1. Samochody
  2. Citroen
  3. C3
  4. Oceny i opinie
Citroen

Citroen C3 - Opinie kierowców

Citroen
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Citroen C3. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Citroen C3. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Citroen C3?

Czy warto kupić Citroen C3?

TAK
NIE

Citroen C3 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.49
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.26
silnik:silnik - ocena kierowców 4.38
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.07

Najlepiej oceniany silnik

Citroen C3 diesel

4.36

92%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Citroen C3

4.32

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 53

Oceny samochodów Citroen C3 według nadwozia

Citroen C3 - cabrio (2 drzwiowy)

3 użytkowników oceniło Citroen C3 cabrio na:

3.58

Citroen C3 - hatchback (5 drzwiowy)

92 użytkowników oceniło Citroen C3 hatchback na:

4.30

Citroen C3 - van (5 drzwiowy)

4 użytkowników oceniło Citroen C3 van na:

4.88

Oceny samochodów Citroen C3 według silnika

Citroen C3 - benzynowy

62 użytkowników oceniło Citroen C3 benzynowy na:

4.27

Citroen C3 - diesel

37 użytkowników oceniło Citroen C3 diesel na:

4.36

Użytkownicy o wadach i zaletach Citroen C3

Citroen C3 2002-2005 rok 2005

4.75

Użytkownik zbych ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: super ekonomiczny 4.3 l/100km wymiana oleju co 20tyś - super zwrotny ideał do codziennego poruszania się - kosztował nowy tylko 39900poruwnuwalna corsa po promocji 8000tś więcej - bagażnik 305 litrów jak na tą klase to super np corsa dużo mniejszy - ciekawa deska obrotomierz komputer wyświetlacz radia temperatura w konsoli . Wady: na poskich drogach na tzw pralkacz lubi się za bardzo bujać - wymiana żarówek kłopotliwa h7 a przepalają się dość często trzeba mię malutkie rączki

Citroen C3 2005-2009 rok 2008

5.00

Użytkownik Bronisław B. ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo wygodny, pomimo nie dużych wymiarów - cichy, siedzenia bardzo wygodne kubełkowe. - wystarczająca moc silnika b.dobra widoczność - dobrze działająca klima. - Części nie są tak bardzo drogie (oryginalne ) wbrew istniejącej opinii - ( w serwisie). Wady: brak sprawuje się bardzo dobrze - brak - brak - brak - brak

Citroen C3 First 2010-2010 rok 2010

4.50

Użytkownik tomarbo ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Mało pali - Dobre przyspieszenie - Niby mały, ale jednak spory wóz. Na 3 osoby z "trumną" na dachu można nawet pojechać na narty do Austrii. - Dobre wyposażenie w cenie auta. - Kompetentne ASO.. Wady: Nisko przód. Ciągle o coś można zawadzić. Raz nawet zgubiłem przednią tablicę rejestracyjną. - Raczej drogie części.

Citroen C3 2002-2005 rok 2002

4.00

Użytkownik G.Styk ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: przestrzenny "nad głową" nawet dla wysokiego kierowcy - wysoki kierowca czuje komfort za kierownicą tzn.że kierownica nie jest "między nogami" - duża przednia szyba zwiększa widoczność. Wady: problemy z zamkiem bagażnika - problemy z wymianą żarówek przednich reflektorów"mało miejsca" - model z silnikiem 1,1 nie nadaje się do jazdy w terenie górzystym"mała moc na przewyższeniu szczególnie ojawia się to przy wyprzedzaniu"

Citroen C3 2002-2005 rok 2003

4.50

Użytkownik Rysiek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Idealny dla 2-ch osób lub młodego małżeństwa z 2 dzieci. Dużo miejsca z przodu. - Mała awaryjność. - Dobre wyciszenie. - Dobra skrzynia biegów. - Bardzo dobre osiągi silnika 1,4 HDi. Wady: Skrzypienie plastików. - Szerokie słupki przednie (ograniczają widoczność przy skrętach). - Słaby dostęp do żarówek reflektorów przednich (wymiana H-7 tragedia!). - Drogie przeglądy i naprawy w ASO Citroena. - Trochę za wysoka cena zakupu tej klasy auta.

Citroen C3 HDi Van 2006-2007 rok 2007

4.75

Użytkownik tony ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: zwinny przy jeździe po mieście, na trasie również nie odstaje od innych - dużo miejsca z przodu nawet dla wysokich osób - wygodny mało pali - ładny zewnętrzny design. Wady: częsta wymiana żarówek - za nisko zamontowana tablica rej - piszczące hamulce - trzeszczące plastiki przy jeździe na 5 biegu(55km/h) - brak składanej tylnej kanapy, składane oparcia uniemożliwiają przewiezienie większych przedmiotów

Citroen C3 2005-2009 rok 2005

4.75

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: pojemny w środku oraz duży bagażnik - wygodne zawieszenie, łatwy w parkowaniu - dobra widoczność - wzbudza sympatie u innych kierowców - podoba się kobietom. Wady: brak klimatyzacji w tej wersji - drogie przeglądy w serwisie Citroena , na szczęście co dwa lata

Citroen C3 2005-2009 rok 2006

4.25

Użytkownik tomasz ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: bdb trzyma się drogi, pewne prowadzenie - automat zapewnia komfort prowadzenia - komputer pokładowy - 4 poduszki pow. w tym modelu - dobry zestaw muzyczny. Wady: ale trochę twardy - słaba dynamika silnika (ruszanie)przy automacie MAP -sensodrive - może być komputer pokład. - za drogi servis - trzeba się nauczyć automatu-sensodrive

Citroen C3 II 2009-2016 rok 2010

4.50

Użytkownik adamp ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Wygoda we wnętrzu jak na miejskie autko - zrywny i elastyczny silnik - dobra widoczność dla kierowcy - wzgl.dobra czytelność wskaźników, dobra ergonomia. Wady: mało oszczędny - 7,5 l miasto - hamulce -wymiana po niec.2 latach - niski przedni próg- stałe zahaczanie o krawężniki i już 2x wymieniałem ochraniacze

Citroen C3 2002-2005 rok 2003

4.75

Użytkownik jan ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: idealny na miasto - bardzo zwrotny - dobre przyspieszenie jak na tej klasy samochód - brak oznak korozji po 8 latach - niskie spalanie na trasie. Wady: częsta wymiana żarówek - oryginalne opony Michalen stosowane przez Citroena nie nadają się do jazdy duży hałas - wnętrze samochodu zbyt plastikowe i mało ciekawe

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Maluch Toma Hanksa jest już gotowy
Maluch Toma Hanksa jest już gotowy
Oto najsłynniejszy Fiat 126p w Polsce. Samochód, który już za kilkanaście tygodni wyruszy w długą drogę do Stanów Zjednoczonych przeszedł kilka operacji upiększających przez studio Carlex Design. Maluch dla Toma Hanksa prezentuje się bardzo wyjątkowo.
Gotowy na podróż? Rozwiąż quiz Gotowy na podróż? Rozwiąż quiz