Ford Transit - Oceny i opinie

Wszystko o modelu Ford Transit

Przedstawiamy opinie kierowców o samochodach Ford Transit. Oceny głównych elementów samochodu, wady i zalety, opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Ford Transit. Zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody Ford Transit.

Wszystkie modele Ford

Ford Transit

98423

Inne modele tej marki

Finanse

Ford Transit - opinie i oceny użytkowników

Ford Transit

Liczba ocen: 25 | Ocena łączna: 4.15 (na 5)

Czy warto kupić ten model: 76% TAK | 24% NIE

Oceny szczegółowe:

Prowadzenie: 4.44 | Silnik: 4.24 | Komfort jazdy: 3.96 | Jakość i awaryjność: 3.96

Opinie kierowców o Ford Transit

Ford Transit FT 350 EL TD

FURGON 4 drzwiowy, generacja: FT 350 TD 2001-2004, diesel, poj. 2402, rok: 2001, przebieg: 450000 km

dobry-kupować tylko "nie zajechany" - Mój 4-ty Transit z modeli od 1979 roku. Najgorszy egzemplarz-naszprycowany elektroniką,bez potrzeby. Ale na tle konkurencyjnych modeli jest dobry.

Zobacz opinie o Ford Transit FURGON 4 drzwiowy

Ford Transit FT 350E

FURGON 4 drzwiowy, generacja: FT 350 TDCi 2006-2013, diesel, poj. 2402, rok: 2007, przebieg: 290000 km

Udany zakup :) - Swoją przygode z transitem rozpoczełem w 2001 r ale obecnym jeżdzę od 2009 r. Jestem szczęsliwym użytkownikiem obecnego forda od 3 lat. za cały czas który posiadam transita wymieniłem poza częsciami eksploatacyjnymi tylko łożyska tylnego mostu ( woże ładunki dochodzace do 3200 kg !) i zawór EGR ale to naturalne w tych samochodach. Samochód jest ekonomiczny a spalanie potrafi przyprawić o uśmiech na twarzy :D i to bez wątpienia. Samochód jest fabrycznie wyposażony w 115 konny (116km 289 Nm pomiar na hamowni) silnik który został zaraz po zakupie poddany zmianie mapy komputera w fimie V-TECH z Krakowa i w obecnej chwili odznacza się 134 km i 340 Nm momentu obrotowego i to w zupełności wystarcza do sprawnego i ekonomicznego przemieszczania. najniższe spalanie jakie odnotowałem to jadąc na pusto wyniosło 6,85 ltr/100 km a maksymalne jadąc z przyczepą ładunku łaćznie 2500 kg pod wiatr utrzymując stała prędkość na poziomie 100-105 13,80 ltr/100 km, średnio licze że 10 ltr/100 km bierze i zawsze zostawało :) Mimo już dużego przebiegu nadal wsiadam do mojego forda z pewnoscia że zawiezie mnie tam gdzie trzeba i odwiezie mnie do domu :) Pozrawiam P.S. dodam że setkę osiąga w około 14 s :D a prędkość maksymalna jest ograniczona fabrycznym ogranicznikiem obrotów na 6-biegu na 168 km/h :):P

Zalety: ekonomiczny i mocny silnik, trwały układ hamulcowy, zawieszenie wzorowe pod względem trwałości,

Wady: jedyna wada: ford mógłby poprawić zabezpieczenie antykorozyjne i odwieczny problem śniedziejących połączeń elektrycznych tylnej lampy po stronie kierowcy,

Zobacz opinie o Ford Transit FURGON 4 drzwiowy

Ford Transit FT 350E

FURGON 4 drzwiowy, generacja: FT 350 TDCi 2006-2013, diesel, poj. 2402, rok: 2007, przebieg: 290000 km

