1. Samochody
  2. Honda
  3. CR-V
  4. Oceny i opinie
Honda

Honda CR-V - Opinie kierowców

Honda
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Honda CR-V. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Honda CR-V. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Honda CR-V?

Czy warto kupić Honda CR-V?

TAK
NIE

Honda CR-V - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.81
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.61
silnik:silnik - ocena kierowców 4.56
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.71

Najlepiej oceniany silnik

Honda CR-V diesel

4.76

96%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Honda CR-V

4.67

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 46

Oceny samochodów Honda CR-V według nadwozia

Honda CR-V - suv (5 drzwiowy)

98 użytkowników oceniło Honda CR-V suv na:

4.67

Oceny samochodów Honda CR-V według silnika

Honda CR-V - benzynowy

74 użytkowników oceniło Honda CR-V benzynowy na:

4.65

Honda CR-V - diesel

24 użytkowników oceniło Honda CR-V diesel na:

4.76

Użytkownicy o wadach i zaletach Honda CR-V

Honda CR-V VAN 2007-2010 rok 2009

5.00

Użytkownik 6On6Off ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: charakterystyka silnika, który sprawia wrażenie, jakby był znacznie większej mocy i jest niezwykle cichy - skrzynia biegów idealnie dopasowana do jazdy po mieście, krótkie pierwsze przełożenia + fantastyczna precyzja - niewielkie spalanie na życzenie. Wystarczy trzymać ją na niskich obrotach i hamować silnikiem. - siedzenie kierowcy w skórze z regulacją elektr. jest niezwykle wygodne, wyraźna różnica in plus w porównaniu do wersji welurowej. - ksenony - niesamowita precyzja i skuteczność oświetlania w porównaniu do halogenowych. Wady: małe i niezbyt pakowne schowki w konsoli - odgłosy opływającego powietrza, docierające z zewnątrz przy większych prędkościach (silnika nie słychać)

Honda CR-V 2005-2007 rok 2005

5.00

Użytkownik Sir Mario ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wysoka kultura jazdy, komfort i bezpieczeństwo. - Dobra jakość wykonania. Niemalże bezawaryjny. - Nic nie trzeszczy i nie skrzypi. Do 130 km/h jest w miarę cicho. Dopiero powyżej 140 km/h robi się głośno. To jednak dość wysoki samochód i stawia spory opór powietrza. - Jak na tak duże auto pali naprawdę w rozsądnych ilościach. Jeżdżę dużo, auto najczęściej jest mocno obciążone.. Wady: Nie robi tostów. - Jak padnie nawigacja, to trzeba rozkręcić kawałek pulpitu aby dostać się napędu CD-ROM. - Zbiornik na płyn do spryskiwaczy mógłby być większy. Szybko się zużywa gdy spryskuje się reflektory.

Honda CR-V 2007-2012 rok 2009

4.00

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Dobra widoczność w każdą stronę - z tyłu dzięki czujnikom. - Pojemny i praktyczny bagażnik. - Dużo miejsca we wnętrzu. Świetne nagłośnienie. - Świetnie umieszczony lewarek zmiany biegów. - Spokojna jazda po naszych drogach zarówno w lecie po dziurach jak i w zimie po nieodśnieżonych traktach,. Wady: Za słaby i dosyć łakomy silnik. - Słabe plastiki. - Brak możliwości regulacji nawiewu ze środkowych otworów.

Honda CR-V 2002-2005 rok 2005

4.75

Użytkownik Danio ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: mocny silnik - elastyczna skrzynia biegów - przy pojem 2400 (wersja ameryk. )niskie spalanie w trasie 8.2 L w mieście niestety podejdzie do 12.5 L - Bardzo dobra widoczność. - świetna zwrotność auta, wręcz nad sterowne, ale to kwestia przyzwyczajenia. . Wady: Krótka przestrzeń bagażowa. uniemożliwia transport dłuższych rzeczy .np. ościeżnic do drzwi.( rozwiązanie bagażnik dachowy, ale chyba nie oto chodzi. :/ - Komfort? hmmm . Na auto tej klasy Honda powinna się bardziej postarać o komfort klienta, brak Automatycznej klimatyzacji,radio w dość dużej odległości od ręki kierowcy ( co stanowi mały problem z jego obsługą )

Honda CR-V 2005-2007 rok 2005

5.00

Użytkownik Witold ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Żadnej awarii przy tym przebiegu, jeżeli można zaliczyć sondę, którą urwałem w terenie. - Wygoda dla kierowcy i pasażerów. - Ogromna ilość miejsca dla pasażerów w 2 rzędzie. - Pojemny i ustawny bagażnik. - Bardzo przydatny w trasie stoliczek rozkładany.. Wady: Mogła by być większa moc silnika przy niższych obrotach.

