Samochody > Hyundai > i30 > Oceny i opinie
Hyundai

Hyundai i30 - Oceny i opinie

Hyundai
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Hyundai i30. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Hyundai i30. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Hyundai i30

Czy warto kupić Hyundai i30?

TAK
NIE

Hyundai i30 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.65
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.37
silnik:silnik - ocena kierowców 4.43
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.39

Najlepiej oceniany silnik

Hyundai i30 diesel

4.63

94%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Hyundai i30

4.47

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 136

Oceny samochodów Hyundai i30 według nadwozia

Hyundai i30 - hatchback (5 drzwiowy)

147 użytkowników oceniło Hyundai i30 hatchback na:

4.46

Hyundai i30 - kombi (5 drzwiowy)

83 użytkowników oceniło Hyundai i30 kombi na:

4.45

Oceny samochodów Hyundai i30 według silnika

Hyundai i30 - benzynowy

167 użytkowników oceniło Hyundai i30 benzynowy na:

4.39

Hyundai i30 - diesel

63 użytkowników oceniło Hyundai i30 diesel na:

4.63

Użytkownicy o wadach i zaletach Hyundai i30

Hyundai i30 2007-2011 rok 2008

Użytkownik DM ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo dobre wyposażenie, m.in. aut. klima i sterowanie w kierownicy i wiele innych... - super trzymanie się drogi (efekt dużego rozstawu kół i wielowachaczowego zawieszenia) - ogrom miejsca wewnątrz, chyba najwięcej w klasie + wygląd deski rozdielczej i środkowego panelu, podoboją się innym kierowcom i pasażerom - bezawaryjność, w ciągu 3,5 roku bezawaryjnie, po 2 latach wymieniono drążki stabilizatorów za 200 PLN (efekt stanu polskich dróg) - dość mocny i bardzo oszczędny silnik (spalanie zależy od stylu jazdy i prędkości, np. w trasie przy 90-100 km/h spalanie 5,2-5,8; przy 110-130 jest 6-6,6; przy 140-150 już 7-7,5. Wady: miękki lakier (problem większości nowych samochodów) - słabe wyciszenie, w jeździe miejskiej - cichutko, przy prędkościach >120 km/h - głośno - dość twarde i na nierównościach słyszalne zawieszenie - przepalające się żarówki H7

Hyundai i30 2007-2011 rok 2008

Użytkownik Magdalena ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Auto cichutkie do prędkości 110 km/h, potem trochę "ryczy" ;-) - Świetne system Audio. Jak na 4 głośniki (w mojej wersji) - a ucho melomana mam wyczulone - bardzo ładnie, miękko brzmi. Nie trzeszczą, brzęczą plastiki w drzwiach. Dla zaawansowanych jest equalizer ;-)) - Super skrzynia biegów. Dobre hamowanie. Fajne wspomaganie kierownicy. Genialny kokpit i deska rozdzielcza - oczywiście to rzecz gustu.. Wady: Trochę głośne zawieszenie. Słabe wyciszenie komory silnika i głośne nadkola!! Słychać najmniejszy kamyczek, itp., i każdą kałuże... - W trakcie pracy klimatyzacji czuć lekkie szarpnięcia i mocy trochę mniej. Być może to sprężarka... - Miękki lakier, podatny na wszelkie zarysowania.

Hyundai i30 2007-2011 rok 2008

Użytkownik ManHattan ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Dynamiczny i oszczędny silnik - Wysoki stopień bezpieczeństwa - 6 poduszek powietrznych w standardzie - Bogate wyposażenie za umiarkowaną cenę - Estetyczne wykonanie wnętrza i ładny wygląd - Przy zakupie brak konieczności dopłacania za elementy wyposażenia (z lakierem metalicznym i alarmem włącznie) - wszystko w w cenie danej opcji wyposażenia. Wady: Wadliwa kolumna kierownicy - wymiana na gwarancji po sporach w ASO - Rdzewiejąca klapa bagażnika - malowanie w ramach gwarancji - Głośna praca zawieszenia - Awaria automatu swiateł stopu - wymiana odpłatna - Liczne wykluczenia w 5-letniej gwarancji. Koniecznie przeczytać przed zakupem.