Udany zakup :) - Swoją przygode z transitem rozpoczełem w 2001 r ale obecnym jeżdzę od 2009 r. Jestem szczęsliwym użytkownikiem obecnego forda od 3 lat. za cały czas który posiadam transita wymieniłem poza częsciami eksploatacyjnymi tylko łożyska tylnego mostu ( woże ładunki dochodzace do 3200 kg !) i zawór EGR ale to naturalne w tych samochodach. Samochód jest ekonomiczny a spalanie potrafi przyprawić o uśmiech na twarzy :D i to bez wątpienia. Samochód jest fabrycznie wyposażony w 115 konny (116km 289 Nm pomiar na hamowni) silnik który został zaraz po zakupie poddany zmianie mapy komputera w fimie V-TECH z Krakowa i w obecnej chwili odznacza się 134 km i 340 Nm momentu obrotowego i to w zupełności wystarcza do sprawnego i ekonomicznego przemieszczania. najniższe spalanie jakie odnotowałem to jadąc na pusto wyniosło 6,85 ltr/100 km a maksymalne jadąc z przyczepą ładunku łaćznie 2500 kg pod wiatr utrzymując stała prędkość na poziomie 100-105 13,80 ltr/100 km, średnio licze że 10 ltr/100 km bierze i zawsze zostawało :) Mimo już dużego przebiegu nadal wsiadam do mojego forda z pewnoscia że zawiezie mnie tam gdzie trzeba i odwiezie mnie do domu :) Pozrawiam P.S. dodam że setkę osiąga w około 14 s :D a prędkość maksymalna jest ograniczona fabrycznym ogranicznikiem obrotów na 6-biegu na 168 km/h :):P

Zalety: ekonomiczny i mocny silnik, trwały układ hamulcowy, zawieszenie wzorowe pod względem trwałości,

Wady: jedyna wada: ford mógłby poprawić zabezpieczenie antykorozyjne i odwieczny problem śniedziejących połączeń elektrycznych tylnej lampy po stronie kierowcy,

Zobacz opinie o Ford Transit FURGON 4 drzwiowy

Ford Transit FT 280 TD Tourneo GLX

MINIBUS 4 drzwiowy, generacja: FT 280 TD 2000-2006, diesel, poj. 1998, rok: 2004, przebieg: 205000 km

polecam - całkiem fajne autko. polecam. Zero problemów

Zobacz opinie o Ford Transit MINIBUS 4 drzwiowy

Ford Transit FT 150 S

FURGON 4 drzwiowy, generacja: FT 150 S 1994-2000, benzynowy, poj. 1998, rok: 1994, przebieg: 230000 km

Warto więcej zainwestować w nowszego turbodiesla - Bardzo tandetne wykończenie (klamki,zamki, wyciszenie,tapicerka,podnośniki szyb,instalacja,uchwyty i BLACHARKA

Zalety: dobrze się prowadzi gdy załadowany, małe koszty paliwa z LPG, tanie części, dość mocny silnik, mocne przełożenie napędu,

Wady: za twarde zawieszenie gdy nie obciążony, mało przestrzeni w kabinie, głośna przestrzeń ładunkowa,tylne drzwi za mało się otwierają, trudno dostępne części, napęd na tył, przez co więcej podzespołów do naprawy, większy ciężar i gorsze manewrowanie, oraz prowadzenie, brak szóstego, biegu słabe ogrzewanie,

Zobacz opinie o Ford Transit FURGON 4 drzwiowy

Ford Transit FT 100 L D

MINIBUS 4 drzwiowy, generacja: FT 100 L D 1991-1994, diesel, poj. 2496, rok: 1993, przebieg: 40000 km

TRANSIT - ,

Zalety: BARDZO OSZCZĘDNE JEDNOSTKI NAPĘDOWE NAWET Z PRZYCZEPKĄ, POJEMNA PAKA/PRZESTRZEŃ BAGARZOWA,

Wady: PRZYDAŁO BY SIĘ LEPSZE WYCISZENIE ALE I TAK NIE JEST ŹLE,

Zobacz opinie o Ford Transit MINIBUS 4 drzwiowy

Ford Transit FT 100 S TD CL

MINIBUS 4 drzwiowy, generacja: FT 100 S TD 1992-1994, diesel, poj. 2496, rok: 1994, przebieg: 250000 km

Fajne autko - Posiadam Transita na co dzień autko do jazdy do sklepu nie raz ciąga i daje radę]

Zobacz opinie o Ford Transit MINIBUS 4 drzwiowy

Ford Transit FT 280M

FURGON 4 drzwiowy, generacja: FT 280 TDCi 2006-2013, diesel, poj. 2198, rok: 2007, przebieg: 120000 km

lipa totalna - Kupiłem go i tylko ja nim jeżdze , olałem serwis zaraz po pierwszym przeglądzie leje olej castrol 5W40 sprawdzam jak wyświetli się kontrolka wymiany oleju to sam ją gaszę prosto jak drut nie zapalając silnika włączam stacyjkę z wciśniętym pedałem gazu i hamulca aż zgaśnie pamiętajcie nie odpalać silnika. pozdrawiam

