Samochody > Citroen > C8 > Oceny i opinie
Citroen

Citroen C8 - Oceny i opinie

Citroen
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Citroen C8. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Citroen C8. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Citroen C8

Czy warto kupić Citroen C8?

TAK
NIE

Citroen C8 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.60
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.73
silnik:silnik - ocena kierowców 4.20
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 3.60

Najlepiej oceniany silnik

Citroen C8 benzynowy

4.45

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Citroen C8

4.31

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 13

Oceny samochodów Citroen C8 według nadwozia

Citroen C8 - van (5 drzwiowy)

15 użytkowników oceniło Citroen C8 van na:

4.28

Oceny samochodów Citroen C8 według silnika

Citroen C8 - benzynowy

5 użytkowników oceniło Citroen C8 benzynowy na:

4.45

Citroen C8 - diesel

10 użytkowników oceniło Citroen C8 diesel na:

4.20

Użytkownicy o wadach i zaletach Citroen C8

Citroen C8 2002-2010 rok 2003

Użytkownik pormar ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: komfort jazdy, wygoda i przestronność - pojemność bagażnika - dużo schowków, choć nie wszystkie się nadają do schowania czegokolwiek, ale za to jest kosz na śmieci - wyposażenie - funkcjonalność przycisków i przełączników - dobry silnik - bezpieczeństwo. Wady: słabe wykonanie osłon bocznych przednich foteli oraz manetek do sterowania (przesuwem, podnoszeniem, nachyleniem oparcia)- oczywiście przy fotelach posiadających elektrykę. - trudny dostęp do zbiorniczka z płynem chamólcowym.

Citroen C8 2002-2010 rok 2004

Użytkownik Julek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Wygodny nawet dla 6 i 7 pasażera, bo przestrzenny w środku, dużo schowków - Zewnętrznie "mały" jak na wana, a w środku znaczna możliwość regulacji przestrzeni pasażer - bagaż - Szybki i cichy powyżej 120 - Dobra widoczność - Dość niezawodny. Wady: Mniejszy niż Chrysler Voyager Grand Tour lub Town a. Country. - Czasem silnik ma kaprysy - Brak górnych (sufitowych) nawiewów powietrza - Brak elektrycznego otwierania szyb w trzecim rzędzie - średnio pali 12,5 l gazu, nie wiem tylko czy to wada. wolałbym, żeby palił np. 11,5

Citroen C8 2002-2010 rok 2004

Użytkownik Ziółas ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Przestronne, komfortowe wnętrze (przy trójce dzieci to MA znaczenie). - Całkiem dynamiczny silnik. - Ogromny bagażnik (patrz zaleta 1). - Tylne, boczne drzwi przesuwane (ważne na ciasnych parkingach). Wady: Zdaniem mechaników, magicznie trudny dostęp do osprzętu silnika, np świec lub wtryskiwaczy co podnosi koszty robocizny. - Całe mnóstwo różnych czujników i zaworów pneumatycznych, które lubią zastrajkować - koszty na szczęście nie są makabryczne. - Odpadająca, przynajmniej w moim egzemplarzu, górna część atrapy chłodnicy - ten element z chromowanym szewronem Citroena (jego górna część. Trudno o używany w dobrym stanie, a nowy kawałek plastiku kosztuje około 300 zeta. - Antipollution fault - posiadacze cytryn wiedzą o czym mowa, ale w mojej poradzono sobie z tym problemem i odpukać od około roku mam spokój (wymieniono dwa czujniki - jeden czujnik zaraz pod maską z lewej strony, taki "grzybek" i dodatkowo drugi czujnik za filtrem FAP, mierzący ciśnienie spalin)

Citroen C8 VAN 2002-2010 rok 2007

Użytkownik Pawel ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: drzwi boczne odsuwane elektrycznie - dzieci nie trzaskają - elastyczny silnik, bardzo silna dwójka - każdy fotel osobno wpinany - bardzo dobrze działający tempomat. Wady: duży spadek na wartości - słaby nawiew w trzecim rzędzie, ale nie jest najgorzej - oryginalne belki dachowe ładne, ale słabe i czasem blokują się przy przesuwaniu, Przy boxie i rowerach na dachu lepiej założyć belki thule. - brak taśmy wykańczającej na styku drzwi i karoserii, wyciera lakier do blachy. Najlepiej po zakupie samemu okleić te miejsca, szczególnie na styku drzwi przesuwnych i progów, - mała wada-rurka odprowadzenie klimatyzacji trzeba ją przedłużyć

Citroen C8 2002-2010 rok 2003

Użytkownik mac ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: przestronny - wysokie zawieszenie dobre na polskie drogi zwłaszcza zimą - wygodne fotele - dobre wyciszenie silnika - bardzo funkcjonalny. Wady: piszczące uszczelki w drzwiach i klapie - przeciekający szyberdach - chrom z klamek odpada - słaba mapa polski w nawigacji - bardzo czuły na drgania alarm

Citroen C8 2002-2010 rok 2008

Użytkownik michal ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: przestronny - funkcjonalny - wygodne fotele - duża widoczność do przodu - elektrycznie odsuwane drzwi boczne. Wady: trochę słaby silnik,ale to nie auto sportowe :) - mała wytrzymałość łączników stabilizatora-przednie wymieniałem już dwa razy - błędy przepustnicy powietrza-parokrotnie

Citroen C8 2002-2010 rok 2005

Użytkownik lukas ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: duży bagażnik - odsuwane boczne drzwi są zaletą tylko na ciasnym parkingu. Wady: ciężko zamykające się tylne drzwi - lakier na klamkach - zużycie paliwa - szybko zużywający się fotel kierowcy

Citroen C8 2002-2010 rok 2005

Użytkownik Marek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Pardzo pakowny - Duży komfort - Świetny samochód na każdą okazję. Wady: Za wysoko umieszczone przednie fotele - Za wysoka podłoga wnętrza - co na zakrętach spadnei na podłogę wypada z samochodu - Fotele tylne nie są tak wygodne jak w Evasion-ie - zakrótkie i twarde siedziska. - Brak możliwosci ręcznego wyłaczenia składania lusterek i włączania WEBASTO

Citroen C8 2002-2010 rok 2005

Użytkownik jlz ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: przestronność - komfort - wygoda - bezpieczeństwo max.. Wady: spalanie - brak webasto

Citroen C8 VAN 2002-2010 rok 2003

Użytkownik lee ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: wygodny - pojemny - super wnętrze - suwane drzwi. Wady: filtr FAP - brak możliwości przyczepienia magnetycznej anteny CB-radia na dachu - czasami drobne usterki elektroniki - ciężko odsuwające się drzwi