Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Citroen > C8 > Oceny i opinie
Citroen

Citroen C8 - Oceny i opinie

Citroen
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Citroen C8. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Citroen C8. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Citroen C8

Czy warto kupić Citroen C8?

TAK
NIE

Citroen C8 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.60
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.73
silnik:silnik - ocena kierowców 4.20
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 3.60

Najlepiej oceniany silnik

Citroen C8 benzynowy

4.45

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Citroen C8

4.31

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 13

Oceny samochodów Citroen C8 według nadwozia

Citroen C8 - van (5 drzwiowy)

15 użytkowników oceniło Citroen C8 van na:

4.28

Oceny samochodów Citroen C8 według silnika

Citroen C8 - benzynowy

5 użytkowników oceniło Citroen C8 benzynowy na:

4.45

Citroen C8 - diesel

10 użytkowników oceniło Citroen C8 diesel na:

4.20

Użytkownicy o wadach i zaletach Citroen C8

Citroen C8 2002-2010 rok 2003

Użytkownik pormar ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: komfort jazdy, wygoda i przestronność - pojemność bagażnika - dużo schowków, choć nie wszystkie się nadają do schowania czegokolwiek, ale za to jest kosz na śmieci - wyposażenie - funkcjonalność przycisków i przełączników - dobry silnik - bezpieczeństwo. Wady: słabe wykonanie osłon bocznych przednich foteli oraz manetek do sterowania (przesuwem, podnoszeniem, nachyleniem oparcia)- oczywiście przy fotelach posiadających elektrykę. - trudny dostęp do zbiorniczka z płynem chamólcowym.

Citroen C8 2002-2010 rok 2004

Użytkownik Julek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Wygodny nawet dla 6 i 7 pasażera, bo przestrzenny w środku, dużo schowków - Zewnętrznie "mały" jak na wana, a w środku znaczna możliwość regulacji przestrzeni pasażer - bagaż - Szybki i cichy powyżej 120 - Dobra widoczność - Dość niezawodny. Wady: Mniejszy niż Chrysler Voyager Grand Tour lub Town a. Country. - Czasem silnik ma kaprysy - Brak górnych (sufitowych) nawiewów powietrza - Brak elektrycznego otwierania szyb w trzecim rzędzie - średnio pali 12,5 l gazu, nie wiem tylko czy to wada. wolałbym, żeby palił np. 11,5

Citroen C8 2002-2010 rok 2004

Użytkownik Ziółas ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Przestronne, komfortowe wnętrze (przy trójce dzieci to MA znaczenie). - Całkiem dynamiczny silnik. - Ogromny bagażnik (patrz zaleta 1). - Tylne, boczne drzwi przesuwane (ważne na ciasnych parkingach). Wady: Zdaniem mechaników, magicznie trudny dostęp do osprzętu silnika, np świec lub wtryskiwaczy co podnosi koszty robocizny. - Całe mnóstwo różnych czujników i zaworów pneumatycznych, które lubią zastrajkować - koszty na szczęście nie są makabryczne. - Odpadająca, przynajmniej w moim egzemplarzu, górna część atrapy chłodnicy - ten element z chromowanym szewronem Citroena (jego górna część. Trudno o używany w dobrym stanie, a nowy kawałek plastiku kosztuje około 300 zeta. - Antipollution fault - posiadacze cytryn wiedzą o czym mowa, ale w mojej poradzono sobie z tym problemem i odpukać od około roku mam spokój (wymieniono dwa czujniki - jeden czujnik zaraz pod maską z lewej strony, taki "grzybek" i dodatkowo drugi czujnik za filtrem FAP, mierzący ciśnienie spalin)

Citroen C8 VAN 2002-2010 rok 2007

Użytkownik Pawel ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: drzwi boczne odsuwane elektrycznie - dzieci nie trzaskają - elastyczny silnik, bardzo silna dwójka - każdy fotel osobno wpinany - bardzo dobrze działający tempomat. Wady: duży spadek na wartości - słaby nawiew w trzecim rzędzie, ale nie jest najgorzej - oryginalne belki dachowe ładne, ale słabe i czasem blokują się przy przesuwaniu, Przy boxie i rowerach na dachu lepiej założyć belki thule. - brak taśmy wykańczającej na styku drzwi i karoserii, wyciera lakier do blachy. Najlepiej po zakupie samemu okleić te miejsca, szczególnie na styku drzwi przesuwnych i progów, - mała wada-rurka odprowadzenie klimatyzacji trzeba ją przedłużyć

Citroen C8 2002-2010 rok 2003

Użytkownik mac ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: przestronny - wysokie zawieszenie dobre na polskie drogi zwłaszcza zimą - wygodne fotele - dobre wyciszenie silnika - bardzo funkcjonalny. Wady: piszczące uszczelki w drzwiach i klapie - przeciekający szyberdach - chrom z klamek odpada - słaba mapa polski w nawigacji - bardzo czuły na drgania alarm

Citroen C8 2002-2010 rok 2008

Użytkownik michal ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: przestronny - funkcjonalny - wygodne fotele - duża widoczność do przodu - elektrycznie odsuwane drzwi boczne. Wady: trochę słaby silnik,ale to nie auto sportowe :) - mała wytrzymałość łączników stabilizatora-przednie wymieniałem już dwa razy - błędy przepustnicy powietrza-parokrotnie

Citroen C8 2002-2010 rok 2005

Użytkownik lukas ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: duży bagażnik - odsuwane boczne drzwi są zaletą tylko na ciasnym parkingu. Wady: ciężko zamykające się tylne drzwi - lakier na klamkach - zużycie paliwa - szybko zużywający się fotel kierowcy

Citroen C8 2002-2010 rok 2005

Użytkownik Marek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Pardzo pakowny - Duży komfort - Świetny samochód na każdą okazję. Wady: Za wysoko umieszczone przednie fotele - Za wysoka podłoga wnętrza - co na zakrętach spadnei na podłogę wypada z samochodu - Fotele tylne nie są tak wygodne jak w Evasion-ie - zakrótkie i twarde siedziska. - Brak możliwosci ręcznego wyłaczenia składania lusterek i włączania WEBASTO

Citroen C8 2002-2010 rok 2005

Użytkownik jlz ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: przestronność - komfort - wygoda - bezpieczeństwo max.. Wady: spalanie - brak webasto

Citroen C8 VAN 2002-2010 rok 2003

Użytkownik lee ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: wygodny - pojemny - super wnętrze - suwane drzwi. Wady: filtr FAP - brak możliwości przyczepienia magnetycznej anteny CB-radia na dachu - czasami drobne usterki elektroniki - ciężko odsuwające się drzwi

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Innowacyjne zawieszenie od DS
Innowacyjne zawieszenie od DS
Marka DS Automobiles pracuje nad całkowicie nowym zawieszeniem, które zapewni wysoki komfort oraz bardzo dobre właściwości jezdne. Pojawi się dopiero w 2018 roku.