Wady: silnik pali ciężko, zapala się co kilka tysięcy lampka serwisowa i gaśnie pewnie chodzi o to żeby jechać na serwis a oni ją zgaszą za opłatą, blacha rdzewieje, klamka się urwała bocznych drzwi, przy turbinie olej od nowości,

Zobacz opinie o Ford Transit FURGON 4 drzwiowy

Ford Transit FT 100 S D

MINIBUS 4 drzwiowy, generacja: FT 100 S D 1997-2000, diesel, poj. 2496, rok: 1998, przebieg: 295000 km

watro bez dyskusji - Tani w zakupie,silnik prosty w budowie, nic tylko lać i jezdzić.

Zalety: wytrzymały, solidna konstrukcja, możliwość samodzielnych napraw jak ktoś posiada minimum wiedzy i chęci, tani w utrzymaniu, praktycznie wszędzie się nim wjedzie,

Wady: zabezpieczenie anty korozyjne,

Zobacz opinie o Ford Transit MINIBUS 4 drzwiowy

Ford Transit 2.4 Duratorq TDCI 140 KM Furgon 350E

FURGON 4 drzwiowy, generacja: FT 350 TDCi 2007-2013, diesel, poj. 2402, rok: 2007, przebieg: 180000 km

Tranzit - Warto kupić ten samochód mało się psuje i dobrze się prowadzi

Zalety: dobrze się prowadzi, mocna konstrukcja, mało pali, koła 16 cali super, dużo schowków na dokumenty,

Wady: bardzo czuły układ paliwowy na złe paliwo, wadliwy tylny most, sam producent się do tego przyznaje ale naprawia na gwarancji, korozja,

Zobacz opinie o Ford Transit FURGON 4 drzwiowy

Ford Transit FT 100 S TD CL

MINIBUS 4 drzwiowy, generacja: FT 100 S TD 1992-1994, diesel, poj. 2496, rok: 1992, przebieg: 435000 km

warto - warto ale bez turbiny. super i bezawaryjny silnik. samochód -wół roboczy !

Zobacz opinie o Ford Transit MINIBUS 4 drzwiowy

Ford Transit 2.2 Duratorq TDCI 85 KM Furgon 300L

FURGON 4 drzwiowy, generacja: FT 300 TDCi 2006-2013, diesel, poj. 2198, rok: 2007, przebieg: 55000 km

Nigdy więcej - Miałem mastera 01rok i w porównaniu z transitem to jakaś porażka, może i master miał wady ale tu są same wady które naprawdę dobijają i są kosztowne, Nigdy więcej;(

Zalety: moim zdaniem nie ma zalet, no może klima bo nie miałem w poprzednim aucie:),

Wady: same wady, po pierwsze silink, pali jakby chciał a nie mógł,, rdzewiejąca blacha od środka, zamek bocznych drzwi mi padł już 2 razy,

Zobacz opinie o Ford Transit FURGON 4 drzwiowy

Ford Transit FT 100 S TD CL

MINIBUS 4 drzwiowy, generacja: FT 100 S TD 1992-1994, diesel, poj. 2496, rok: 1993, przebieg: 235000 km

tanie tyranie - za pare groszy -wół roboczy

Zalety: niska cena, można nim tyrać,

Wady: hałas, rdza, wycieki,

Zobacz opinie o Ford Transit MINIBUS 4 drzwiowy

Ford Transit FT 350 L TD

RAMA 2 drzwiowy, generacja: FT 350 TD 2004-2006, diesel, poj. 2402, rok: 2006, przebieg: 45000 km

