1. Samochody
  2. Hyundai
  3. i10
  4. Oceny i opinie
Hyundai

Hyundai i10 - Opinie kierowców

Hyundai
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Hyundai i10. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Hyundai i10. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Hyundai i10?

Czy warto kupić Hyundai i10?

TAK
NIE

Hyundai i10 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.61
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.28
silnik:silnik - ocena kierowców 4.14
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.44

Najlepiej oceniany silnik

Hyundai i10 benzynowy

4.37

83%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Hyundai i10

4.41

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 47

Oceny samochodów Hyundai i10 według nadwozia

Hyundai i10 - hatchback (5 drzwiowy)

64 użytkowników oceniło Hyundai i10 hatchback na:

4.37

Oceny samochodów Hyundai i10 według silnika

Hyundai i10 - benzynowy

64 użytkowników oceniło Hyundai i10 benzynowy na:

4.37

Użytkownicy o wadach i zaletach Hyundai i10

Hyundai i10 2013- rok 2014

4.50

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Prowadzi się znakomicie, nie jest dynamiczny, ale od silnika tej wielkości trudno tego wymagać. Za to jest b. zwinny, wewnątrz dużo miejsca, na auto tej klasy, jest wręcz komfortowy. - Sprzęt audio b. przyzwoity, radio ok, cd-player ok, mp3 też ok. Szkoda, że tylko 2 głośniki. Manualna klima bez zarzutu. - Spalanie przyzwoite, średnio ok 6-7 l w każdych warunkach. - Świetne hamulce. Lusterka boczne ze względu na duży rozmiar - rewelacja. - Ergonomiczna deska rozdzielcza.. Wady: Potrafi dużo spalić w mieście. Jazda w korkach jest b. paliwo-chłonna. Zużycie paliwa w takich warunkach, na szczęście, b. rzadko, dochodziło do 9 l. - Ze względu na opadający dach, w lusterku wewnętrznym ograniczona widoczność. Ale sytuację ratują wielkie lusterka boczne.

Hyundai i10 2008-2010 rok 2009

5.00

Użytkownik Rafał R. ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo dobra dynamika w mieście i na starcie 100km/h w 9 sek. mierzyłem stoperem wielokrotnie to chyba najlepszy wynik w tym segmencie. - Bardzo dobry do jazdy w mieście oraz do parkowania. - Bardzo dobrze prowadzi się. - Z tego małego silniczka 1,2 na autostradzie wycisnąłem 186km/h to już coś konkurent dla wyższedo segmentu, hałas do zniesienia idzie wytrzymać. Wady: Małe koła co odczuwamy na naszych dobrych drogach!

Hyundai i10 2008-2010 rok 2008

3.75

Użytkownik Korpiela Zbigniew ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: Jezdze nim 4 lata i powiem tak,samochodzik typowo do miasta.Dalsze trasy mecza. - Silnik jakos sobie radzi ale bez szalenstwa. - Mialem to szczescie ze trafilem na kompetentnych ludzi w serwisie. - Prowedzenie samochodu oraz widocznosc zarowno do przodu jak i wstecz bardzo dobre - Wsiadanie oraz wysiadanie komfortowe,drzwi otwieraja sie dosyc szeroko.. Wady: Okolice zamka tylnej klapy 4 razy lakierowane- rdza po zimie. - Nadmierny apetyt na paliwo co w tej klasie jast nie do przyjecia. - Duzo awarii drobnych (2 laczniki drazka,pompka spryskiwacza,filtr oleju,oswietlenie) - Zawieszenie poprzez male kola przenosi nierownosci na nadwozie-zbyt twarde. - Wnetrze w zimie wolno sie nagrzewa a w upaly slabo chlodzi.

Hyundai i10 2008-2010 rok 2010

4.75

Użytkownik Andrzej ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Mały ale bardzo przestronny samochód,nie wiem jak u innych ale mój średnio spala 5,5l/100km jak dla mnie to rewelacja przy średnio dynamicznej jeździe. - Bardzo dobra wentylacja oraz kilmatyzacja. - Hamulce zadowolą każdego kierowce nawet tych co na wszystko narzekają. Wady: W zasadzie jak za tą cene to nie ma się zabardzo do czego przyczepić .

