Samochody > Chrysler > PT Cruiser > Oceny i opinie
Chrysler

Chrysler PT Cruiser - Oceny i opinie

Chrysler
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Chrysler PT Cruiser. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Chrysler PT Cruiser. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Chrysler PT Cruiser

Czy warto kupić Chrysler PT Cruiser?

TAK
NIE

Chrysler PT Cruiser - oceny kierowców

prowadzenie:4.67
komfort jazdy:4.75
silnik:4.63
jakość i awaryjność:4.31

Najlepiej oceniany silnik

Chrysler PT Cruiser benzynowy

4.61

94%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Chrysler PT Cruiser

4.62

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 45

Oceny samochodów Chrysler PT Cruiser według nadwozia

Chrysler PT Cruiser - cabrio (2 drzwiowy)

1 użytkownik ocenił Chrysler PT Cruiser cabrio na:

4.25

Chrysler PT Cruiser - van (5 drzwiowy)

50 użytkowników oceniło Chrysler PT Cruiser van na:

4.60

Oceny samochodów Chrysler PT Cruiser według silnika

Chrysler PT Cruiser - benzynowy

32 użytkowników oceniło Chrysler PT Cruiser benzynowy na:

4.61

Chrysler PT Cruiser - diesel

19 użytkowników oceniło Chrysler PT Cruiser diesel na:

4.55

Użytkownicy o wadach i zaletach Chrysler PT Cruiser

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2004

Użytkownik zielo ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: dobre pewne prowadzenie, brak nadmiernych porzechyłów - silnik mercedesa - wysoka kultura pracy, nisko moment obrotowy wspaniała elastyczność od 60km/h do 160 i więcej na 5-tym biegu, łańcuszek rozrządu nie wymagający okresowej wymiany, skrzynia biegów dobrze zestopniowana - zawieszenie sprężyste, dość twardo zestrojone - wykończenie wnętrza na dobrym poziomie nic nie trzeszczy nie puka, wyśmienita widoczność kierowca wysoko siedzi, duze lusterka, - spalanie na poziomie od 7/100km trasa, 7,5 mieszany, 8-max. Wady: dość duża średnica zawracania - brak szustego biegu - zbyt nerwowo reagujące przy poprzecznych nierównościach - w fotelach bardzo małe trzymanie boczne, - po 140 tyś. km. wymiana elementów gumowych zawieszenia ale malokosztowna

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2002

Użytkownik Kasia ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Piękny wygląd i świetny komfort jazdy. - Bardzo wiele kombinacji wnętrza tzn. można złożyć lub całkowicie wyciągnąć tylne siedzenia. Nawet siedzenie pasażera można max pochylić tak, że spokojnie włożymy do Pitka długie rzeczy. - Stosunkowo niskie ceny części. - Jak dla mnie bezawaryjny. - Niepowtarzalny design.. Wady: Mała widoczność przez tylną szybę. - Brak zegarka (był tylko w oryginalnym radiu). - Mało miejsca na butlę z gazem (w podwoziu)

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2003

Użytkownik Janusz ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: nietuzinkowy wygląd dla przechodniów - bardzo dobry nowoczesny silnik mercedesa - wnętrze retro i bardzo dobrze spasowane plastiki nic nie zgrzyta i nie piszczy - duży bagarznik łatwo składane sidzenia mało spotykany system u konkuręcji - ful wypas w mojej wersji i skóra w kolorz nadwozia. Wady: mały promień skrętu - złe prowadzenie w koleinach - przepalające się zarówki swiateł mijania - zła widoczność do tyłu

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2003

Użytkownik houk ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Ponadczasowy wygląd. - Przestronne wnętrze i łatwo wyjmowane fotele ułatwiają transport dużych przedmiotów. - Silnik Mercedesa. - Bardzo bogate wyposażenie nawet w podstawowych wersjach. - Bardzo korzystne ceny używanych aut i zamienników o przyzwoitej jakości.. Wady: Słaba widoczności do tyłu. - Duży promień zawracania. - Sposób włączania biegu wstecznego (brak zabezpieczenia przed przypadkowym włączeniem, można pomylić z jedynką)

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2002

Użytkownik C5TOMPLO ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: NO CÓŻ!! TRZEBA SIE PRZEJECHAĆ BO I TAK NIKT NIE UWIERZY!! - JEŚLI JEZDZISZ ZWYKŁYM GOLFEM TO TEGO NIE CZYTAJ!!TO NIE JEST AUTO DLA CIEBIE!! - DO TEGO AUTA TRZEBA .....DOROSNĄĆ!!NIESTETY. Wady: NO MOZE Z TYM SKRĘTEM TO CZASAMI PRZYDAŁBY SIE LEPSZY ALE......DO WYBACZENIA

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2003

Użytkownik Majkel ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Ponad 100tys. km w trzy lata- żadnych awarii - Estetyka, oryginalność - Łatwy dostęp do części i serwisu - Świetnie się sprawdza w spartańskich warunkach drogowych. Wady: Mógłby byc nieco lepiej wyciszony

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2003

Użytkownik Sławek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wygląd jak żaden inny... - bardzo wygodny - mało pali jak na swoje gabaryty (5.5l/100km w trasie) - dużo miejsca - bardzo stabilny. Wady: duża średnica skrętu

Chrysler PT Cruiser 2005-2010 rok 2005

Użytkownik Francis Martana ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Design razy kilka:) samochód z duszą, sprawia ze kierowca swietnie sie w nim czuje a pasazer jest oczarowany.. Wady: spalanie, slaby lakier (czarny) szybko sie brudzi a szczegolnie tylna klapa. siedzenia zle wyprofilowane przy bardziej agresywnej jezdzie rzuca na boki. - jakosc materialow wykonczenia w srodku,

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2004

Użytkownik Piotrek1982 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo przestronny - ekonomiczny - na trasie nawet 5.5 l/100km - duży bagażnik - komfortowy. Wady: mało dynamiczny silnik na trasie - duża średnica zawracania

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2002

Użytkownik geco ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: znakomite prowadzenie - jak narazie niezawodny - wspaniala stylistyka - komfort. Wady: troche maly bagaznik - slaby profil skretu