Przeczytaj uważnie moja opinie...... - Otóż mam w firmie 4 transity kazdy z rynku wtórnego roczniki od 2001 do 2006 wsztkie na takiej samej kabinie przebiegi od 30 do 300tys km. Podsumowanie: blizniaki duzo wiecej ladownosci maja, jedno koło nawet 350ka jest miekka 2T to totaly max gdzie Sprinter i LT na jednym kole biorą 3T ale blizniak jest ok. Druga sprawa silnik. 2.4 TD 115KM bardzo glośny spalanie srednio 13-14L natomiast 2.4 TD 90KM nadzwyczaj cichy spalanie 11L. Nie kupowac w kabinie przed liftem 2001-2006 silnika TDCi gdyż są wyjątkowo wadliwe i koszt naprawy wysoki!! decydowac sie tylko na silniki TD zwanym tez DI. do 2004 wszytkie były TD od 2004-2006 tylko 2.4 115KM. Natomiast sprawa wygląda inaczej po 2006r na nowej kabinie. Tam TDCi jest całkowicie zmieniony i wszystkie usterki sa wyeliminowane. To tak w skrócie:)

Zalety: blizniak spora ładowność, na jednym kole średnio...., bezawaryjność, cena zakupu z rynku wtórnego, 2.4 90km cichy,

Wady: jednym kole średnio z ładownością, 2.4 115km głośny,

Zobacz opinie o Ford Transit RAMA 2 drzwiowy

Ford Transit FT 350E

RAMA 2 drzwiowy, generacja: FT 350 TDCi 2007-2013, diesel, poj. 2198, rok: 2008, przebieg: 130000 km

zenada - to były ostatnie moje dwa transity i nigdy wiecej , nadaja sie na jazde w kolo komina,jezeli ktos mysli o miedzynarod owce to mozna odrazu zrobic sobie duza linie debetowa i kalms zkupic zeby nerwów nie szarpac

Zalety: kiedys byl tani, brak, latwo znalezc lawete zeby do holowania, brak, oddam go na gwarancji do forda,

Wady: oplaca sie dolozyc 10000 i kupic renówke, po 130 000 km nadaje sie na zlom, duzy koszt holowania, mam dwa złomy z 2008 roku na s-rzedaz, w obu padły silniki ,

Zobacz opinie o Ford Transit RAMA 2 drzwiowy

Ford Transit FT 100 L D (V21)

FURGON 4 drzwiowy, generacja: FT 100 L D 1997-2000, diesel, poj. 2496, rok: 1998, przebieg: 280000 km

warto - WARTO KUPIĆ TAKI SAMOCHOD BEZAWARYJNY SILNIK DIESLA WOLNOSSĄCY OSIOŁEK

Zobacz opinie o Ford Transit FURGON 4 drzwiowy

Ford Transit FT 260 S TD

FURGON 4 drzwiowy, generacja: FT 260 TD 2000-2006, diesel, poj. 1998, rok: 2003, przebieg: 235000 km

Rdza zżera nadwozie strasznie - Transit to auto do 4-lat, potem rdza go tak bardzo lubi że pojawia się na całym aucie ,niestety nowszych modeli też to dotyczy, więc nic tylko zmieniać na nowsze - bo oto chyba chodzi producentowi,wymiana elektrozaworu w pompie wtryskowej to koszt 2000zł!!!

Zobacz opinie o Ford Transit FURGON 4 drzwiowy

Ford Transit FT 350 L TDCi

RAMA 2 drzwiowy, generacja: FT 350 TDCi 2004-2006, diesel, poj. 2402, rok: 2004, przebieg: 225000 km

Economia jazdy. - Wszystko o'key oprócz zużycia paliwa.

Zalety: cichy silnik, Wygoda kierowcy za kierownicą, Solidny tylny most, Wytrzymałe zawieszenie,

Wady: DUŻE ZUŻYCIE PALIWA, średnia jakość mechaniczna podzespoów,

Zobacz opinie o Ford Transit RAMA 2 drzwiowy

Ford Transit FT 350 M TDCi

RAMA 2 drzwiowy, generacja: FT 350 TDCi 2004-2006, diesel, poj. 2402, rok: 2004, przebieg: 200000 km

Ford kontener - Nie znalazłem w opisie mojego modelu, tak więc dla sprostowania, auto które oceniam to FORD TRANSIT 2.4 tdci 90KM, kontener długi na bliźniakach. Rocznik 2004 Panie i Panowie nie polecam tego auta. Zapiekające się i urywające szpilki kół, problemy z rozrusznikiem, drogie koszty naprawy (wymiana zaworka w pompie wtryskowej plus uszczelki przewody ciśnieniowe 2000zł), problem z komputerem, wczasie jazdy przerywa i kopci raz na czarno raz na biał, należy zatrzymać auto i odpiąć akumulator - pomaga. Zawiodłem się na tej marce. Ford nic nie wort.

