Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
  1. Samochody
  2. Chrysler
  3. PT Cruiser
  4. Oceny i opinie
Chrysler

Chrysler PT Cruiser - Opinie kierowców

Chrysler
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Chrysler PT Cruiser. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Chrysler PT Cruiser. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Chrysler PT Cruiser?

Czy warto kupić Chrysler PT Cruiser?

TAK
NIE

Chrysler PT Cruiser - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.67
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.75
silnik:silnik - ocena kierowców 4.63
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.31

Najlepiej oceniany silnik

Chrysler PT Cruiser benzynowy

4.61

94%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Chrysler PT Cruiser

4.62

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 45

Oceny samochodów Chrysler PT Cruiser według nadwozia

Chrysler PT Cruiser - cabrio (2 drzwiowy)

1 użytkownik ocenił Chrysler PT Cruiser cabrio na:

4.25

Chrysler PT Cruiser - van (5 drzwiowy)

50 użytkowników oceniło Chrysler PT Cruiser van na:

4.60

Oceny samochodów Chrysler PT Cruiser według silnika

Chrysler PT Cruiser - benzynowy

32 użytkowników oceniło Chrysler PT Cruiser benzynowy na:

4.61

Chrysler PT Cruiser - diesel

19 użytkowników oceniło Chrysler PT Cruiser diesel na:

4.55

Użytkownicy o wadach i zaletach Chrysler PT Cruiser

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2004

4.25

Użytkownik zielo ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: dobre pewne prowadzenie, brak nadmiernych porzechyłów - silnik mercedesa - wysoka kultura pracy, nisko moment obrotowy wspaniała elastyczność od 60km/h do 160 i więcej na 5-tym biegu, łańcuszek rozrządu nie wymagający okresowej wymiany, skrzynia biegów dobrze zestopniowana - zawieszenie sprężyste, dość twardo zestrojone - wykończenie wnętrza na dobrym poziomie nic nie trzeszczy nie puka, wyśmienita widoczność kierowca wysoko siedzi, duze lusterka, - spalanie na poziomie od 7/100km trasa, 7,5 mieszany, 8-max. Wady: dość duża średnica zawracania - brak szustego biegu - zbyt nerwowo reagujące przy poprzecznych nierównościach - w fotelach bardzo małe trzymanie boczne, - po 140 tyś. km. wymiana elementów gumowych zawieszenia ale malokosztowna

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2002

5.00

Użytkownik Kasia ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Piękny wygląd i świetny komfort jazdy. - Bardzo wiele kombinacji wnętrza tzn. można złożyć lub całkowicie wyciągnąć tylne siedzenia. Nawet siedzenie pasażera można max pochylić tak, że spokojnie włożymy do Pitka długie rzeczy. - Stosunkowo niskie ceny części. - Jak dla mnie bezawaryjny. - Niepowtarzalny design.. Wady: Mała widoczność przez tylną szybę. - Brak zegarka (był tylko w oryginalnym radiu). - Mało miejsca na butlę z gazem (w podwoziu)

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2003

4.75

Użytkownik Janusz ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: nietuzinkowy wygląd dla przechodniów - bardzo dobry nowoczesny silnik mercedesa - wnętrze retro i bardzo dobrze spasowane plastiki nic nie zgrzyta i nie piszczy - duży bagarznik łatwo składane sidzenia mało spotykany system u konkuręcji - ful wypas w mojej wersji i skóra w kolorz nadwozia. Wady: mały promień skrętu - złe prowadzenie w koleinach - przepalające się zarówki swiateł mijania - zła widoczność do tyłu

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2003

4.50

Użytkownik houk ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Ponadczasowy wygląd. - Przestronne wnętrze i łatwo wyjmowane fotele ułatwiają transport dużych przedmiotów. - Silnik Mercedesa. - Bardzo bogate wyposażenie nawet w podstawowych wersjach. - Bardzo korzystne ceny używanych aut i zamienników o przyzwoitej jakości.. Wady: Słaba widoczności do tyłu. - Duży promień zawracania. - Sposób włączania biegu wstecznego (brak zabezpieczenia przed przypadkowym włączeniem, można pomylić z jedynką)

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2002

4.75

Użytkownik C5TOMPLO ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: NO CÓŻ!! TRZEBA SIE PRZEJECHAĆ BO I TAK NIKT NIE UWIERZY!! - JEŚLI JEZDZISZ ZWYKŁYM GOLFEM TO TEGO NIE CZYTAJ!!TO NIE JEST AUTO DLA CIEBIE!! - DO TEGO AUTA TRZEBA .....DOROSNĄĆ!!NIESTETY. Wady: NO MOZE Z TYM SKRĘTEM TO CZASAMI PRZYDAŁBY SIE LEPSZY ALE......DO WYBACZENIA

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2003

4.75

Użytkownik Majkel ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Ponad 100tys. km w trzy lata- żadnych awarii - Estetyka, oryginalność - Łatwy dostęp do części i serwisu - Świetnie się sprawdza w spartańskich warunkach drogowych. Wady: Mógłby byc nieco lepiej wyciszony

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2003

4.75

Użytkownik Sławek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wygląd jak żaden inny... - bardzo wygodny - mało pali jak na swoje gabaryty (5.5l/100km w trasie) - dużo miejsca - bardzo stabilny. Wady: duża średnica skrętu

Chrysler PT Cruiser 2005-2010 rok 2005

4.00

Użytkownik Francis Martana ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Design razy kilka:) samochód z duszą, sprawia ze kierowca swietnie sie w nim czuje a pasazer jest oczarowany.. Wady: spalanie, slaby lakier (czarny) szybko sie brudzi a szczegolnie tylna klapa. siedzenia zle wyprofilowane przy bardziej agresywnej jezdzie rzuca na boki. - jakosc materialow wykonczenia w srodku,

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2004

5.00

Użytkownik Piotrek1982 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo przestronny - ekonomiczny - na trasie nawet 5.5 l/100km - duży bagażnik - komfortowy. Wady: mało dynamiczny silnik na trasie - duża średnica zawracania

Chrysler PT Cruiser 2000-2005 rok 2002

5.00

Użytkownik geco ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: znakomite prowadzenie - jak narazie niezawodny - wspaniala stylistyka - komfort. Wady: troche maly bagaznik - slaby profil skretu

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Poznaj ikonę rajdów
Poznaj ikonę rajdów
Niewiele samochodów wyczynowych zapadło tak w pamięć kibiców. Ten samochód, wyposażony w 2-litrowy silnik z turbosprężarką generował 300 KM, a dzięki napędowi na cztery koła był piekielnie skuteczny.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Pakiet tunignowy dla nowego Focusa RS
Pakiet tunignowy dla nowego Focusa RS
Nowy Ford Focus RS cieszy się tak dużą popularnością, że coraz więcej firm tubingowych jest zainteresowanych podnoszeniem mocy w tym modelu. Na rynku pojawił się pakiet od firmy Mountune, która oferuje 375 KM maksymalnej mocy.