Samochody > Fiat > Panda > Oceny i opinie
Fiat

Fiat Panda - Oceny i opinie

Fiat
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Fiat Panda. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Fiat Panda. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Fiat Panda

Czy warto kupić Fiat Panda?

TAK
NIE

Fiat Panda - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.42
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.01
silnik:silnik - ocena kierowców 4.33
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.16

Najlepiej oceniany silnik

Fiat Panda benzynowy

4.30

87%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Fiat Panda

4.30

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 80

Oceny samochodów Fiat Panda według nadwozia

Fiat Panda - hatchback (5 drzwiowy)

90 użytkowników oceniło Fiat Panda hatchback na:

4.23

Oceny samochodów Fiat Panda według silnika

Fiat Panda - benzynowy

79 użytkowników oceniło Fiat Panda benzynowy na:

4.30

Fiat Panda - diesel

11 użytkowników oceniło Fiat Panda diesel na:

3.75

Użytkownicy o wadach i zaletach Fiat Panda

Fiat Panda Classic 2003-2012 rok 2005

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Zgrabna sylwetka autka może się podobać. Ponadczasowe wzornictwo, ale oczywiście, to kwestia gustu, wymagań i upodobań. - Odpowiednio duża, dla mnie całkowicie wystarczająca kabina. Bardzo wysoka ergoomia, ze względu na prostotę deski rozdzielczej. - Znakomita, komfortowa pozycja za kierownicą, bardzo wygodne, sprężyste fotele. Rewelacyjne umieczczenie dżwigni zmiany biegów - Autko zwinne i zgrabne, bardzo wygodne w codziennej eksploatacji, w mieście i w trasie. Nigdy nie zawodzi. Zawsze odpala od pierwszego przekręcenia kluczyka, nawet przy siarczystych mrozach. Niskie koszty napraw i części. - Silnik dobrze wchodzi na obroty, zapewnia niemal wystarczającą dynamikę prowadzenia. Bardzo dzielnie sprawował się w długich trasach, lekko i bez większego wysiłku osiągał prędkosci wieksze niż autostradowe, a nawet jadąc szybko miałem wrażenie, że autko dostawało właśnie teraz własciwego momentu obrotowego. Warto podkreślić,że w aucie jest dość cicho. Warunki górskie, z góry w dół, wspinaczka pod górę, ciasne zakrety, wszystko bardzo dzielnie i bez problemów. Duża przyjemność z jazdy. Niskie zużycie paliwa po trasie nawet przy szybkiej jeździe.. Wady: Autko zakupione z drugiej ręki i okazało się, że sporo elementów, zdążyło się zużyć i trzeba je wymienić. Ponadto sporo drobnych usterek. - Na krytykę zasługują, trwałość i głośność zawieszenia, oraz praca i trwałość sprzęgła. - Kabina nieco zbyt plastykowe we, same tworzywa dość średniej jakości. - Brudzące się fotele - Zbyt duze zużycie paliwa w warunkach korków ulicznych średnio ok. 6,8l

Fiat Panda Classic 2003-2012 rok 2004

Użytkownik Michal ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Zwinne autko , bardzo dobrze sie prowadzi , zawieszenie jest dosc sztywne dzieki czemu autko jak na miejski pojazd bardzo dobrze trzyma sie zakretow . - Dobra jakosc wykonania - nic nie trzeszczy , ale materialy przecietnej jakosci (tapiecerskie bardzo zlej) - niska awaryjnosc tego modelu - Swietna , bardzo elastyczna skrzynia biegow . Wady: Komfort jazdy na wyboistych drogach jest sredni - Materialy tapicerskie - zwlaszcza w obrebie bagaznika bardzo zlej jakosci - bardzo szybko sie starły i zmechaciły . - jedyna awaria to pekniecie paska rozrzadu po 62.000 km a producent zaleca wymiane dopiero po 80.000 km . W gazetach czytalem , ze to czesta . przedwczesna awaria w silnikach fiata . - beznadziejny wlew plynu do spryskiwaczy - bez lejka nie ma szans .