Hyundai i10 2010-2013 rok 2010

4.00

Użytkownik rickvandyke ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Przestronny jak na swoje wymiary. Bardzo dużo miejsca nad głową pasażera z tyłu. - Schowki, miejsca na butelki puszki, dwa gniazda zasilania 12V - praktyczne i logicznie rozmieszczone - Elektryczno - hydrauliczne wspomaganie kierownicy - Ekonomiczny. Wady: Wykończenie detali wewnątrz auta - Bieg wsteczny często nie wchodzi ( około 1 na 10) - Brak podgrzewanych lusterek bocznych - Brak koła zapasowego - zestaw naprawczy

Hyundai i10 2008-2010 rok 2008

4.25

Użytkownik Andrzej ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: niezbyt wysokie koszty eksploatacji - niewielkie rozmiary - duża pojemność bagażnika - niski czas przyspieszenia do 100 km/godz. - dobre zastosowanie ergonomii oraz wydajny układ wentylacji. Wady: zbyt twarde zawieszenie - blokująca się skrzynia biegów przy włączaniu biegu wstecznego oraz rzadziej pierwszego. - mało elastyczny silnik - zbyt szerokie słupki przedniej szyby - zbyt małe koła

Hyundai i10 2008-2010 rok 2009

4.75

Użytkownik Pomorzanka ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo przestronne wnętrze, jak na mały samochód - jest śliczny!:D - hamulce jak brzytwa - bardzo ergonomiczny, wszystko jest na swoim miejscu i pod reka - dobra widocznosc. Wady: dość spore spalanie - 6 litrow, (mam nadzieje, ze bedzie mniejsze, gdy się dotrze), narazie przejechane ma 3000km - skrzynia biegów: czasami jedynka nie wchodzi za pierwszym razem

Hyundai i10 2008-2010 rok 2008

4.75

Użytkownik Becia ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Wygodny i praktyczny dla kobiety. - Żwawe autko - sprawnie przyspiesza - Reweacyjny na parkingu - wymaga małej przestrzeni, dobra widoczność. - bogato wyposażone wnętrze. Wady: Parujące reflektory przednie - nawet po wymianie gwarancyjnej - Problem z manetką - przy dużym mrozie samoczynnie załączały się światła przednie w wyłączonym samochodzie. Trzeba było chwile grzać silnik żeby je wyłączyć.

Hyundai i10 2008-2010 rok 2009

5.00

Użytkownik DANIEL ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bagaznik - duży jak na taka klasę samochodu - silnik _ doskonalły , cichy - wnętrze - ładne - lusterka - duże , okrągłe - swiatła przednie i tylne , zgrabne , ładne. Wady: hamulce - wsteczny bieg - kierownica - zaduża - rdza na aucie - klamka od bagażnika

Hyundai i10 2008-2010 rok 2009

4.25

Użytkownik damiano ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: pojemny w środku jak na klasę A - bogate wyposażenie w standardzie - niska cena w stosunku do jakości auta - korzystne warunki gwarancyjne i niedrogi serwis. Wady: brak pełnej regulacji koła kierownicy - konieczność wyjmowania zagłówków podczas składania tylnej kanapy

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
ŁATWIEJ NIŻ KIEDYKOLWIEK
ŁATWIEJ NIŻ KIEDYKOLWIEK
Zastanawiałeś się kiedyś co zrobić, aby zakup nowego samochodu był mniej odczuwalny dla rodzinnego budżetu? Sprawdź nowego Citroëna C3 Aircross, który dostępny jest w nowoczesnej formie finansowania Citroën SimplyDrive.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Skoda Vision X - premiera w Genewie
Skoda Vision X - premiera w Genewie
Już w marcu startuje salon motoryzacyjny w Genewie. Podczas imprezy zadebiutuje koncepcyjna Skoda Vision X. To zapowiedź kolejnego SUV-a w gamie czeskiego producenta.
Citroen C3 Aircross Citroen C3 Aircross