Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Jaguar > X-Type > Oceny i opinie
Jaguar

Jaguar X-Type - Oceny i opinie

Jaguar
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Jaguar X-Type. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Jaguar X-Type. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Jaguar X-Type

Czy warto kupić Jaguar X-Type?

TAK
NIE

Jaguar X-Type - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.65
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.58
silnik:silnik - ocena kierowców 4.65
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.35

Najlepiej oceniany silnik

Jaguar X-Type benzynowy

4.58

87%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Jaguar X-Type

4.64

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 21

Oceny samochodów Jaguar X-Type według nadwozia

Jaguar X-Type - kombi (5 drzwiowy)

5 użytkowników oceniło Jaguar X-Type kombi na:

4.20

Jaguar X-Type - sedan (4 drzwiowy)

21 użytkowników oceniło Jaguar X-Type sedan na:

4.64

Oceny samochodów Jaguar X-Type według silnika

Jaguar X-Type - benzynowy

15 użytkowników oceniło Jaguar X-Type benzynowy na:

4.58

Jaguar X-Type - diesel

11 użytkowników oceniło Jaguar X-Type diesel na:

4.52

Użytkownicy o wadach i zaletach Jaguar X-Type

Jaguar X-Type 2001-2008 rok 2002

Użytkownik QQ ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Karoseria bardzo ladna,oczywiscie to kwestia gustu,mnie sie jednak podoba. - Swietnie dostrojony fabryczny wydech,mialem nie jedno sportowe auto i one tak fajnie nie mruczaly.Moze poza Corvette. - Mala ilosc na pl drogach,jak sie lubi indywidualnosc(nie koniecznie szpan),za stosunkowo nie wielkie zety. - Mozliwosc kupienia czesci od Mondeo,o wiele taniej niz te same pod szyldem Jaguar. - Swietne wnetrze,prawdziwe drewno mnie troche rozwydzylo.Teraz juz inaczej patrze na wew. aut kompletnie z plastiku.. Wady: Troche malo miejsca w tyle.C klasa,3-ka i A4 mysle ze wiecej nie maja.W 3-ce bylem tylko raz z przodu,nigdy w tyle.W pozostalych nigdy. - - Ceny czesci u dilerow w pl sa absurdalne.Np. cena rozrusznika 2500 zet,nowy Bosch w stanach $150. - Koniecznosc wiedzy kompatabilnosci. - Nie jest idealne,siedzenie kierowcy troche skrzypi.Fakt ze jest elektryczne i pl drogi sa bardzo kiepskie.Czyli sporo miejsca zeby cos nawalilo.

Jaguar X-Type 2001-2008 rok 2005

Użytkownik Al ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: dobre - sztywne (sport - dla mnie to zaleta) zawieszenie - samochód dobrze trzyma tor jazdy - nie pływa po drodze i nie buja na zakrętach - dobre wyposażenie mojej wersji - multiwyświetlacz - GPS/klima/radio/CD - nadal nowoczesne, mimo upływu lat - niebanalny wygląd - mimo coraz większej ilości xt na polskich ulicach - nadal nie jest to 1001 mercedes czy 2002 bmw w okolicy. Wady: po zdjęciu pokrywy wewn. głośny silnik i klekoczący kompresor AC - stosunkowo niewiele miejsca z tyłu, ale to jak w podsumowaniu - brak 6 biegu

Jaguar X-Type 2001-2008 rok 2003

Użytkownik Andrzej ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: prowadzenie, trakcja, zwinność - najmniejszy \"Jag\" ale i tak ma prestiż marki i ten odgłos silnika... - serwis; za poprzednie auta /passat i avensis/ płaciłem podobnie za przeglądy i naprawy, a serwis i obsługa o niebo lepsze - auto dopracowane, intuicyjna obsługa - rzadko spotykane na drodze, niskie stawki AC, niski popyt u złodzieji. Wady: duża utrata wartości - duże spalanie, miałem przed tem Mondeo 2,5 i palił sporo mniej - lusterka boczne z dużym ślepym obszarem - wymiana świec - pół dnia w serwisie... - odsprzedaż

Jaguar X-Type 2001-2008 rok 2004

Użytkownik mario ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Piękne niepowtarzalne auto - piękne unikatowe wnętrze i dobre materiały - zawsze modny i niestarzęjący się design - dobry silnik V6 niesamowicie brzmiący - dobrze utrzymany będzie służył wiele lat i sie nie znudzi. Wady: zazdrość innych posiadaczy aut typu audi,bmw i mercedes. W rozmowach z rzeczonymi dochodzi do spięć:) - nie posiada

Jaguar X-Type 2001-2008 rok 2003

Użytkownik Roton ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Uroda - Można zapomnieć o stacjach benzynowych - Wygodny - Wspaniałe lusterka, wszystko widać - Zwinny ale bez szaleństw. Wady: Niestety nie XJ, mały!!! - Nieregularne problemy z zamkami (jak do mechanika, to zawsze działają) - Jak się dusi, to się dymi - Plastikowe reflektory matowieją - Nic nie widać do tyłu.

Jaguar X-Type 2001-2008 rok 2007

Użytkownik JSS ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: całokształt super! - oszczędna jazda, duża kultura pracy silnika - dobrze się prowadzi, ładnie przyspiesza. Wady: dla wysokich, bliski kontakt głowy z sufitem - nie do końca praktyczny bagażnik

Jaguar X-Type Estate 2004-2008 rok 2004

Użytkownik Krzysiek YUPIK ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Fantastyczne prowadzenie i komfort jazdy - Nietuzinkowy wygląd - Komfortowe wyposażenie. Wady: Złuszczająca sie pompa paliwa w wyniku czego zapychają się wtryski i auto "dymi" - Dwumasowe koło sprzegła - Mało miejsca dla wysokiego kierowcy

Jaguar X-Type 2001-2008 rok 2003

Użytkownik Wisiwlec ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Napędu 4x4 - Dynamiczna jednostka - Niezawodnosc - Komfort - Przystepna cena. Wady: Seryjne hamulce słabe - Drogie części zawieszenia

Jaguar X-Type 2001-2008 rok 2004

Użytkownik sadzior ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Ładny - Dynamiczny - Komfortowy - w miarę bezawaryjny - prestizowy. Wady: Słaba widoczność do tyłu

Jaguar X-Type 2001-2008 rok 2003

Użytkownik bea49 ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: elegancja - komfort - duży bagażnik - ma klasę. Wady: wysokie spalanie paliwa - po 80000 km, awaryjność - podzespoły często tak połączone,że awaria jednej części pociąga wymianę innej - drogie części zamienne,jeśli nie można wstawić z Mondeo i często czas oczekiwania

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Sprawdź jak dobrze znasz markę Skoda i wygraj!
Sprawdź jak dobrze znasz markę Skoda i wygraj!
Sprawdź swoją znajomość marki Skoda w przygotowanym przez nas teście i wygraj jeden z 10 zestawów nagród.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Innowacyjne sterowanie gestami od Continentala
Innowacyjne sterowanie gestami od Continentala
Sterowane gestami, to technika, która powoli wchodzi do motoryzacji. W BMW Serii 7 już dziś można obsługiwać kilka funkcji poprzez ruch ręką. Marka Continental przedstawia swoje rozwiązanie techniczne, które sprawi, że kierowca rzadko kiedy będzie odrywał dłonie od kierownicy.
KONKURS! Sprawdź swoją znajomość marki Skoda! KONKURS! Sprawdź swoją znajomość marki Skoda!