Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Hyundai > i30 > Oceny i opinie
Hyundai

Hyundai i30 - Oceny i opinie

Hyundai
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Hyundai i30. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Hyundai i30. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Hyundai i30

Czy warto kupić Hyundai i30?

TAK
NIE

Hyundai i30 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.65
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.37
silnik:silnik - ocena kierowców 4.42
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.39

Najlepiej oceniany silnik

Hyundai i30 diesel

4.63

94%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Hyundai i30

4.47

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 136

Oceny samochodów Hyundai i30 według nadwozia

Hyundai i30 - hatchback (5 drzwiowy)

147 użytkowników oceniło Hyundai i30 hatchback na:

4.46

Hyundai i30 - kombi (5 drzwiowy)

84 użytkowników oceniło Hyundai i30 kombi na:

4.45

Oceny samochodów Hyundai i30 według silnika

Hyundai i30 - benzynowy

168 użytkowników oceniło Hyundai i30 benzynowy na:

4.39

Hyundai i30 - diesel

63 użytkowników oceniło Hyundai i30 diesel na:

4.63

Użytkownicy o wadach i zaletach Hyundai i30

Hyundai i30 2007-2011 rok 2008

Użytkownik DM ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo dobre wyposażenie, m.in. aut. klima i sterowanie w kierownicy i wiele innych... - super trzymanie się drogi (efekt dużego rozstawu kół i wielowachaczowego zawieszenia) - ogrom miejsca wewnątrz, chyba najwięcej w klasie + wygląd deski rozdielczej i środkowego panelu, podoboją się innym kierowcom i pasażerom - bezawaryjność, w ciągu 3,5 roku bezawaryjnie, po 2 latach wymieniono drążki stabilizatorów za 200 PLN (efekt stanu polskich dróg) - dość mocny i bardzo oszczędny silnik (spalanie zależy od stylu jazdy i prędkości, np. w trasie przy 90-100 km/h spalanie 5,2-5,8; przy 110-130 jest 6-6,6; przy 140-150 już 7-7,5. Wady: miękki lakier (problem większości nowych samochodów) - słabe wyciszenie, w jeździe miejskiej - cichutko, przy prędkościach >120 km/h - głośno - dość twarde i na nierównościach słyszalne zawieszenie - przepalające się żarówki H7

Hyundai i30 2007-2011 rok 2008

Użytkownik Magdalena ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Auto cichutkie do prędkości 110 km/h, potem trochę "ryczy" ;-) - Świetne system Audio. Jak na 4 głośniki (w mojej wersji) - a ucho melomana mam wyczulone - bardzo ładnie, miękko brzmi. Nie trzeszczą, brzęczą plastiki w drzwiach. Dla zaawansowanych jest equalizer ;-)) - Super skrzynia biegów. Dobre hamowanie. Fajne wspomaganie kierownicy. Genialny kokpit i deska rozdzielcza - oczywiście to rzecz gustu.. Wady: Trochę głośne zawieszenie. Słabe wyciszenie komory silnika i głośne nadkola!! Słychać najmniejszy kamyczek, itp., i każdą kałuże... - W trakcie pracy klimatyzacji czuć lekkie szarpnięcia i mocy trochę mniej. Być może to sprężarka... - Miękki lakier, podatny na wszelkie zarysowania.

Hyundai i30 2007-2011 rok 2008

Użytkownik ManHattan ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Dynamiczny i oszczędny silnik - Wysoki stopień bezpieczeństwa - 6 poduszek powietrznych w standardzie - Bogate wyposażenie za umiarkowaną cenę - Estetyczne wykonanie wnętrza i ładny wygląd - Przy zakupie brak konieczności dopłacania za elementy wyposażenia (z lakierem metalicznym i alarmem włącznie) - wszystko w w cenie danej opcji wyposażenia. Wady: Wadliwa kolumna kierownicy - wymiana na gwarancji po sporach w ASO - Rdzewiejąca klapa bagażnika - malowanie w ramach gwarancji - Głośna praca zawieszenia - Awaria automatu swiateł stopu - wymiana odpłatna - Liczne wykluczenia w 5-letniej gwarancji. Koniecznie przeczytać przed zakupem.

Hyundai i30 2007-2011 rok 2008

Użytkownik piotruś ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: bardzo dobrze wytłumiona kabina nie słychać w środku pracującego silnika oraz przy prędkości 140-160km/h słychać tylko minimalny świst z zewnątrz - bardzo duże lusterka boczne - co za tym idzie martwe pole ograniczono do minimum - dobrze działające wspomaganie kierownicy i dobra zwrotność. Wady: słaba widoczność do tyłu przez małą tylną szybę,która nie jest w całości oczyszczana wycieraczką-tylko takim półokręgiem umieszczonym centralnie - 340l bagażnika, to stanowczo za mało, należy zlikwidować podwójną podłogę i dać wąską dojazdówkę - kierownica jest wykonana z szorstkiego i nieprzyjemnego w dotyku materiału, który sprawia wrażenie mało wytrzymałego na wycieranie - przygnębiająca kolorystyka deski rozdzielczej, tapicerki na siedzeniach i obić drzwi, być może komuś się to podoba, ale ja uważam, że tego czarnego koloru jest stanowczo za dużo - nowoczesne soczewkowe reflektory nie są dostępne w wersji ksenonowej, również światła do jazdy dziennej mogły by być oparte o technologię LED, a nie poprzez wstawienie modułu,który włącza światła mijania po przekręceniu stacyjki-żałosna osczędność koreańskich księgowych

