1. Samochody
  2. Kia
  3. Rio
  4. Oceny i opinie
Kia

Kia Rio - Opinie kierowców

Kia
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Kia Rio. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Kia Rio. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Kia Rio?

Czy warto kupić Kia Rio?

TAK
NIE

Kia Rio - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.53
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.23
silnik:silnik - ocena kierowców 4.47
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.60

Najlepiej oceniany silnik

Kia Rio diesel

4.68

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Kia Rio

4.59

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 26

Oceny samochodów Kia Rio według nadwozia

Kia Rio - hatchback (3 drzwiowy)

1 użytkownik ocenił Kia Rio hatchback na:

5.00

Kia Rio - hatchback (5 drzwiowy)

49 użytkowników oceniło Kia Rio hatchback na:

4.43

Kia Rio - sedan (4 drzwiowy)

20 użytkowników oceniło Kia Rio sedan na:

4.50

Oceny samochodów Kia Rio według silnika

Kia Rio - benzynowy

60 użytkowników oceniło Kia Rio benzynowy na:

4.42

Kia Rio - diesel

10 użytkowników oceniło Kia Rio diesel na:

4.68

Użytkownicy o wadach i zaletach Kia Rio

Kia Rio 2005-2011 rok 2006

4.75

Użytkownik vjegna ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Mocny, elastyczny silnik, dobre przyspieszenia, niskie zużycie paliwa, dobre hamulce - Neutralne zachowanie toru jazdy w zakrętach i w poślizgach. Mały promień skrętu - Skuteczny z dobrą regulacją nawiew powietrza, istnieją kanały nadmuchu na nogi pasażerów. - Dobre tłumienie kołysań wzdłużnych, małe przechyły boczne na zakrętach - Bardzo dobra widoczność z oceną gabarytów samochodu, ergonomia wnętrza. Wady: Mocne bujanie karoseri na boki przy ukośnym do toru jazdy pokonywaniu garbów - Szum wiatru powyżej 120 km/godz - Zbyt głośna słyszalność toczenia się kół po drodze - Trudności w włączaniu wstecznego biegu - Samoczynne załączanie się klimatyzacji przy włączonym nawiewie na przednią szybę gdy uruchamiamy silnik lub gdy przełączamy rodzaj nawiewu z dowolnej pozycji na nawiew na przednią szybę.

Kia Rio 2005-2011 rok 2005

4.25

Użytkownik Mirosław ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: wygodne i przestronne wnętrze jak na samochód o tych wymiarach zewnętrznych - elastyczny, cichy i ekonomiczny silnik - klasyczna linia nadwozia, która przez wiele lat nie staraci na atrakcyjności - miękkie, wręcz komfortowe zawieszenie dobrze wybierające nierówności - estetyka kabiny nie odbiega od takich konkurentów jak Toyota Yaris czy VW Polo. Wady: koszmarnie głośna i mało efektywna instalacja wentylacyjna - dmuchawa - samochód podczas zakrętów na nierównej nawierzchni np. torowiska, zarzuca tył - bardzo niewygodna wymiana żarówek reflektorów głównych

Kia Rio 2000-2003 rok 2001

4.75

Użytkownik gal ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: tani w eksploatacji (spalanie przy 100 km/h=5,5 litra) - w tej klasie aut jest bardzo przestronny (kilka razy bez problemów spałem wewnątrz leżąc na materacu (175 cm wzrostu) - regulacja siedzenia kierowcy (w pionie) w standardzie - silnik praktycznie bezawaryjny. Wady: bardzo kiepskie serwisy (miałem do czynienia z 2) i w jednym tatalna olewka klienta (serwis zabnkrutował) a w drugim źle wyminiono klocki co prawie spowodowało blokadę przednich kół w czasie jazdy. Po przyjeździe do nich (Lublin) zamiast zaproponowac auto zastępcze na czas naprawy to zawieźli mnie na dworzec PKP i adieu !!! Fakt, że było to kilka lat temu, ale od tego czasu (po odbiorze auta) nie pojawiłem się u nich ani razu. - bardzo nietrwałe tylne amortyzatory (co 40-50 kkm wymiana, na szczęście dość tania), ale prowadzenie perfekcyjna (można bez ryzyka pokonywać zakręty z dużą prędkością)

