Samochody > Fiat > Grande Punto > Oceny i opinie
Fiat

Fiat Grande Punto - Oceny i opinie

Fiat
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Fiat Grande Punto. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Fiat Grande Punto. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Fiat Grande Punto

Czy warto kupić Fiat Grande Punto?

TAK
NIE

Fiat Grande Punto - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.67
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.31
silnik:silnik - ocena kierowców 4.23
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.11

Najlepiej oceniany silnik

Fiat Grande Punto diesel

4.73

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Fiat Grande Punto

4.35

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 134

Oceny samochodów Fiat Grande Punto według nadwozia

Fiat Grande Punto - hatchback (3 drzwiowy)

23 użytkowników oceniło Fiat Grande Punto hatchback na:

4.72

Fiat Grande Punto - hatchback (5 drzwiowy)

114 użytkowników oceniło Fiat Grande Punto hatchback na:

4.25

Oceny samochodów Fiat Grande Punto według silnika

Fiat Grande Punto - benzynowy

114 użytkowników oceniło Fiat Grande Punto benzynowy na:

4.25

Fiat Grande Punto - diesel

23 użytkowników oceniło Fiat Grande Punto diesel na:

4.73

Użytkownicy o wadach i zaletach Fiat Grande Punto

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2009

Użytkownik Rafał ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Wygląd. Wiem, że to jedynie kwestia gustu, ale nie spotkałem osoby, która stwierdziłaby, że grande punto jest brzydkie. Włosi potrafią projektować naprawdę ładne auta i tym modelem po raz kolejny to udowodnili. - Wielkość wnętrza. Wymiary robią swoje, samochód w środku jest naprawdę duży. Z przodu czujesz się wręcz jak w aucie wyższej klasy i to jest fakt. Z tyłu jak zwykle w takich autach jest miejsca miej, ale i tak nieporównywalnie więcej od większości przedstawicieli tej klasy. Bagażnik- też duży i ustawny, prócz wysokiego progu załadunku. - Silnik. Wbrew pozorom to niezła konstrukcja. Przede wszystkim sprawdzona, z raportów wynika że bezawaryjna, pozbawiona wad młodych jeszcze konstrukcji. Jeżeli ktoś nie wymaga super osiągów, to silnik dla niego. Do miasta jak znalazł, a po za miastem też da radę, jeżeli jeździmy zgodnie z przepisami. W zamian zużycie paliwa też nie będzie wysokie. 7l/100 w stołecznym mieście to dobry wynik, przy notorycznych korkach. - Wielość wersji zarówno wyposażenia jak i silników. Można dokupić wiele ciekawych dodatków, które indywidualizują Twój samochód. - Ceny. Zarówno samochodu nowego, jak i używanego. Dodatkowo wiele autoryzowanych serwisów, w których ceny nie są wysokie. Koszty eksploatacyjne naprawdę niskie. . Wady: Wysoki próg załadunku bagażnika.. - Osiągi mogłyby być minimalnie lepsze. - szkoda, że z miejsca kierowcy nie widać końca maski auta.

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2007

Użytkownik Poldek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Stylizacja nadwozia - sprawa gustu ale wszystkie oceny muszą być na tak!!! - Komfort jazdy jak dla samochodu wyższej klasy.Jest większy niż wygląda - Zawieszenie pozwalające na więcej. Bardzo dobra charakterystyka. Kiedy trzeba nadsterowny z umiarem,nie ma problemu z pokonywaniem zakrętów. Po prostu posłuszny. - Doskonałe hamulce - Wielkie lusterka wsteczne, ogrzewane.Dobra widoczność do tyłu. Bogate wyposażenie w standardzie. Ma równiez bajery. Radio robi się głośniejsze ze wzrostem prędkości i takie tam inne.. Wady: Głośna praca sprężarki klimatyzacji przy 2100-2500 rpm - Podsufitka z plamami- gwarancja

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2008

Użytkownik Dawid ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Koła 15 cali.Łatwiej pokonywac garby w miastach. - Elektryka i klima w standardzie w porównaniu do wyposażenia aut innych marek w tym samym segmencie. - Materiały użyte do wykończenia wnętrza auta. Imitacja karbonu itp.Komputer pokładowy. - Mnogośc ASO w Polsce i wg. mnie niższe ceny serwisowania auta w porównaniu i z innymi markami. - Kolor i design tapicerki,ale to już sprawa gustu.... Wady: Słaba dynamika motoru 1.4 77KM.Na trasę,aż prosi się 6 bieg. Głośna praca pow. 100 km/h co może powodac zmęczenie na dłuższych odcinkach.Silnika 1.2 w tym modelu sobie nie wobrażam! - Trudne znalezienie wygodnego miejsca za kierownicą osobie wysokiej.Polecam zakup wersji z reg. wys. fotela. - Od nowości stuki w tylnym zawieszeniu i to nie tylko w moim egzemplarzu... - Dosyc drogie ogumienie wtórne przy tańszych wersjach gdzie zastosowano rozmiar 175/65 R15. - 2 kolory bez dopłaty w salonie.

