Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Citroen > C4 > Oceny i opinie
Citroen

Citroen C4 - Oceny i opinie

Citroen
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Citroen C4. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Citroen C4. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Citroen C4

Czy warto kupić Citroen C4?

TAK
NIE

Citroen C4 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.71
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.53
silnik:silnik - ocena kierowców 4.45
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.46

Najlepiej oceniany silnik

Citroen C4 diesel

4.60

93%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Citroen C4

4.53

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 73

Oceny samochodów Citroen C4 według nadwozia

Citroen C4 - hatchback (3 drzwiowy)

17 użytkowników oceniło Citroen C4 hatchback na:

4.65

Citroen C4 - hatchback (5 drzwiowy)

68 użytkowników oceniło Citroen C4 hatchback na:

4.49

Citroen C4 - van (5 drzwiowy)

13 użytkowników oceniło Citroen C4 van na:

4.63

Oceny samochodów Citroen C4 według silnika

Citroen C4 - benzynowy

52 użytkowników oceniło Citroen C4 benzynowy na:

4.48

Citroen C4 - diesel

46 użytkowników oceniło Citroen C4 diesel na:

4.60

Użytkownicy o wadach i zaletach Citroen C4

Citroen C4 Grand Picasso 2006-2010 rok 2007

Użytkownik trzeźwy ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: przestronne wnętrze, doskonała widoczność we wszystkie strony - dużo gadżetów ułatwiających prowadzenie: automatyczny hamulec ręczny przy ruszaniu pod górkę, lusterka przestawiające się w dół po włączeniu wstecznego, tempomat, itp. - skomputeryzowana deska rozdzielcza - żadnych mechanicznych zegarków, ponadto centralne umiejscowienie deski ułatwia śledzenie wskazań podczas jazdy - dużo innych bajerów w standardzie: bluetooth zintegrowany z radiem, czujnik cofania, składane lusterka, itp. - rozbudowany komputer pokładowy. Wady: zbyt głośne zawieszenie - bardzo słychać krótkie nierówności, trochę zbyt miękkie zawieszenie - buja na nierównościach - skrzynia MCP dość wolno przełącza biegi w trybie automatycznym - w ręcznym nie ma tego problemu, skrzynia nieco zbyt nerwowo reaguje na gwałtowne przyspieszanie - duża ilość elektroniki, nowatorski układ deski i angielskie menu w komputerze pokładowym straszą wielu klientów, co przekłada się na większy kłopot ze zbyciem używanego auta

Citroen C4 2004-2010 rok 2004

Użytkownik Jacek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: bezpieczny, 6 poduszek, wygodny, jedne z najlepszych hamulców w klasie, zwarty układ kierowniczy - sporo miejsca z tyłu i z przodu - spokojnie dla 4 dorosłych osób - wnętrze z dobrych materiałów, brak tandetnych, twardych plastików, wszystko świetnie spasowane - ładne i dobrze wyposażone auto, świetny tempomat z możliwością przyspieszania i zwalniania - przeciętny (ok. 380 l) bagażnik, za to świetna jego funkcjonalnośc i bardzo dobry system składania tylnych siedzeń - płaska podłoga. Wady: dzięki bardzo dobrej skuteczności dość szybkie zużycie klocków i tarcz (ok 45 tys km) - pierwsze egzemplarze miały problem wieku dziecięcego - np. uszczelki tylnych okien bocznych - - - trudna zmiana żarówek świateł ze względu na trudny dostęp do ich mocowań, serwisy zmieniają je za darmo

Citroen C4 2004-2010 rok 2004

Użytkownik Szefu ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Dobrze sie prowadzi i w brew opiniom ze źle trzyma sie na zakretach przy wiekszej predkosci - mi trzyma sie dobrze poki co i oby tak dalej - bardzo ladny i nowoczesny design - swiatła to cud miód - wygodne sportowe fotele - dobrze trzyma na zakretach i dzieki temu nie siedzi sie jak na taborecie - elektorniczny licznik to strzal w 10 - myslałem ze sie nie przyzwyczaje ale jestem zachwycony nim i nie łatwo bedzie przejsc kiedys na analogowy. Wady: Kiepskie tylne zawieszenie, na dziurach słychać jak dobija amortyzator do spodu. Przy skrecie w lewo jazde utrudnia zasłaniajacy lewu słupek karoseri (kiepska widocznosc) moze to kwestia źle ustawionego fotelu - Głośno zamykające się drzwi i klapa od bagażnika. Zamykają się jak dawniej drzwi do wargburga. Aha i jak stoi sie na równi pochyłej to nie mozna otworzyc bagażnika :/ i czesto siada elektronika - zbyt duzo plastiku i jakość bywa różna, gumy odchodza od drzwi, odrywa sie plastik na skraju od tylnych foteli - pilot do zamka zdalnego to totalna porazka - rozsypał sie po 3 tygodniach przy spokojnym otwieraniu zamka- to jakas paranoja - mało tego - zacinaja sie szyby przy otwieraniu lub zamykaniu. - Przy właczonej klimie w mieście pali 10 litrów bezyny - to duzo jak na taki silnik - Głośny silnik przy wiekszych obrotach i szum w kabinie przy wiekszej predkosci

