1. Samochody
  2. Kia
  3. Picanto
  4. Oceny i opinie
Kia

Kia Picanto - Opinie kierowców

Kia
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Kia Picanto. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Kia Picanto. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Kia Picanto?

Czy warto kupić Kia Picanto?

TAK
NIE

Kia Picanto - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.70
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.31
silnik:silnik - ocena kierowców 4.39
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.69

Najlepiej oceniany silnik

Kia Picanto benzynowy

4.54

90%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Kia Picanto

4.50

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 34

Oceny samochodów Kia Picanto według nadwozia

Kia Picanto - hatchback (3 drzwiowy)

4 użytkowników oceniło Kia Picanto hatchback na:

4.88

Kia Picanto - hatchback (5 drzwiowy)

50 użytkowników oceniło Kia Picanto hatchback na:

4.50

Oceny samochodów Kia Picanto według silnika

Kia Picanto - benzynowy

50 użytkowników oceniło Kia Picanto benzynowy na:

4.54

Kia Picanto - diesel

4 użytkowników oceniło Kia Picanto diesel na:

4.31

Użytkownicy o wadach i zaletach Kia Picanto

Kia Picanto 2004-2008 rok 2005

4.75

Użytkownik gorol ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo dobre zachowanie na drodze, ciężko wyprowadzić go z równoiwagi - mocne hamulce, jak na tę klase nawet po rozgrzaniu tną ostro - możliwość rozbudowy bagażnika, po złożeniu siedzeń płaska podłoga a rozmiar taki że aż miło - dobre wykonanie zwłaszcza fotele masywne jak by z większego autka, i te świetne duże lusterka - silnik bardzo miły dla umiarkowanego kierowcy. Wady: Czuły na złe paliwo może wówczas spalić znacznie więcej niż myślimyh, jeśli nalejemy dobrego paliwa to można osiągnąć dnae producenta

Kia Picanto 2008-2011 rok 2008

4.75

Użytkownik sosen ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: świetny na miasto - Mało pali, naprawde bardzo mało ale po 10,000 KM dopiero trzeba pojezdzic - Lubi wysokie obroty - niesamowicie duzo miejsca dla pasazera, i z tylu, jak na gabarety to sporo miejsca. Wady: malutki bagaznik - jak oszczedzasz go i dobrze nie dotrzesz to po roku autko muli i traci moc

Kia Picanto 2008-2011 rok 2008

4.75

Użytkownik boby ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Cichy silnik (nawet bardzo cichy w porównaniu z innymi markami w tej klasie) - Dość małe spalanie - Jak na tą klasę auta jest dość wygodny w środku( sporo miejsca z przodu i z tyłu). Wady: Słyszalne delikatne stuki zawieszenia po nierównościach

Kia Picanto 2004-2008 rok 2006

4.50

Użytkownik qba ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: silnik dosyć dynamiczny jak na małą pojemność - dobrze się prowadzi - świetne hamulce - niskie spalanie w trasie - 4-5 litrów - dużo miejsca jak na tak mały samochód. Wady: duża turbodziura, łapie od 2000 obrotów - przy dynamicznej jezdzie w mieście potrafi spalić do 7 litrów

Kia Picanto 2004-2008 rok 2006

4.25

Użytkownik GK ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: dla dwóch osób wystarczy - łatwość parkowania - po złożeniu oparć można przewieźć więcej bagażu - z przodu wystarczająco miejsca - jeszcze nic się nie popsuło. Wady: niewielki bagażnik - ale to przecież segment A - trochę mało dynamiczny - ale to przecież silnik 1.o

Kia Picanto 2011- rok 2011

4.75

Użytkownik bala ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: jest tam wszystko czego oczekiwałem - dobrze trzyma się nawierzchni - ESt sprawdza się - przegląd po roku ok 600 zł z wymianą oleju i fltrów. Wady: Jestem niski lubię siedzieć wysoko w związku z tym siedzenie mogłoby się się podnosić wyżej - trochę buja na nzszych dziurawych ulicach

Kia Picanto 2008-2011 rok 2008

5.00

Użytkownik lion ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: zwinny - dobre przyspieszenie - w mieście pali 6,2 l przy spokojnej jeździe - ogrzewanie b.dobre - w miarę tani serwis. Wady: trochę twarde zawieszenie - czułe sprzęgło i gaz

Kia Picanto 2004-2008 rok 2005

3.75

Użytkownik Michał ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: W mieście poradzi sobie z każdą szczeliną - Prosta konstrukcja, poza silnikiem niewiele może się popsuć ;). Wady: Głośna praca - Zbyt duże wibracje na niskich obrotach silnika - Trzeszczenie plastików na nierównej drodze. - Spalanie sporo większe niż podaje producent w trasie przy prędkościach 120-130 km/h pali prawie 6l. W mieście na zimnym silniku około 8l

Kia Picanto 2004-2008 rok 2005

5.00

Użytkownik jarek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: zwrotny - małe spalanie - bardzo niska awaryjność - tani w utrzymaniu - już prawie 10 lat brak rdzy. Wady: brak - brak - brak - brak - brak

Kia Picanto 2004-2008 rok 2004

5.00

Użytkownik Scooby ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Tylne szyby otwierają się do końca. - Dzielona tylna kanapa-Bardzo przydatna!!! - Duże lusterka. Wady: Łatwo można zatrzasnąć kluczyki brak blokady w drzwiach.

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Skoda Vision E - elektryczna przyszłość
Skoda Vision E - elektryczna przyszłość
Na targach motoryzacyjnych w Szanghaju zadebiutuje elektryzująca premiera Skody. Pięciodrzwiowy SUV potrafi pokonać nawet 500 km wykorzystując wyłącznie energię elektryczną, a do tego posiada zdolność autonomicznej jazdy trzeciego stopnia.
Nowy Citroen C3 Nowy Citroen C3