1. Samochody
  2. Fiat
  3. Grande Punto
  4. Oceny i opinie
Fiat

Fiat Grande Punto - Opinie kierowców

Fiat
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Fiat Grande Punto. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Fiat Grande Punto. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Fiat Grande Punto?

Czy warto kupić Fiat Grande Punto?

TAK
NIE

Fiat Grande Punto - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.67
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.31
silnik:silnik - ocena kierowców 4.23
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.12

Najlepiej oceniany silnik

Fiat Grande Punto diesel

4.73

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Fiat Grande Punto

4.35

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 135

Oceny samochodów Fiat Grande Punto według nadwozia

Fiat Grande Punto - hatchback (3 drzwiowy)

23 użytkowników oceniło Fiat Grande Punto hatchback na:

4.72

Fiat Grande Punto - hatchback (5 drzwiowy)

115 użytkowników oceniło Fiat Grande Punto hatchback na:

4.26

Oceny samochodów Fiat Grande Punto według silnika

Fiat Grande Punto - benzynowy

115 użytkowników oceniło Fiat Grande Punto benzynowy na:

4.25

Fiat Grande Punto - diesel

23 użytkowników oceniło Fiat Grande Punto diesel na:

4.73

Użytkownicy o wadach i zaletach Fiat Grande Punto

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2009

4.75

Użytkownik Rafał ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Wygląd. Wiem, że to jedynie kwestia gustu, ale nie spotkałem osoby, która stwierdziłaby, że grande punto jest brzydkie. Włosi potrafią projektować naprawdę ładne auta i tym modelem po raz kolejny to udowodnili. - Wielkość wnętrza. Wymiary robią swoje, samochód w środku jest naprawdę duży. Z przodu czujesz się wręcz jak w aucie wyższej klasy i to jest fakt. Z tyłu jak zwykle w takich autach jest miejsca miej, ale i tak nieporównywalnie więcej od większości przedstawicieli tej klasy. Bagażnik- też duży i ustawny, prócz wysokiego progu załadunku. - Silnik. Wbrew pozorom to niezła konstrukcja. Przede wszystkim sprawdzona, z raportów wynika że bezawaryjna, pozbawiona wad młodych jeszcze konstrukcji. Jeżeli ktoś nie wymaga super osiągów, to silnik dla niego. Do miasta jak znalazł, a po za miastem też da radę, jeżeli jeździmy zgodnie z przepisami. W zamian zużycie paliwa też nie będzie wysokie. 7l/100 w stołecznym mieście to dobry wynik, przy notorycznych korkach. - Wielość wersji zarówno wyposażenia jak i silników. Można dokupić wiele ciekawych dodatków, które indywidualizują Twój samochód. - Ceny. Zarówno samochodu nowego, jak i używanego. Dodatkowo wiele autoryzowanych serwisów, w których ceny nie są wysokie. Koszty eksploatacyjne naprawdę niskie. . Wady: Wysoki próg załadunku bagażnika.. - Osiągi mogłyby być minimalnie lepsze. - szkoda, że z miejsca kierowcy nie widać końca maski auta.

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2007

4.75

Użytkownik Poldek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Stylizacja nadwozia - sprawa gustu ale wszystkie oceny muszą być na tak!!! - Komfort jazdy jak dla samochodu wyższej klasy.Jest większy niż wygląda - Zawieszenie pozwalające na więcej. Bardzo dobra charakterystyka. Kiedy trzeba nadsterowny z umiarem,nie ma problemu z pokonywaniem zakrętów. Po prostu posłuszny. - Doskonałe hamulce - Wielkie lusterka wsteczne, ogrzewane.Dobra widoczność do tyłu. Bogate wyposażenie w standardzie. Ma równiez bajery. Radio robi się głośniejsze ze wzrostem prędkości i takie tam inne.. Wady: Głośna praca sprężarki klimatyzacji przy 2100-2500 rpm - Podsufitka z plamami- gwarancja

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2008

4.00

Użytkownik Dawid ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Koła 15 cali.Łatwiej pokonywac garby w miastach. - Elektryka i klima w standardzie w porównaniu do wyposażenia aut innych marek w tym samym segmencie. - Materiały użyte do wykończenia wnętrza auta. Imitacja karbonu itp.Komputer pokładowy. - Mnogośc ASO w Polsce i wg. mnie niższe ceny serwisowania auta w porównaniu i z innymi markami. - Kolor i design tapicerki,ale to już sprawa gustu.... Wady: Słaba dynamika motoru 1.4 77KM.Na trasę,aż prosi się 6 bieg. Głośna praca pow. 100 km/h co może powodac zmęczenie na dłuższych odcinkach.Silnika 1.2 w tym modelu sobie nie wobrażam! - Trudne znalezienie wygodnego miejsca za kierownicą osobie wysokiej.Polecam zakup wersji z reg. wys. fotela. - Od nowości stuki w tylnym zawieszeniu i to nie tylko w moim egzemplarzu... - Dosyc drogie ogumienie wtórne przy tańszych wersjach gdzie zastosowano rozmiar 175/65 R15. - 2 kolory bez dopłaty w salonie.