Hyundai i30 2007-2011 rok 2008

Użytkownik piotruś ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: bardzo dobrze wytłumiona kabina nie słychać w środku pracującego silnika oraz przy prędkości 140-160km/h słychać tylko minimalny świst z zewnątrz - bardzo duże lusterka boczne - co za tym idzie martwe pole ograniczono do minimum - dobrze działające wspomaganie kierownicy i dobra zwrotność. Wady: słaba widoczność do tyłu przez małą tylną szybę,która nie jest w całości oczyszczana wycieraczką-tylko takim półokręgiem umieszczonym centralnie - 340l bagażnika, to stanowczo za mało, należy zlikwidować podwójną podłogę i dać wąską dojazdówkę - kierownica jest wykonana z szorstkiego i nieprzyjemnego w dotyku materiału, który sprawia wrażenie mało wytrzymałego na wycieranie - przygnębiająca kolorystyka deski rozdzielczej, tapicerki na siedzeniach i obić drzwi, być może komuś się to podoba, ale ja uważam, że tego czarnego koloru jest stanowczo za dużo - nowoczesne soczewkowe reflektory nie są dostępne w wersji ksenonowej, również światła do jazdy dziennej mogły by być oparte o technologię LED, a nie poprzez wstawienie modułu,który włącza światła mijania po przekręceniu stacyjki-żałosna osczędność koreańskich księgowych

Hyundai i30 VAN CW 2008-2010 rok 2010

Użytkownik marcin ch ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo cichy i dynamiczny jak na diesla - pojemny, sporo bagażu się zmieści - bardzo wygodny, ładny i fajnie wyprofilowany, znakomicie się prowadzi - spalanie przy ekonomicznej jeździe bardzo małe. przy autostradowej jeździe 140-150km/h i 3k obrotów około 7-8l. ekonomicznie 120 około 5-6l.. Wady: Nie wiem czy to wada auta czy czego ale przy niektórych urządzeniach podłączanych do zapalniczki wywala bezpieczniki - nagłośnienie jest b dobre z przodu, z tyłu brak głośników, ale może to akurat w tym modelu. Być może da się doposazyć

Hyundai i30 2007-2011 rok 2007

Użytkownik Arek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wygodne,przestronne wnętrze - Elegancki, aktualny design - Przy ekonomicznej jeździe bardzo niskie średnie zużycie paliwa - Bardzo ładne ,eleganckie i dobrze dopasowne wnętrze i tablica przyrządów wraz z elementami sterujacymi- intuicyjnie - Bardzo korzystna cena w stosunku do wyposażenia. Wady: Tylko subtelna wada- a właściwie brak zalety: gdyby nieco wyższa jakość materiałów , bardziej solidna konstrukcja (np jak Opel) byłoby super, a na pewno lepiej jak Opel i inne częto kupowane marki - Brak - Brak - Brak - Brak

Hyundai i30 CW 2008-2012 rok 2008

Użytkownik Marek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo fajny silnik. Najmniej w trasie udało mi się spalić 4.0 - komputer pokładowy pokazuje średnie spalanie z dokładnością do 0.1 l/100 km (sprawdzone przy tankowaniu pod korek). Chociaż ostatnio zaczął mi zawyżać wskazania o 0.2 l/100 - bardzo fajnie działające wspomaganie kierownicy. Wady: szybko palące się żarówki H7 - często sprzęgło nierówno łapie

Hyundai i30 CW 2008-2012 rok 2009

Użytkownik 1174 fil ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo dobra jakość wykonania, materiały dobrze spasowane. Ciekawa i spokojna stylistyka wnętrza. - Bardzo dobry silnik, dynamiczny i oszczędny. - Przestronne i wygodne wnętrze. Miejsca w środku tak jak w aucie o klasę wyżej. - Do tej pory zero problemów. Wady: Słabe wyciszenie komory silnika oraz zawieszenia - Stosunkowo mały bagażnik jak na kombi

Hyundai i30 VAN 2007-2010 rok 2010

Użytkownik Pilot48 ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Bezawaryjność - jeżdżę już dwa lata i nic złego nie dzieje się. - Dobrze prowadzi się i bardzo dobrze trzyma się drogi nawet w ostrych zakrętach. - Dość dynamiczny jak na silnik 1,4 zwłaszcza przy ruszaniu z zatrzymania. - Ładna i atrakcyjna sylwetka.. Wady: Zbyt głośna praca silnika już przy 3500 obr/min mimo wyciszenie (mata pod maską). - Zbyt twarde zawieszenie więc każdą nierówność drogi czuje kierowca na sobie. - Zbyt niski moment obrotowy sprawia, że w czasie jazdy ma słabe przyspieszenie zwłaszcza przy wyprzedzaniu. - Słaby lakier i miejscami niechlujnie położony (bąble pod lakierem).

Hyundai i30 2007-2011 rok 2009

Użytkownik ŁukaszWrocław ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Elastyczny silnik - Dużo miejsca dla osób siedzących i z tyłu i z przodu - Bardzo wyrażne i intuicyjne wskaźniki na desce rozdzielczej. - Kolor niebieski dla oświetlania przycisków bardzo przypadł mi do gustu. - Nie duże spalanie paliwa.. Wady: Powyżej 120 km/h odczuwa się że samochód jest trochę głośny