Kia Rio 2005-2011 rok 2009

4.50

Użytkownik wiesław ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: żwawy silnik, sprawna klimatyzacja, dobra wentylacja, dobra widoczność, - łatwe parkowanie,zwrotny, dobra praca układu kierowniczego, wygodne fotele z przodu; - dobrze się trzyma drogi; - znakomite fabryczne radio z CD i MP3 oraz 4 głośnikami;przyzwoity bagażnik;. Wady: haczy skrzynia biegów czasem przy włączaniu wstecznego i trzeciego biegu - dośc liche, twarde plastiki,łatwo ulegają zarysowaniu, - sztywne zawieszenie, czuje się każdy kamień; mało miejsca dla 3 osoby na tylnej kanapie; - spore zużycie paliwa w mieście, zwłaszcza przy włączonej klimatyzacji, - po roku skrzypią zawiasy w drzwiach (kiepskie smarowanie?)

Kia Rio 2000-2003 rok 2001

4.50

Użytkownik kierowfca ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Cena części - praktycznie wszystko co wymienialem, tzn. amortyzatory, klocki, tarcze to czesci Mazdy 323 lub hyundai - bezawaryjność - praktycznie perzez 5 lat nic oprocz wymiany klockow, amortyzatorow nic nie robilem - auto tanie i rodzinne. Wady: troszkę blachy cienkie w tym samochodzie - troche plastikow to w niej jest

Kia Rio 2011- rok 2013

4.00

Użytkownik maniek ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: niska cena - dobrze trzyma się drogi - wnętrze i bagażnik całkiem spore jak na tej wielkości samochód - dobrze wyprofilowane przednie siedzenia,ładny wygląd. - zegary,oraz cała deska rozdzielcza jest dobrze czytelna,ładnie zaprojektowana. Wady: marnej jakości plastyki - wyższe zużycie paliwa aniżeli podaje instrukcja - pojękująca skrzynia biegów między 90-100 km/h - parujące reflektory - wbrew pozorom 109 KM wcale nie daje dynamiki

Kia Rio 2005-2011 rok 2007

5.00

Użytkownik robert 1 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: cichy w srodku - zawieszenie dosc sztywne - silnik cichy na niskich obrotach - ekonomiczny 7.5 litra na sto kilometrow w cyklu miejskim - bardzo lekko pracuje pedal sprzegla. Wady: silnk glosniejszy na wysokich obrotach - regulacja kierownicy tylko w jednej plaszczyznie

Kia Rio 2000-2003 rok 2002

5.00

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: samochód jest bardzo zwrotny i łatwy w prowadzeniu - mało pali - jest wygodny i funkcjonalny - jest bezawaryjny - jak na swoją klasę ma duży bagażnik. Wady: silnik jest za słaby - jest za słabo wyciszony

Kia Rio 2005-2011 rok 2007

5.00

Użytkownik Alf ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: AUTO BARDZO DOBRZE WYKONANE - SILNIK 1.5 CRDI 110KM PETARDA - CENA - POLECAM TE AUTO GOLF PRZY TYM TO WÓZ DRABINIASTY . Wady: BRAK - BRAK - BRAK - BRAK - BRAK

Kia Rio VAN CRDi 2005-2010 rok 2007

4.75

Użytkownik marek w ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: suilnik crdi ;uzyskałem ponad 200 km/h v-pover-diesel - 5,5litra/100km - tych aut nie kradną - b.dobre przyśpieszenie . Wady: 1 przegląd w aso 750pln 2 przegląd 950 pln - spartańskie wnętrze

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Punkty karne przez internet od 24 kwietnia
Punkty karne przez internet od 24 kwietnia
Wielu kierowców długo czekało na taką możliwość. Usługa umożliwiająca sprawdzenie liczby punktów karnych jest już praktycznie gotowa. Jednak premiera nastąpi prawdopodobnie później niż to komunikowano.
Nowy Citroen C3 Nowy Citroen C3