Hyundai i30 VAN CW 2008-2010 rok 2010

Użytkownik marcin ch ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo cichy i dynamiczny jak na diesla - pojemny, sporo bagażu się zmieści - bardzo wygodny, ładny i fajnie wyprofilowany, znakomicie się prowadzi - spalanie przy ekonomicznej jeździe bardzo małe. przy autostradowej jeździe 140-150km/h i 3k obrotów około 7-8l. ekonomicznie 120 około 5-6l.. Wady: Nie wiem czy to wada auta czy czego ale przy niektórych urządzeniach podłączanych do zapalniczki wywala bezpieczniki - nagłośnienie jest b dobre z przodu, z tyłu brak głośników, ale może to akurat w tym modelu. Być może da się doposazyć

Hyundai i30 2007-2011 rok 2007

Użytkownik Arek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wygodne,przestronne wnętrze - Elegancki, aktualny design - Przy ekonomicznej jeździe bardzo niskie średnie zużycie paliwa - Bardzo ładne ,eleganckie i dobrze dopasowne wnętrze i tablica przyrządów wraz z elementami sterujacymi- intuicyjnie - Bardzo korzystna cena w stosunku do wyposażenia. Wady: Tylko subtelna wada- a właściwie brak zalety: gdyby nieco wyższa jakość materiałów , bardziej solidna konstrukcja (np jak Opel) byłoby super, a na pewno lepiej jak Opel i inne częto kupowane marki - Brak - Brak - Brak - Brak

Hyundai i30 CW 2008-2012 rok 2008

Użytkownik Marek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo fajny silnik. Najmniej w trasie udało mi się spalić 4.0 - komputer pokładowy pokazuje średnie spalanie z dokładnością do 0.1 l/100 km (sprawdzone przy tankowaniu pod korek). Chociaż ostatnio zaczął mi zawyżać wskazania o 0.2 l/100 - bardzo fajnie działające wspomaganie kierownicy. Wady: szybko palące się żarówki H7 - często sprzęgło nierówno łapie

Hyundai i30 CW 2008-2012 rok 2009

Użytkownik 1174 fil ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo dobra jakość wykonania, materiały dobrze spasowane. Ciekawa i spokojna stylistyka wnętrza. - Bardzo dobry silnik, dynamiczny i oszczędny. - Przestronne i wygodne wnętrze. Miejsca w środku tak jak w aucie o klasę wyżej. - Do tej pory zero problemów. Wady: Słabe wyciszenie komory silnika oraz zawieszenia - Stosunkowo mały bagażnik jak na kombi

Hyundai i30 VAN 2007-2010 rok 2010

Użytkownik Pilot48 ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Bezawaryjność - jeżdżę już dwa lata i nic złego nie dzieje się. - Dobrze prowadzi się i bardzo dobrze trzyma się drogi nawet w ostrych zakrętach. - Dość dynamiczny jak na silnik 1,4 zwłaszcza przy ruszaniu z zatrzymania. - Ładna i atrakcyjna sylwetka.. Wady: Zbyt głośna praca silnika już przy 3500 obr/min mimo wyciszenie (mata pod maską). - Zbyt twarde zawieszenie więc każdą nierówność drogi czuje kierowca na sobie. - Zbyt niski moment obrotowy sprawia, że w czasie jazdy ma słabe przyspieszenie zwłaszcza przy wyprzedzaniu. - Słaby lakier i miejscami niechlujnie położony (bąble pod lakierem).

Hyundai i30 2007-2011 rok 2009

Użytkownik ŁukaszWrocław ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Elastyczny silnik - Dużo miejsca dla osób siedzących i z tyłu i z przodu - Bardzo wyrażne i intuicyjne wskaźniki na desce rozdzielczej. - Kolor niebieski dla oświetlania przycisków bardzo przypadł mi do gustu. - Nie duże spalanie paliwa.. Wady: Powyżej 120 km/h odczuwa się że samochód jest trochę głośny

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Wybieramy auto dla studenta
Wybieramy auto dla studenta
Poszukiwanie idealnego samochodu dla studenta nie jest zajęciem łatwym. Oczekiwania to auto niedrogie, oszczędne, ale zarazem pojemne i praktyczne. Przedstawiamy kilka propozycji w okolicy 40 tys. zł.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Najlepszy samochód dla aktywnego singla - nasze propozycje
Najlepszy samochód dla aktywnego singla - nasze propozycje
Polacy kupują coraz więcej nowych samochodów, także wielu młodych ludzi stać już na zakup lub finansowanie nowego auta z salonu. Ale jaki model miałby wybrać singiel (lub singielka), który poszukuje wyróżniającego się samochodu, pasującego do aktywnego trybu życia? Oto nasze propozycje.
Czy jesteś dobrym kierowcą Czy jesteś dobrym kierowcą