Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
  1. Samochody
  2. Kia
  3. Sorento
  4. Oceny i opinie
Kia

Kia Sorento - Opinie kierowców

Kia
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Kia Sorento. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Kia Sorento. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Kia Sorento?

Czy warto kupić Kia Sorento?

TAK
NIE

Kia Sorento - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.63
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.63
silnik:silnik - ocena kierowców 4.84
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.58

Najlepiej oceniany silnik

Kia Sorento diesel

4.68

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Kia Sorento

4.60

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 12

Oceny samochodów Kia Sorento według nadwozia

Kia Sorento - suv (5 drzwiowy)

19 użytkowników oceniło Kia Sorento suv na:

4.67

Oceny samochodów Kia Sorento według silnika

Kia Sorento - benzynowy

1 użytkownik ocenił Kia Sorento benzynowy na:

4.50

Kia Sorento - diesel

18 użytkowników oceniło Kia Sorento diesel na:

4.68

Użytkownicy o wadach i zaletach Kia Sorento

Kia Sorento 2009-2015 rok 2011

4.75

Użytkownik marcobydgoszcz ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: pewne zachowanie w zakrętach, górach - bardzo dobre wyciszenie silnika 2,0 diesel - duży pakiet dodatków (ksenony, lampy LED, klima 2-strefowa, pełna elektryka, navi, kamerka cofania, doświetlanie przy wsiadaniu/wysiadaniu) - pojemny i pakowny bagażnik - po 30 tys. km żadna awaryjność. Wady: za ciężko działa wspomaganie kierownicy - paniom się nie spodoba (porównajcie Fiata Ducato - dziecko nim pokieruje)

Kia Sorento 2009-2015 rok 2011

4.50

Użytkownik Jurek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: To nowoczesny samochód, dobrej jakości za rozsądną cenę w klasie SUV. - Przestronne wnętrze i ergonomia na wysokim poziomie. - Układ napędowy i zawieszenie sprawdzają się zarówno na autostradzie jak i w mieście oraz na grząskich polnych dróżkach.. Wady: Brak świateł do jazdy dziennej w modelu 2011 to duży minus tego samochodu. - Zestaw głośnomówiący (bluetooth)fabrycznego systemu audio nie współpracuje z najnowszymi telefonami komórkowymi.

Kia Sorento 2009-2015 rok 2010

4.50

Użytkownik Kungolf ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: rewelacyjny motor i automat! - znakomite prowadzenie na dobrej nawierzchni i na zakrętach - bardzo praktyczny bagażnik - całkiem dzielna na drogach gruntowych i w śniegu - wygodna, ładna i obszerna kabina. Wady: dość twarda jazda na nierównościach - trzeba od razu kupić zimowe opony, firmowe są tylko na lato!

Kia Sorento 2002-2007 rok 2004

4.50

Użytkownik mario ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: bezawaryjny - Konstrukcja nadwozia na ramie Bardzo sztywny dobrze się trzyma w zakrętach - przestronne wnętrze - doskonały system wentylacji nawet w deszczowe jesienne dni. - bardzo dobrze wyposażony. Wady: słaby silnik w dieslu - automatycznie dołączany 4x4 - podstawowy napęd na tylnie koła

Kia Sorento 2002-2007 rok 2003

4.75

Użytkownik Zwirek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo szerokie i wygodne wnetrze - bardzo dobrze wyciszona kabina - bardzo dobry system naglosnienia seryjnego - nadaje sie do ciagniecia naprawde ciezkich przyczep. Wady: malo stabilny przy duzych predkosciach i w naszych polskich koleinach - prawa wycieraczka slabo sciaga wode i brud, co chyba jest wynikiem konstrukcji szyby, wycieraczki zmienialem kilkukrotnie

Kia Sorento 2002-2007 rok 2004

4.50

Użytkownik Piotrek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Relatywnie Tani Serwis poza siecią dealerską - Dobra dostępność części i zamienników. Jest sklep internetowy. Wady: Spalanie benzyny przy silniku 3.5 jest horrendalne - Relatywnie niska jakość wykonania wnętrza - Instalacja gazowa raczej się nie lubi z silnikiem co skutkuje świeceniem kontrolki "engine check"

Kia Sorento 2009-2015 rok 2010

5.00

Użytkownik Marcin ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Elastyczny silnik - Skrzynia biegów - Dużo miejsca z przodu i z tyłu. Wady: Czasem trzeszczenie przy szyberdachu

Kia Sorento 2006-2009 rok 2007

5.00

Użytkownik darmon ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Super widoczność - Bezawaryjność - Komfort jazy. Wady: Zbyt mało miejsca z tyłu, dwa foteliki i trzeci dorosły pośrodku poracha - a niby duże auto. W trasę np 800 km nie da się.

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Poznaj ikonę rajdów
Poznaj ikonę rajdów
Niewiele samochodów wyczynowych zapadło tak w pamięć kibiców. Ten samochód, wyposażony w 2-litrowy silnik z turbosprężarką generował 300 KM, a dzięki napędowi na cztery koła był piekielnie skuteczny.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Autostrada A4 na Podkarpaciu bez utrudnień
Autostrada A4 na Podkarpaciu bez utrudnień
Na początku września oddano do ruchu wiadukt na autostradzie A4 na odcinku od węzła Rzeszów Wschód do węzła Jarosław Zachód.