Zalety: Duża przestrzeń ładunkowa, Auto na bliźniakach,

Wady: Słaby silnik, głośny w środku już pzry prędkości 100 km/h, Dużo małych usterek,

Zobacz opinie o Ford Transit RAMA 2 drzwiowy

Ford Transit FT 280 S TD

MIXT 4 drzwiowy, generacja: FT 280 TD 2000-2006, diesel, poj. 1998, rok: 2002, przebieg: 610000 km

warto kupic - jezdze TRANSITAMI od 14lat pierwsz byl z roku 1990 byl po malym kraszu kiepsko byl zrobiony ale silnik nie zawodny ja zrobilem nim jakies 800tys bez remontu a ile mial przedtem kto wie przed sprzedaza musialem wymienic most byl troche glosny drugi 95r 2.5 TDI 850tys mial jak sprzedalem dopiero przed sprzedaza pompa szwankowala a tak bez problemow teraz mam 2002r 2L 85km i 2006r 2.4L 90km i jest ok. zasada jedna nie kupowac auta w PL nawet nowe lepiej roczne ale z niemiec i wymieniac filtry paliwa !! wtedy nie masz problemu z pompa .

Zalety: ekonomiczny, wygodny, przy odpowiedniej eksploatacji bez awaryjny ,

Wady: 85km troche malo,

Zobacz opinie o Ford Transit MIXT 4 drzwiowy

Ford Transit FT 100 S D

FURGON 4 drzwiowy, generacja: FT 100 S D 1991-1994, diesel, poj. 2496, rok: 1992, przebieg: 390000 km

tranzit cl - loj bo to loj

Zobacz opinie o Ford Transit FURGON 4 drzwiowy

Ford Transit FT 350 L TD

MINIBUS 4 drzwiowy, generacja: FT 350 TD 2000-2006, diesel, poj. 2402, rok: 2000, przebieg: 275000 km

SUPER !!!! - Kupiłem Transita z 2000r. NOWY MODEL jestem zadowolony silnik 2,4 Durator 128 kucy jest szybki i dynamiczny wersja przedłużana i podwyższony zar. na 9 osób. Jak by można kupić taki model nowy to ja poproszę.

Zalety: Przestronny szybki demontaż foteli. Polecam ,

Zobacz opinie o Ford Transit MINIBUS 4 drzwiowy

Ford Transit FT 100 S TD CL

MINIBUS 4 drzwiowy, generacja: FT 100 S TD 1992-1994, diesel, poj. 2496, rok: 1992, przebieg: 270000 km

ok - opłaca sie i to bardzo

Zalety: silnik zaje, o poważnego remontu od nowości,

Wady: gnije tylko to ,

Zobacz opinie o Ford Transit MINIBUS 4 drzwiowy

Ford Transit FT 350 L TD

FURGON 4 drzwiowy, generacja: FT 350 TD 2001-2004, diesel, poj. 2402, rok: 2001, przebieg: 485000 km

Nowy model - Jeśli w salonie nowego w tej wersji jeszcze można było go kupić to napewno bym wybrał jeszcze raz ten samochód

Zalety: Niskie zużycie paliwa, Mocny motor, TDDI a nie TDCI,

Wady: Słaba wentylacja wnetrza(szyby lubią parować), Pod załadunkiem lubią się hamulce grzać,

Zobacz opinie o Ford Transit FURGON 4 drzwiowy

Ford Transit FT 280 TD Tourneo

MINIBUS 4 drzwiowy, generacja: FT 280 TD 2000-2006, diesel, poj. 1998, rok: 2004, przebieg: 205000 km

OK - Bardzo dobre auto.Dobrze się prowadzi,trzyma się drogi.Jak na takie duże auto to silnika nawet daje rade.

Zalety: wysokość siedzenia kierowcy, pakowność,

Wady: sprzegło,

Zobacz opinie o Ford Transit MINIBUS 4 drzwiowy

Dodaj swoją opinię Zobacz wszystkie oceny dla samochodu Ford Transit

Mojeauto.pl - motoryzacja w Internecie | Copyright © Motor-Presse Polska sp. z o. o. 1999-2014