Citroen C4 Grand Picasso 2010-2013 rok 2012

Użytkownik michał ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Widoczność - rewelacyjna i bezkonkurencyjna. - Mnogość rozwiązań ustawień we wnętrzu pojazdu + masa schowków. - Zużycie paliwa przy tej masie robi wrażenie(pozytywnie). - Mała średnica zawracania pozwala zgrabnie manewrować bądź co bądź sporym samochodem. - Komfort jazdy przewyższający segment w którym się znajduje i nie odbiegający niczym od np. forda galaxy.. Wady: Klocki lub/i tarcze słabej jakości - polecam by co 10tyś je obejrzeć. - Automatyczne wycieraczki - choć to indywidualna kwestia, ale mi to bardziej przeszkadza niż pomaga. Brakuje ustawienia czasowego z dłuższym interwałometrem. - Udźwig - przy tej masie brakuje ok 100-200 kg by w 7 osób + bagażnik dachowy wybrać się w podróż. - Nisko położony punkt odkładania butelek/kawy - Za nisko (moim zdaniem) umieszczone wpięcie pasa bezpieczeństwa (z przodu).

Citroen C4 Grand Picasso 2006-2010 rok 2007

Użytkownik Robinfen ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Komfort - przestronność wnętrza, jakość wykonania foteli (bardzo wygodne) i wnętrza (estetyka, oświetlenie). - Cisza wewnątrz. - Doskonała widoczność + czujniki parkowania + asystent parkowania. - Przestrzeń. Wyposażenie z zakresu bezpieczeństwa - 9 poduszek, ESP, ABS. - Dodatkowe 2 fotele - razem 7.. Wady: Praca skrzyni MCP - specyficzna, mało komfortowa. Choć spokojnie można się przyzwyczaić. - Może zbyt miękkie zawieszenie do ostrzejszej jazdy po górskich zakrętach.

Citroen C4 2004-2010 rok 2008

Użytkownik jurek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: średnie spalanie 6,5 l benzeny na 100 km. Tak przynajmniej pokazuje komp - Dobre hamulce i niezłe przyśpieszenie - Super działa klima. Zupełny brak roszenia szyb - jakość radia jest b.d. - Wyposażenie w tempomat i zestaw głośno mówiący. Wady: czujniki parkowania z przodu wzbudzają się samoistnie. Serwis jest bezradny. - Trochę bierze oleju. - za mały kufer - może wyjdą później - więcej nie ma

Citroen C4 2004-2010 rok 2007

Użytkownik PiotrM ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo elastyczny silnik jak na tę pojemność i moc - Bardzo wygodne fotele w wersji VTR (wersja foteli dynamic) - Duża przestrzeń wewnątrz z przodu - Dobre wykończenie wnętrza, spasowanie elementów, materiały - zdecydowanie plus. Wady: Brakuje mi 6-go biegu; przy prędkości autostradowej wysokie obroty - trochę głośny, zużycie paliwa rośnie - Wysokie osoby będą mieć ciasno z tyłu - Krótki skok tylnego zawieszenia - przy pełnym załadunku potrafi "dobijać" na większych dziurach

Citroen C4 2004-2010 rok 2006

Użytkownik lech-woj ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Prawie pełen komfort w wyposażeniu - Cicha praca silnika i brak filtra FAP - Bardzo dobre prowadzenie i układ kierowniczy - Dużo miejsca wewnątrz dla pasażerów przód i tył - Przyspieszenie i niskie zużycie paliwa. Wady: Rozrzucone wskażniki i wyświetlacze w 3 miejscach - - Zbyt twarde zawieszenie - Za nisko dach dla pasażerów z tyłu;brak miejsca na głowę

Citroen C4 2004-2010 rok 2006

Użytkownik Daniel ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo dynamiczny silnik - Pewne prowadzenie, bardzo przewidywalne zachowanie auta - Umiarkowany apetyt na paliwo przy dynamicznej zeździe - Agresywny, nietuzinkowy wygląd - Bardzdo bogate wyposażenie. Wady: Czasami szarpnie lub gaśnie na małych obrotach - drobne niedoróbki montażowe

Citroen C4 2004-2010 rok 2006

Użytkownik Kadam ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: małe zużycie paliwa - atrakcyjny wygląd - miło się prowadzi - w warunkach drogowych nawet z 5-cioma osobami i pełnym bagażnikiem przyzwoicie się sprawuje jak na ten silnik - nowe ciekawe rozwiązania. Wady: kierownica niezbyt wygodna do trzymania - jedynka czasami wchodzi z oporami ale jak się przyzwyczai to generalnie nieźle

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Najlepsze auto dla rodziny 5-osobowej
Najlepsze auto dla rodziny 5-osobowej
Dziś większość samochodów oferowanych na rynku jest przeznaczona dla pięciu osób. Jednak tylko niektóre przewiozą "piątkę" w komfortowych warunkach. Oto nasze propozycje najlepszych aut dla 5-osobowej rodziny.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Droga S7 Rączki - Załuski zamknięta do wakacji
Droga S7 Rączki - Załuski zamknięta do wakacji
Od poniedziałku 18 kwietnia zamknięto fragment drogi ekspresowej S7 na odcinku od węzła Rączki aż do miejscowości Załuski.
KONKURS! Sprawdź swoją znajomość marki Skoda! KONKURS! Sprawdź swoją znajomość marki Skoda!