1. Samochody
  2. Dacia
  3. Sandero
  4. Oceny i opinie
Dacia

Dacia Sandero - Opinie kierowców

Dacia
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Dacia Sandero. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Dacia Sandero. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Dacia Sandero?

Czy warto kupić Dacia Sandero?

TAK
NIE

Dacia Sandero - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.61
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.51
silnik:silnik - ocena kierowców 4.55
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.76

Najlepiej oceniany silnik

Dacia Sandero diesel

4.80

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Dacia Sandero

4.66

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 45

Oceny samochodów Dacia Sandero według nadwozia

Dacia Sandero - hatchback (5 drzwiowy)

49 użytkowników oceniło Dacia Sandero hatchback na:

4.61

Oceny samochodów Dacia Sandero według silnika

Dacia Sandero - benzynowy

33 użytkowników oceniło Dacia Sandero benzynowy na:

4.52

Dacia Sandero - diesel

16 użytkowników oceniło Dacia Sandero diesel na:

4.80

Użytkownicy o wadach i zaletach Dacia Sandero

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2009

4.25

Użytkownik MARIUSZ ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: tania w eksploatacji - Najniższe zużycie paliwa- 4,0 L/100KM oczywiście przy rozsądniej jeździe.Np. mój były PASSAT min 6,3, Focus 5,9 - Typowy jezdzik do pracy i w tym jest 100% lepsza od konkurencji - Pomimo zrobionych przeze mnie 40 tyś km na POLSKICH AUTOBANACH ylko wymiana klocków hamulcowych przy przebiegu 65 tys km cena 60 zł zakup Boscha można podrobki za 39zł. - POLECAM JAK NAJBARDZIEJ!!!. Wady: Nie trzyma się drogi tak jak Focus z 2001 - Mało wygodna

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2010

4.50

Użytkownik Andrzej ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Duże w swojej klasie - Niezawodne - brak jakichkolwiek usterek - Ekonomiczne {tanie przeglądy} - przystępna cena - Za przystępną cenę mam: klima, elekt. szyby, komputer, skórzana kierownica, elektr. lusterka, radio Blaupunkt sterowane przy kierownicy,. Wady: słabe wyciszenie wnętrza - głośne

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2008

4.75

Użytkownik czaju ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: niska cena - rewelacyjne zawieszenie - gabaryty (pojemny bagażnik, wygodne i przestronne wnętrze) - podzespoły znane z Clio II i innych Renault - bezawaryjność - sprawdzone rozwiązania z Renault. Wady: spalanie na poziomie 8-9l w mieście - wlew płynu do spryskiwacza w niewygodnym miejscu - prawie elastyczny silnik (elastyczny w przedziale od 2.2k obrotów) - moje wyposażenie dodatkowe kosztowało połowę ceny auta (wersja za 41k przy najmniejszym silniku)

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2009

4.75

Użytkownik Teresa ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Skrzynia biegów bardzo lekko chodzi - Wysokie zawiesznie sprawdza się w górach i na naszych drogach - Dosyć zwrotna - Obszerna w środku, wysoki, duży bagażnik. Wady: Słabo wyciszony w środku, słychaś odbijające kamyki o podwozie, bulgot paliwa w baku

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2008

4.25

Użytkownik Potworny ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Zawieszenie dostosowane do polskich dróg - Proste rozwiazania techniczne dostosowane do umietności polskich mechaników - Wyposażenie samochodu vs. cena. Wady: Duży skok pedału sprzęgła - Słaba jakość tapicerki - Brak filtru kabinowego

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2008

4.50

Użytkownik RADEK ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Wykończenie przyzwoite jak na tą klasę auta, plastiki dobrze spasowane. - Przestronność wnętrza i ładna stylistyka zewnętrzna.. Wady: Włączanie wycieraczek przednich odbywa się dźwignią w dół zamiast do góry jak w większości innych aut.

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2008

4.50

Użytkownik slimak ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: taniutki :) - duża gwarancja - duży w środku, mały na zewnątrz - bezawaryjny - jak na razie - dobrze bierze dziury w drogach. Wady: głośny - słaby silnik - dużo pali

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2008

4.50

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: widoczność zza kierownicy - przestrzeń wnętrza - cena tego samochodu - dobre wyciszenie przy normalnej jeździe - do 120 km/h. Wady: silnik robi się głośny przy jeździe powyżej 120 km/h - trzeba podgłośnić radio - słabo rozpędza się na niskich biegach na 4 i 5 - ok

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2008

4.75

Użytkownik wys jar ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: ekonomiczny,praktyczny,duży prześwit - dobre hamulce - wygodny - duży bagażnik jak na te klasę. Wady: typowe dla samochodów wyższych duże prędkości odbijają się na ekonomi - ograniczona zwrotność wynikająca z dużego rozstawu osi - częste serwisy choć dosyć tanie

Dacia Sandero 2008-2012 rok 2008

4.25

Użytkownik Potworny ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Dobre zawieszenie - niska awaryjność - prosta konstrukcja - Spory bagażnik - 3-letnia gwarancja. Wady: Długi skok pedału sprzegła - Niskiej jakości materiał tapicerki foteli - Kosz z kołem zapasowym pod podwoziom (bagażnikiem)

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
MUSI BYĆ COOL
MUSI BYĆ COOL
Ten nowoczesny samochód miejski, dzięki nadmuchanej karoserii, nietypowym reflektorom, innowacyjnym panelom Airbump i dziesiątkom dostępnych wersji kolorystycznych sprawił, że kierowca wreszcie może wyrazić swoją osobowość.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Ubezpiecznie OC będzie zależne od mandatów
Ubezpiecznie OC będzie zależne od mandatów
Polska Izba Ubezpieczeń przygotowała raport, który proponuje rozwiązania zmniejszające liczbę wypadków drogowych w Polsce. Chodzi o możliwość taryfikacji ubezpieczenia OC w oparciu o mandaty i punkty karne.
Citroen C3 Citroen C3