1. Samochody
  2. Dacia
  3. Sandero
  4. Oceny i opinie
Dacia

Dacia Sandero - Opinie kierowców

Dacia
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Dacia Sandero. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Dacia Sandero. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Dacia Sandero?

Czy warto kupić Dacia Sandero?

TAK
NIE

Dacia Sandero - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.62
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.52
silnik:silnik - ocena kierowców 4.56
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.76

Najlepiej oceniany silnik

Dacia Sandero diesel

4.80

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Dacia Sandero

4.66

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 45

Oceny samochodów Dacia Sandero według nadwozia

Dacia Sandero - hatchback (5 drzwiowy)

50 użytkowników oceniło Dacia Sandero hatchback na:

4.62

Oceny samochodów Dacia Sandero według silnika

Dacia Sandero - benzynowy

34 użytkowników oceniło Dacia Sandero benzynowy na:

4.53

Dacia Sandero - diesel

16 użytkowników oceniło Dacia Sandero diesel na:

4.80

Użytkownicy o wadach i zaletach Dacia Sandero

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2009

4.25

Użytkownik MARIUSZ ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: tania w eksploatacji - Najniższe zużycie paliwa- 4,0 L/100KM oczywiście przy rozsądniej jeździe.Np. mój były PASSAT min 6,3, Focus 5,9 - Typowy jezdzik do pracy i w tym jest 100% lepsza od konkurencji - Pomimo zrobionych przeze mnie 40 tyś km na POLSKICH AUTOBANACH ylko wymiana klocków hamulcowych przy przebiegu 65 tys km cena 60 zł zakup Boscha można podrobki za 39zł. - POLECAM JAK NAJBARDZIEJ!!!. Wady: Nie trzyma się drogi tak jak Focus z 2001 - Mało wygodna

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2010

4.50

Użytkownik Andrzej ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Duże w swojej klasie - Niezawodne - brak jakichkolwiek usterek - Ekonomiczne {tanie przeglądy} - przystępna cena - Za przystępną cenę mam: klima, elekt. szyby, komputer, skórzana kierownica, elektr. lusterka, radio Blaupunkt sterowane przy kierownicy,. Wady: słabe wyciszenie wnętrza - głośne

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2008

4.75

Użytkownik czaju ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: niska cena - rewelacyjne zawieszenie - gabaryty (pojemny bagażnik, wygodne i przestronne wnętrze) - podzespoły znane z Clio II i innych Renault - bezawaryjność - sprawdzone rozwiązania z Renault. Wady: spalanie na poziomie 8-9l w mieście - wlew płynu do spryskiwacza w niewygodnym miejscu - prawie elastyczny silnik (elastyczny w przedziale od 2.2k obrotów) - moje wyposażenie dodatkowe kosztowało połowę ceny auta (wersja za 41k przy najmniejszym silniku)

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2009

4.75

Użytkownik Teresa ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Skrzynia biegów bardzo lekko chodzi - Wysokie zawiesznie sprawdza się w górach i na naszych drogach - Dosyć zwrotna - Obszerna w środku, wysoki, duży bagażnik. Wady: Słabo wyciszony w środku, słychaś odbijające kamyki o podwozie, bulgot paliwa w baku

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2008

4.25

Użytkownik Potworny ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Zawieszenie dostosowane do polskich dróg - Proste rozwiazania techniczne dostosowane do umietności polskich mechaników - Wyposażenie samochodu vs. cena. Wady: Duży skok pedału sprzęgła - Słaba jakość tapicerki - Brak filtru kabinowego

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2008

4.50

Użytkownik RADEK ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Wykończenie przyzwoite jak na tą klasę auta, plastiki dobrze spasowane. - Przestronność wnętrza i ładna stylistyka zewnętrzna.. Wady: Włączanie wycieraczek przednich odbywa się dźwignią w dół zamiast do góry jak w większości innych aut.

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2008

4.50

Użytkownik slimak ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: taniutki :) - duża gwarancja - duży w środku, mały na zewnątrz - bezawaryjny - jak na razie - dobrze bierze dziury w drogach. Wady: głośny - słaby silnik - dużo pali

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2008

4.50

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: widoczność zza kierownicy - przestrzeń wnętrza - cena tego samochodu - dobre wyciszenie przy normalnej jeździe - do 120 km/h. Wady: silnik robi się głośny przy jeździe powyżej 120 km/h - trzeba podgłośnić radio - słabo rozpędza się na niskich biegach na 4 i 5 - ok

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2008

4.75

Użytkownik wys jar ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: ekonomiczny,praktyczny,duży prześwit - dobre hamulce - wygodny - duży bagażnik jak na te klasę. Wady: typowe dla samochodów wyższych duże prędkości odbijają się na ekonomi - ograniczona zwrotność wynikająca z dużego rozstawu osi - częste serwisy choć dosyć tanie

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2008

4.25

Użytkownik Potworny ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Dobre zawieszenie - niska awaryjność - prosta konstrukcja - Spory bagażnik - 3-letnia gwarancja. Wady: Długi skok pedału sprzegła - Niskiej jakości materiał tapicerki foteli - Kosz z kołem zapasowym pod podwoziom (bagażnikiem)

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
6 sprawdzonych patentów na zimę.
6 sprawdzonych patentów na zimę.
Zamarznięte szyby i czapa śniegu na dachu mogą być niebezpieczne dla Ciebie, otoczenia i Twojego portfela. Podpowiadamy, jak szybko odśnieżyć auto, a dzięki temu uniknąć 3 pkt. karnych i 500 zł mandatu, a przy okazji pospać nawet kwadrans dłużej.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Mercedes Sprinter - pierwsze zdjęcia wnętrza
Mercedes Sprinter - pierwsze zdjęcia wnętrza
Mercedes-Benz Vans szykuje ważną premierę. Już niebawem poznamy kolejną generację Sprintera, ale zanim to nastąpi, producent zaprezentował pierwsze zdjęcia kabiny i zapowiedział nowe rozwiązania transportowe.
Zima Zima