Honda CR-V 2007-2012 rok 2008

4.25

Użytkownik Róża ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: prawie niewyczówalne drgania wewnatrz samochodu - wyciszenie wnętrza- zwłaszcza przy większych prędkościach - nie ma problemów z dziurami i krawęznikami - komfort jazdy(wśród SUV-ów) - poczucie bezpieczeństwa - dynamiczny silnik i przestronne wnętrze . Wady: kapiaca woda po otwarciu tylnych drzwi - podłokietniki za wąskie,niewygodne i bez możliowści regualcji - delikatne,łatwo rysujące się plastiki - za krótkie siedzisko przednich foteli i bez regulacji lędźwiowej - skrzynia biegów:toporna zmiana biegów , zwłaszcza"2"

Honda CR-V 2005-2007 rok 2005

4.75

Użytkownik oip ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo dobrze się prowadzi jak na SUVa. Łatwy w manewrowaniu. - Duża przestrzeń dla pasażerów i bagażu. - Ekonomiczny w eksploatacji i bezawaryjny. - Bardzo ładna linia auta - klasyczny wygląd. - Sugerowałem się również dobrym bezpieczeństwem CRVki.. Wady: Po zmianie z Hondy Accord nieco mniejszy komfort jazdy. - Dośc duże spalanie powyżej 140km/h.

Honda CR-V 2007-2012 rok 2009

5.00

Użytkownik bastek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dobra widocznosc duzo miejsca bardzo pakowny samochud dosc ekonomiczny jak na te wymiary i pojen\mnisc silnika - konfort podryzowania i bezpieczenstwo - jak do tej pory bezawaryjny - tylko martwi mnie zuzycie oleju na 3tys km setka moze to norma. Wady: do wad mozna zaliczyc to ze gdy otwozymy tylna klape to woda sie zlewa na plecy

Honda CR-V 1997-2001 rok 1999

4.50

Użytkownik greg ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: wszystko widać- wysokie siedzenie - dość pojemny- afjne autko dla 4-os. rodziny - dużo miejsca nawet dla dużych pasażerów i z przodu i z tyłu(ja mam 183 cm wzrostu i jestem naprawdę duży :)) - nadal dość atrakcyjny wygląd, mimo upływyu lat.. Wady: powyżej 110 km/h robi się głośny - kiepskie trzymanie boczne foteli- są trochę za płytkie i na zakrętach wynosi z fotela. - w słoneczne dni kompletnie nieczytelny zegar - mankament techniczny- brak rolety w bagażniku

Honda CR-V 2007-2012 rok 2008

5.00

Użytkownik wlodek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wygodne wnetrze duzo miejsca na nogi z przodu i z tylu - duzy bagaznik z regulacja powierzchni - cicha praca silnika - dobre trzymanie sie drogi - opony caloroczne Continental M+S ciche w lecie i dobre na sniegu. Wady: troche za malo mocy jak na tak swietny silnik - skapujaca woda z tylnej klapy ja dokleilem cpecjalna "U" uszczelke elka

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Prześlij zdjęcie i zagraj o jedną z 30 nagród
Prześlij zdjęcie i zagraj o jedną z 30 nagród
Konkurs na 25-lecie magazynu "auto motor i sport". Zrób sobie zdjęcie z jubileuszowym wydaniem magazynu i prześlij je do nas koszystając z formularza na stronie. Masz szansę na wygranie jednej z 30 nagród. Weź udział!
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Koniec produkcji elektrycznego Audi R8 e-tron!
Koniec produkcji elektrycznego Audi R8 e-tron!
Tylko rok trwała produkcja elektrycznej odmiany supersportowego samochodu Audi. Przez niską sprzedaż tego modelu, zostanie on odesłany do lamusa. Czy tak kończy się świetlana przyszłość dla supersportowych "elektryków"?
Konkurs na 25 lecie magazynu auto motor i sport Konkurs na 25 lecie magazynu auto motor i sport