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2010

Użytkownik Krzysiek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo dobrze się prowadzi.Nieskąplikowana obsługa. - Silnik sprawdzony,ekonomiczny 6,5 l gazu w trasie.Niby słaby 160-170km/h też jezdzi. - Jak na klasę B dużo miejsca. - Na jej samej podłodze co OPEL CORSA. - Wady Fiata GP w Volkswagenie byłyby uznane za zalety.. Wady: Lekkie niedoróbki tak jak w innych autach klasy B.

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2009

Użytkownik Mariusz ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Dobre wypsażenie jak na klase i cene auta.. - Auto prowadzi się super, świetnie pokonuje nawet ostre zakręty.. - Masa dodatków typu( system city, follow mi home blue&me itp) poprawiają komfort użytkowania... - wielofunkcyjna kierwonica i regulacja wysokosci fotela. Wady: Przy wysokich obrotach niestety jest dość głośno, przydałaby się mata wyciszająca pod klape maski - Wada fabryczna w oprogramowaniu< kierunkowskazy> jest dośc irytująca, ale po wizycie w serwisie odrazu została usunięta...

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2006

Użytkownik marcus ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Cóż skrzynia multitronic więc czysta przyjemność z jazdy - małe spalanie choć deklarowanej przez producenta niema jednak od początku spalanie spada zobaczymy kiedy się dobrze dotrze ile będzie - aha jest to wersja wyposarzenia max.polecam i to bardzo ten samochód. Wady: jak do tej pory żadnych części jedynie w serwisie a przecież trzeba kupić felgi na zimę a serwis się ceni - jak do tej pory żadnych wad ale i mało przejechane zobaczymy po kilkudziesięciu kilometrach jednak jest duży optymizm bo jest znaczna różnica między poprzednią wersją

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2006

Użytkownik zbyszek48krakus ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: mocny,dynamiczny motor (JTD) - b.dobrze działająca 6-cio biegowa skrzynia biegów - b.dobrze zestrojone zawieszenie , na każdą właściwie nawierzchnię - zużycie paliwa niskie, biorąc pod uwagę poj.silnika - bezawaryjna elektronika pojazdu. Wady: głośna praca silnika - trochę za mało miejsca dla pasażerów z tyłu - za grube słupki przednie i tylnie - siedzenia i tapicerka mogłyby być wygodniejsze i lepszej jakości - reflektory przednie (H4)ciut słabe

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2007

Użytkownik donfernando ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Auto ekonomiczne, mało awaryjne, klimatyzacja na 4 z -, ponieważ manualna, dobrze się prowadzi, cichy (może komuś przeszkadzać lekki gwizd jaki wydaje, ale u złej baletnicy...), dobrze trzyma się drogi, bezpieczny. Wady: słabe przyspieszenie

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2009

Użytkownik UCHO ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: BARDZO DOBRE WYPOSAŻENIE ZA STOSUNKOWO NISKĄ CENĘ - CAŁKIEM PRZYZWOITE WYKIONANIE WNĘTRZA ŁDNY WYGLĄD DESKI ROZDZIELCZEJ - DOBRE HAMULCE - PRZYJEMNIE SIĘ PROWADZI ACZKOWLIEK LEPIEJ JEDZIŁO MI SIĘ HYUNDIEM I30. Wady: SPALANIE W GRANICACH 7-8LITRÓW PRZY JEŻDZIE MIESZANEJ - SILNIK TROSZKĘ MUŁOWATY

Fiat Grande Punto 2006-2011 rok 2006

Użytkownik zbyszek ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: przestronność - dobra ergonomia - nieduże zużycie paliwa-średnia roczna 6,6l/100km - cichy układ jezdny idobre prowadzenie - bardzo dobre podejście do zgłaszanych usterek w serwisie GANINEKS Katowice. Wady: problemy z komputerem-koniecznosc wymiany wramach akcji - wadliwe klamki drzwi tylnych-naprawa wramach akcji - wadliwie zaprojektowany łącznik przesuwny kierownicy-wymiana w ramach akcji - żle zmontowana tapicerka-naprawa gwarancyjna