynu auto motor i sport Konkurs na 25 lecie magazynu auto motor i sport