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2010

4.75

Użytkownik Krzysiek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo dobrze się prowadzi.Nieskąplikowana obsługa. - Silnik sprawdzony,ekonomiczny 6,5 l gazu w trasie.Niby słaby 160-170km/h też jezdzi. - Jak na klasę B dużo miejsca. - Na jej samej podłodze co OPEL CORSA. - Wady Fiata GP w Volkswagenie byłyby uznane za zalety.. Wady: Lekkie niedoróbki tak jak w innych autach klasy B.

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2009

4.50

Użytkownik Mariusz ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Dobre wypsażenie jak na klase i cene auta.. - Auto prowadzi się super, świetnie pokonuje nawet ostre zakręty.. - Masa dodatków typu( system city, follow mi home blue&me itp) poprawiają komfort użytkowania... - wielofunkcyjna kierwonica i regulacja wysokosci fotela. Wady: Przy wysokich obrotach niestety jest dość głośno, przydałaby się mata wyciszająca pod klape maski - Wada fabryczna w oprogramowaniu< kierunkowskazy> jest dośc irytująca, ale po wizycie w serwisie odrazu została usunięta...

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2006

5.00

Użytkownik marcus ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Cóż skrzynia multitronic więc czysta przyjemność z jazdy - małe spalanie choć deklarowanej przez producenta niema jednak od początku spalanie spada zobaczymy kiedy się dobrze dotrze ile będzie - aha jest to wersja wyposarzenia max.polecam i to bardzo ten samochód. Wady: jak do tej pory żadnych części jedynie w serwisie a przecież trzeba kupić felgi na zimę a serwis się ceni - jak do tej pory żadnych wad ale i mało przejechane zobaczymy po kilkudziesięciu kilometrach jednak jest duży optymizm bo jest znaczna różnica między poprzednią wersją

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2006

4.75

Użytkownik zbyszek48krakus ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: mocny,dynamiczny motor (JTD) - b.dobrze działająca 6-cio biegowa skrzynia biegów - b.dobrze zestrojone zawieszenie , na każdą właściwie nawierzchnię - zużycie paliwa niskie, biorąc pod uwagę poj.silnika - bezawaryjna elektronika pojazdu. Wady: głośna praca silnika - trochę za mało miejsca dla pasażerów z tyłu - za grube słupki przednie i tylnie - siedzenia i tapicerka mogłyby być wygodniejsze i lepszej jakości - reflektory przednie (H4)ciut słabe

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2007

4.75

Użytkownik donfernando ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Auto ekonomiczne, mało awaryjne, klimatyzacja na 4 z -, ponieważ manualna, dobrze się prowadzi, cichy (może komuś przeszkadzać lekki gwizd jaki wydaje, ale u złej baletnicy...), dobrze trzyma się drogi, bezpieczny. Wady: słabe przyspieszenie

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2009

4.00

Użytkownik UCHO ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: BARDZO DOBRE WYPOSAŻENIE ZA STOSUNKOWO NISKĄ CENĘ - CAŁKIEM PRZYZWOITE WYKIONANIE WNĘTRZA ŁDNY WYGLĄD DESKI ROZDZIELCZEJ - DOBRE HAMULCE - PRZYJEMNIE SIĘ PROWADZI ACZKOWLIEK LEPIEJ JEDZIŁO MI SIĘ HYUNDIEM I30. Wady: SPALANIE W GRANICACH 7-8LITRÓW PRZY JEŻDZIE MIESZANEJ - SILNIK TROSZKĘ MUŁOWATY

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2006

4.25

Użytkownik zbyszek ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: przestronność - dobra ergonomia - nieduże zużycie paliwa-średnia roczna 6,6l/100km - cichy układ jezdny idobre prowadzenie - bardzo dobre podejście do zgłaszanych usterek w serwisie GANINEKS Katowice. Wady: problemy z komputerem-koniecznosc wymiany wramach akcji - wadliwe klamki drzwi tylnych-naprawa wramach akcji - wadliwie zaprojektowany łącznik przesuwny kierownicy-wymiana w ramach akcji - żle zmontowana tapicerka-naprawa gwarancyjna

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
W pogoni za wydajnością
W pogoni za wydajnością
Coraz bardziej zaawansowane układy wtryskowe, poza zwiększaniem mocy silników, optymalizują proces spalania obniżając zużycie paliwa i zmniejszając emisję spalin.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Ford Mustang przeszedł delikatny lifting
Ford Mustang przeszedł delikatny lifting
Po dwóch latach od debiutu globalnej wersji Mustanga przyszedł czas na delikatne odświeżenie. Zmiany nie są rewolucje, ale sprawiają, że amerykańska legenda wygląda świeżo. Zobaczcie, co zmieniło się w nowym modelu?