Samochody > Honda > CR-V > Oceny i opinie
Honda

Honda CR-V - Oceny i opinie

Honda
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Honda CR-V. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Honda CR-V. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Honda CR-V

Czy warto kupić Honda CR-V?

TAK
NIE

Honda CR-V - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.80
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.62
silnik:silnik - ocena kierowców 4.56
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.72

Najlepiej oceniany silnik

Honda CR-V diesel

4.76

96%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Honda CR-V

4.68

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 45

Oceny samochodów Honda CR-V według nadwozia

Honda CR-V - suv (5 drzwiowy)

97 użytkowników oceniło Honda CR-V suv na:

4.68

Oceny samochodów Honda CR-V według silnika

Honda CR-V - benzynowy

73 użytkowników oceniło Honda CR-V benzynowy na:

4.65

Honda CR-V - diesel

24 użytkowników oceniło Honda CR-V diesel na:

4.76

Użytkownicy o wadach i zaletach Honda CR-V

Honda CR-V VAN 2007-2010 rok 2009

Użytkownik 6On6Off ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: charakterystyka silnika, który sprawia wrażenie, jakby był znacznie większej mocy i jest niezwykle cichy - skrzynia biegów idealnie dopasowana do jazdy po mieście, krótkie pierwsze przełożenia + fantastyczna precyzja - niewielkie spalanie na życzenie. Wystarczy trzymać ją na niskich obrotach i hamować silnikiem. - siedzenie kierowcy w skórze z regulacją elektr. jest niezwykle wygodne, wyraźna różnica in plus w porównaniu do wersji welurowej. - ksenony - niesamowita precyzja i skuteczność oświetlania w porównaniu do halogenowych. Wady: małe i niezbyt pakowne schowki w konsoli - odgłosy opływającego powietrza, docierające z zewnątrz przy większych prędkościach (silnika nie słychać)

Honda CR-V 2005-2007 rok 2005

Użytkownik Sir Mario ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wysoka kultura jazdy, komfort i bezpieczeństwo. - Dobra jakość wykonania. Niemalże bezawaryjny. - Nic nie trzeszczy i nie skrzypi. Do 130 km/h jest w miarę cicho. Dopiero powyżej 140 km/h robi się głośno. To jednak dość wysoki samochód i stawia spory opór powietrza. - Jak na tak duże auto pali naprawdę w rozsądnych ilościach. Jeżdżę dużo, auto najczęściej jest mocno obciążone.. Wady: Nie robi tostów. - Jak padnie nawigacja, to trzeba rozkręcić kawałek pulpitu aby dostać się napędu CD-ROM. - Zbiornik na płyn do spryskiwaczy mógłby być większy. Szybko się zużywa gdy spryskuje się reflektory.

Honda CR-V 2007-2012 rok 2009

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Dobra widoczność w każdą stronę - z tyłu dzięki czujnikom. - Pojemny i praktyczny bagażnik. - Dużo miejsca we wnętrzu. Świetne nagłośnienie. - Świetnie umieszczony lewarek zmiany biegów. - Spokojna jazda po naszych drogach zarówno w lecie po dziurach jak i w zimie po nieodśnieżonych traktach,. Wady: Za słaby i dosyć łakomy silnik. - Słabe plastiki. - Brak możliwości regulacji nawiewu ze środkowych otworów.

Honda CR-V 2002-2005 rok 2005

Użytkownik Danio ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: mocny silnik - elastyczna skrzynia biegów - przy pojem 2400 (wersja ameryk. )niskie spalanie w trasie 8.2 L w mieście niestety podejdzie do 12.5 L - Bardzo dobra widoczność. - świetna zwrotność auta, wręcz nad sterowne, ale to kwestia przyzwyczajenia. . Wady: Krótka przestrzeń bagażowa. uniemożliwia transport dłuższych rzeczy .np. ościeżnic do drzwi.( rozwiązanie bagażnik dachowy, ale chyba nie oto chodzi. :/ - Komfort? hmmm . Na auto tej klasy Honda powinna się bardziej postarać o komfort klienta, brak Automatycznej klimatyzacji,radio w dość dużej odległości od ręki kierowcy ( co stanowi mały problem z jego obsługą )

Honda CR-V 2005-2007 rok 2005

Użytkownik Witold ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Żadnej awarii przy tym przebiegu, jeżeli można zaliczyć sondę, którą urwałem w terenie. - Wygoda dla kierowcy i pasażerów. - Ogromna ilość miejsca dla pasażerów w 2 rzędzie. - Pojemny i ustawny bagażnik. - Bardzo przydatny w trasie stoliczek rozkładany.. Wady: Mogła by być większa moc silnika przy niższych obrotach.

Honda CR-V 2007-2012 rok 2008

Użytkownik Róża ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: prawie niewyczówalne drgania wewnatrz samochodu - wyciszenie wnętrza- zwłaszcza przy większych prędkościach - nie ma problemów z dziurami i krawęznikami - komfort jazdy(wśród SUV-ów) - poczucie bezpieczeństwa - dynamiczny silnik i przestronne wnętrze . Wady: kapiaca woda po otwarciu tylnych drzwi - podłokietniki za wąskie,niewygodne i bez możliowści regualcji - delikatne,łatwo rysujące się plastiki - za krótkie siedzisko przednich foteli i bez regulacji lędźwiowej - skrzynia biegów:toporna zmiana biegów , zwłaszcza"2"

Honda CR-V 2005-2007 rok 2005

Użytkownik oip ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo dobrze się prowadzi jak na SUVa. Łatwy w manewrowaniu. - Duża przestrzeń dla pasażerów i bagażu. - Ekonomiczny w eksploatacji i bezawaryjny. - Bardzo ładna linia auta - klasyczny wygląd. - Sugerowałem się również dobrym bezpieczeństwem CRVki.. Wady: Po zmianie z Hondy Accord nieco mniejszy komfort jazdy. - Dośc duże spalanie powyżej 140km/h.

Honda CR-V 2007-2012 rok 2009

Użytkownik bastek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dobra widocznosc duzo miejsca bardzo pakowny samochud dosc ekonomiczny jak na te wymiary i pojen\mnisc silnika - konfort podryzowania i bezpieczenstwo - jak do tej pory bezawaryjny - tylko martwi mnie zuzycie oleju na 3tys km setka moze to norma. Wady: do wad mozna zaliczyc to ze gdy otwozymy tylna klape to woda sie zlewa na plecy

Honda CR-V 1997-2001 rok 1999

Użytkownik greg ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: wszystko widać- wysokie siedzenie - dość pojemny- afjne autko dla 4-os. rodziny - dużo miejsca nawet dla dużych pasażerów i z przodu i z tyłu(ja mam 183 cm wzrostu i jestem naprawdę duży :)) - nadal dość atrakcyjny wygląd, mimo upływyu lat.. Wady: powyżej 110 km/h robi się głośny - kiepskie trzymanie boczne foteli- są trochę za płytkie i na zakrętach wynosi z fotela. - w słoneczne dni kompletnie nieczytelny zegar - mankament techniczny- brak rolety w bagażniku

Honda CR-V 2007-2012 rok 2008

Użytkownik wlodek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wygodne wnetrze duzo miejsca na nogi z przodu i z tylu - duzy bagaznik z regulacja powierzchni - cicha praca silnika - dobre trzymanie sie drogi - opony caloroczne Continental M+S ciche w lecie i dobre na sniegu. Wady: troche za malo mocy jak na tak swietny silnik - skapujaca woda z tylnej klapy ja dokleilem cpecjalna "U" uszczelke elka