Fiat Panda Classic 2003-2012 rok 2004

Użytkownik BogumilWisnia ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bezawaryjny - dość mało pali w trasie - dobrze wykonany, generalnie nic ważnego do jazdy się nie psuje - mały samochód wszędzie się zmieści, a przewiezie spokojnie 2 rodziców i 2 dzieci - najtańsze auto w tej klasie o najlepszym współczynniku eksploatacji. Wady: mały bagażnik - pali więcej w mieście - ciut za słaby silnik w trasie - odrobinę za wysoki, nie tak dobry w zakrętach jak niższe auta - brak

Fiat Panda Classic 2003-2012 rok 2009

Użytkownik Michal ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: miękkie zawieszenie, bardzo ładnie tłumi nawet duże dziury, jak sie nie jedzie za szybko - łatwe parkowanie - wygodne fotele z dobrym trzymaniem bocznym - zwinny elastyczny silnik głównie w mieście - ładnie na felgach aluminiowych sie prezentuje :). Wady: miękkie zawieszenie, przy trochę większej prędkości buja strasznie na naszych cudownych drogach

Fiat Panda Classic 2003-2012 rok 2007

Użytkownik marek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: zgrabne autko, mało pali w miescie w granicach 4,7 - 5,1 - Na tarsie mimo małego silniczka rozwija 180 km - zrobiłem przebieg 139000, wymienem tylko klocki, amortyzatory i końcówki drązków, rozrzad i silnik w stanie idealnym. Wady: troszkę mały ale dla trzyosobowej rodsziny wystarcza

Fiat Panda Classic 2003-2012 rok 2007

Użytkownik OiM ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Stosunkowo mało pali na trasie przy prędkosciach nie większych niż 110 km/h - Dość zwrotny, łatwy w parkowaniu. - Dobra widoczność ale z prawej strony zasłania słupek, szczególnie przy skrętach w prawo.. Wady: Za dużo pali w jeździe miejskiej. - Bardzo mały bagażnik. - Niezbyt dobry nadmuch, przy deszczu i mrozie parują prawie wszystkie szyby oprócz przedniej - Brak obrotomierza i komputerka w wersji, którą kupiłem (1.1 Active) - Korek wlewu paliwa bez zamknięcia (dokupiłem takowy za prawie 80 PLN)

Fiat Panda Classic 2003-2012 rok 2007

Użytkownik Jerko ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: Mała awaryjność, - stosunkowe małe spalanie paliwa, choć w mieście różnie z tym bywa jak na tę pojemność silnika - dobrze pracująca skrzynia biegów - dość wygodne fotele i kanapa tylna. Wady: małe lusterka boczne - gorsza widoczność z lewej strony kierowcy (słupek) - parujące szyby przy deszczu - parujące reflektory

Fiat Panda Classic 2003-2012 rok 2006

Użytkownik Raffaele ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Bardzo zwrotna i łatwa w parkowaniu. Zmieści się w każdą dziurę. - Gabarytowo jest idealna na miasto, bardzo dobrze radzi sobie w korkach - tylko nie polecam uważania wspomagania city. Wady: Używanie wspomagania kierownicy City, spowodowało że czasmi wspomaganie nawet zwykłe się wyłączało stojąc gdzieś na skrzyżowaniu przy skręconych kołach.

Fiat Panda Classic 2003-2012 rok 2005

Użytkownik miko ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: Na trasie pali stosunkowo mało gazu jadąc po autostradzie około 150km/h spalanie wyniosło 7,5 litra - Z silnikiem 1.2 zapewnia dość dobrą dynamikę - Dobre wyciszenie auta. Wady: Zawieszenie czułe na nasze polskie dziury. Wahacze nie mają wymiennych sworzni więc trzeba cały wymienić - Często psujące się wycieraczki. Tzn zawodzi mechanizm wycieraczek który podczas projektwania nie był przemyślany. Często pracuje przez to jedna wycieraczka sposób aby naprawić to kupno nowego mechanizmu lub własnoręczna naprawa mechanizmu - Psujące się klamki od drzwii.Właściciele pand dobrze wiedzą o czym mówię. Podnosimy klamkę i nie powraca on do pierwotnego położenia należy ją wcisnąć i dopiero zamkniemy drzwi.

Fiat Panda Classic 2003-2012 rok 2004

Użytkownik Konoecki Karol ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Brak trudnośći z parkowaniem w mieście - Pakowny!!! pralka, kuchenka... Wszystko wejdzie. - Sprytny po mieście. Lepsze auta odpadały. . Wady: Brak zamykanego schowka...