Samochody > Lexus > RX > Oceny i opinie
Lexus

Lexus RX - Oceny i opinie

Lexus
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Lexus RX. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Lexus RX. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Lexus RX

Czy warto kupić Lexus RX?

TAK
NIE

Lexus RX - oceny kierowców

prowadzenie:4.50
komfort jazdy:4.64
silnik:5.00
jakość i awaryjność:3.93

Najlepiej oceniany silnik

Lexus RX benzynowy

4.56

89%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Lexus RX

4.55

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 5

Oceny samochodów Lexus RX według nadwozia

Lexus RX - suv (5 drzwiowy)

14 użytkowników oceniło Lexus RX suv na:

4.52

Oceny samochodów Lexus RX według silnika

Lexus RX - benzynowy

9 użytkowników oceniło Lexus RX benzynowy na:

4.56

Lexus RX - układ hybrydowy

5 użytkowników oceniło Lexus RX układ hybrydowy na:

4.45

Użytkownicy o wadach i zaletach Lexus RX

Lexus RX 400h 2006-2009 rok 2006

Użytkownik satek1944 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bezawaryjny - małe spalanie - duży komfort jazdy - Dobrze się prowadzi po śliskiej nawierzchni - wysokiej klasy radia Mark Ravenson. Wady: Wysoka cena - Nawigacja mało dokładna jeżeli chodzi o Polskę i Słowację - Brak polskiego oprogramowania komputera. - Brak świateł dziennych. - Brak stałego napędu na 4 koła

Lexus RX 300 2000-2005 rok 2003

Użytkownik mariusz ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: super auto na rodzinne dlugie wypady - komfort,zmiana biegow plynna,wyciszony,4kola naped,wysokie podwozie,widocznosc super. Wady: brak - moglby palic mniej,bo jak lecisz 200km to 17 siorbie

Lexus RX 300 2000-2005 rok 2001

Użytkownik mirek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: duży,przestronny - świetny na śniegu i w terenie - automat z przełączaniem do jazdy w ciężkim terenie. Wady: promień skrętu - tylko 4 biegi w automacie - duże spalanie

Lexus RX 400h 2006-2009 rok 2006

Użytkownik robert ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Auto bardzo ciche i komfortowe. - Świetny, mocy silnik - Doskonała skrzynie biegów. Wady: miękkie zawieszenie, problemy z pokonywaniem kolein - Skrzypienie siedzeń. Stukanie tylnej półki. - Stukanie w progu, usunięte w serwisie po kilku próbach.

Lexus RX 350 2006-2008 rok 2006

Użytkownik jeepniety ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Doskonały i przemiły serwis - Idealnie sprawuje się na naszych drogach. Wady: Skrzynia trochę nie nadąża przy ostrzejszym przyspieszaniu

Lexus RX 400h 2006-2009 rok 2006

Użytkownik bogdan bp ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: cichy - wygodny - bardzo dobry zestaw naglaśniający. Wady: wysokie koszty ubezpieczenia

Lexus RX 350 2006-2008 rok 2008

Użytkownik Karol ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Komfort jazdy. - Gadżety.. Wady: Po przejechaniu 60000 km, auto ma wymienione prawie wszystkie podzespoły. Padła zupełnie skrzynia biegów, wymienione łożyska z piastami (wszystkie!!!), amortyzatory, łożyska na wale, elektryka. - Przy krótkich dystansach, auto ma olbrzymie problemy z zasilaniem. Praktycznie co roku problemy z ładowaniem, akumulatorem. - Miano auta niezawodnego to kłamstwo, w trasie rozleciała mi się skrzynia biegów będąc w połowie drogi do domu 300 km wracałem na lawecie, na skrzynie czekałem ponad dwa tygodnie. Masakra!!! - Prawdziwa skarbonka.

Lexus RX 300 2000-2005 rok 2001

Użytkownik Kamil ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: IDEALNIE się nim jeżdzi. Wady: antena - klimatyzacja - drogie części - beznadziejny promień zawracania