Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Hyundai > Santa Fe > Oceny i opinie
Hyundai

Hyundai Santa Fe - Oceny i opinie

Hyundai
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Hyundai Santa Fe. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Hyundai Santa Fe. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Hyundai Santa Fe

Czy warto kupić Hyundai Santa Fe?

TAK
NIE

Hyundai Santa Fe - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.61
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.66
silnik:silnik - ocena kierowców 4.76
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.44

Najlepiej oceniany silnik

Hyundai Santa Fe benzynowy

4.66

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Hyundai Santa Fe

4.66

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 20

Oceny samochodów Hyundai Santa Fe według nadwozia

Hyundai Santa Fe - suv (5 drzwiowy)

41 użytkowników oceniło Hyundai Santa Fe suv na:

4.62

Oceny samochodów Hyundai Santa Fe według silnika

Hyundai Santa Fe - benzynowy

8 użytkowników oceniło Hyundai Santa Fe benzynowy na:

4.66

Hyundai Santa Fe - diesel

33 użytkowników oceniło Hyundai Santa Fe diesel na:

4.61

Użytkownicy o wadach i zaletach Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe 2006-2009 rok 2007

Użytkownik Adam ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Silnik pracuje cicho. - Dobre wyciszenie auta. - Nieźle się prowadzi. Pokonanie nawet długich dystansów nie męczy. - Dobrze sprawdza się z instalacją gazową, choć check ciągle świeci, że jest gaz. Po skasowaniu znów wyskakuje - czuły komputer. - Dobry dostęp do wskaźników oleju w silniku i skrzyni automatycznej. Dobry akumulator, oświetlenie wnętrza.. Wady: Duże zużycie paliwa na krótkich odcinkach. - Ciągle zaparowana przednia szyba. Trzeba użyć przycisku do odparowania (włącza się klima) lub ustawić wentylację na działanie z klimatyzacją, co nie zawsze jest przecież potrzebne. - Często przepalają się żarówki świateł mijania i pozycyjnych. - Słabe przyśpieszenie w wersji z automatem i 4 biegami. Tylne fotele po złożeniu nie tworzą równej powierzchni (wersja 5-drzwiowa). - Padła cewka zapłonowa. Profesjonalny komputer wyrzucił całą listę błędów, ale nic konkretnego. Mechanik drogą prób i błędów namierzył usterkę. Brak instrukcji w serwisie Hyundaia do wersji amerykańskiej.

Hyundai Santa Fe 2006-2009 rok 2007

Użytkownik PF ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: mocna ,konstrukcja,masywne wzmocnienia w drzwiach - dość komfortowy i pakowny - spora przestrzeń, i wygoda wsiadania i podróży dla dużych kierowców - napęd na 4 koła pomaga przy duzym śniegu zima 2010 - x. Wady: potrafi pływać w czasie jazdy - bardzo duże spalanie w mieście ok 13l - przy 90 tyś sprzęgło i koło dwumasowe do wymiany - przy prędkości 120km/h bije w kierownicę - x

Hyundai Santa Fe 2000-2006 rok 2002

Użytkownik kaliber ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: moc, turbina wystarcza do przyspieszania - solidność wykonania kokpitu - pokonywanie mniejszych przeszkód, krawęzników - masywna karoseria - pozycja za kierownicą, szerokie fotele, przestronność. Wady: słabe wyciszenie wnetrza - średnia awaryjność - zbyt małe tarcze i klocki, poprawione w nast. generacji

Hyundai Santa Fe 2000-2006 rok 2005

Użytkownik nukleoid ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wygoda wnętrza - samochód rodzinny, nie dla szaleńców - bardzo przyzwoite spalanie jak na 4x4 - bezawaryjność (narazie) - bardzo fajna elektryka (szyberdach, lustra, fotele itp). Wady: duży promień skrętu - główny nawiew dla kierowcy i pasażera zamykany jednocześnie

Hyundai Santa Fe 2000-2006 rok 2005

Użytkownik brodway ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dobry napęd 4x4 wygodna pozycja, - sporo miejsca dla kierowcy i pasażerów - bezawaryjny - nieoceniony zimą i przy wysokich krawężnikach - przyzwoite spalanie w trasie. Wady: mały skręt, - głośniejszy między 2 a 2,5 tyś.obr. - przy mrozach powyżej 20c kłopot z odpaleniem.

Hyundai Santa Fe 2006-2009 rok 2007

Użytkownik CEZAR ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: CICHY, DOBRA WENTYLACJA - WSZECHSTRONNY, SZYBKI - DOBRY W TERENIE , DOBRY LAKIER - DOBRY DO PRZYCZEPY - MAŁO PALI, DOBRZE PRZYSPIESZA BEZAWARYJNY. Wady: TRZESZCZAŁ NA POCZĄTKU PODSZYBIE ALE SERWIS SOBIE SZYBKO PORADZIŁ

Hyundai Santa Fe 2000-2006 rok 2005

Użytkownik maciekdaniel ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: duży, dużo miejsca w środku choć w omedze kombi miałem więcej miejsca w bagażniku - prosty w obsłudze i mało skomplikowane wnętrze. Wady: trohę dużo pali ale to wina za słabego silnika - fabrycznie przyciemniane szyby oklejane folią z zewnątrz co przy drapaniu zimą szyb niszczy tę folię

Hyundai Santa Fe VAN 2006-2009 rok 2006

Użytkownik Roco ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wygląd zewnętrzny - dynamiczny silnik - dobrze wykonane wnętrze - odporność - całokształt jest wysoce zadowalający. Wady: awaryjne radio - brak czujników parkowania - brak mocniejszych silników

Hyundai Santa Fe 2000-2006 rok 2004

Użytkownik zbyszek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: male spalanie mam2wd - wygodny - duzo miejsca - brak awarii - wyposazenie komputer klimatronic pelna elektryka. Wady: brak - brak - brak - brak - brak

Hyundai Santa Fe 2006-2009 rok 2007

Użytkownik ED ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Silnik cichutki i mocny - Ładny wygląd - Bardzo bogate wyposażenie - Dobra skóra - Dobry komfort jazdy. Wady: trochę głośno pokonuje nasze dziury

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Wybieramy auto dla studenta
Wybieramy auto dla studenta
Poszukiwanie idealnego samochodu dla studenta nie jest zajęciem łatwym. Oczekiwania to auto niedrogie, oszczędne, ale zarazem pojemne i praktyczne. Przedstawiamy kilka propozycji w okolicy 40 tys. zł.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Zmiany w ruchu na drodze S7
Zmiany w ruchu na drodze S7
Drogowcy planują kolejne zmiany w organizacji ruchu na drodze krajowej nr 7. Wszystko w związku z budowa drogi ekspresowej S7 od Radomia do granicy województw: świętokrzyskiego i mazowieckiego.
Czy jesteś dobrym kierowcą Czy jesteś dobrym kierowcą