1. Samochody
  2. Audi
  3. Q5
  4. Oceny i opinie
Audi

Audi Q5 - Opinie kierowców

Audi
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Audi Q5. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Audi Q5. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Audi Q5?

Czy warto kupić Audi Q5?

TAK
NIE

Audi Q5 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.51
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.23
silnik:silnik - ocena kierowców 4.15
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.23

Najlepiej oceniany silnik

Audi Q5 benzynowy

4.56

75%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Audi Q5

4.37

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 28

Oceny samochodów Audi Q5 według nadwozia

Audi Q5 - suv (5 drzwiowy)

39 użytkowników oceniło Audi Q5 suv na:

4.28

Oceny samochodów Audi Q5 według silnika

Audi Q5 - benzynowy

12 użytkowników oceniło Audi Q5 benzynowy na:

4.56

Audi Q5 - diesel

27 użytkowników oceniło Audi Q5 diesel na:

4.16

Użytkownicy o wadach i zaletach Audi Q5

Audi Q5 2008-2016 rok 2009

5.00

Użytkownik Artur ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: rewelacyjny silnik, przyśpieszenie jak na taką kombinację mocy i masy pojazdu wręcz rakietowe - nieprawdopodobna skrzynia S-Tronic, zamówiłem manetki, ale ich nie używam - niesamowite zachowanie w zakrętach dzięki opcjonalnemu zawieszeniu sportowemu firmy quattro GmbH - komfort wnętrza, fotele, ułożenie kierownicy itp. - jakość wykonania w środku bije na głowę BMW czy Mercedesa. Wady: bagażnik mógłby być nieco bardziej pojemny - bardzo szeroki słupek A, zła widoczność przy ciasnych skrętach w mieście

Audi Q5 VAN 2008-2014 rok 2009

4.75

Użytkownik sympatyk ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: doskonałe trzymanie się drogi, i doskonałe hamulce - cichy i doskonałe nagłośnienie Bang & Olufsen - bardzo dobre przyspieszenie jak na tak wielką karoserie - nie muszę sie schylać wchodząc do niego - nieprawdopodobna zwrotność. Wady: drogie wyposażenie - na polskim paliwie pali o 2 l więcej niż na niemieckim - trochę trzęsie ( na polskich drogach,ale mam zawieszenie sportowe)

Audi Q5 2008-2016 rok 2009

5.00

Użytkownik malgand@wp.pl ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bezpieczny, wygodny - bezkonkurencyjny napęd 4x4 - doskonałe wykończenie - wyciszony silnik, doskonałe przyspieszenie - otwór na narty z pokrowcem fabrycznym. Wady: odczyt poziomu oleju - stosunkowo skomplikowana nawigacja radiem - brak w ofercie stopni i orurowania - skąpa w wyposażeniu apteczka - kamizelka odblaskowa w wydaniu.....jedna sztuka

Audi Q5 2008-2016 rok 2009

5.00

Użytkownik ARTUR ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: silnik - przyśpieszenie, elastyczność - prowadzenie - precyzja - jakość wykonania - stylistyka - jak na klasę SUV oczywiście. Wady: za mały bagażnik, 50 litrów więcej byłoby super

Audi Q5 VAN 2008-2014 rok 2014

4.75

Użytkownik Q5 ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Świetnie się prowadzi. - Doskonałe hamulce. - Mało pali przy autostradowych prędkościach. - Fajny komputer pokładowy.. Wady: Beznadziejny serwis - w wawie na Połczyńskiej - Nie kupować z dzieloną kanapą na 3 - wiecznie boki trą o siebie na byle nierówności (nawet najmniejszej) i hałasuje - serwis bezradny - Pan powiedział: tak już jest. - Niezbyt wygodne siedzenia.

Audi Q5 2008-2016 rok 2012

4.50

Użytkownik wrzosek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Przestronny,duża możliwość adaptacji wnętrza - Bogate wyposażenie w zakresie bezpieczeństwa - Fantastyczny napęd 4x4. Wady: Obsługa MMI skomplikowana, ale do opanowania - drogi,ale wart jest tej ceny

Audi Q5 2008-2016 rok 2011

5.00

Użytkownik Cezar ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bezpieczny - neutralna charakterystyka prowadzenia - wygodny - elastyczne silniki - uniwersalny. Wady: ograniczona widoczność do tyłu

Audi Q5 2008-2016 rok 2016

4.50

Użytkownik koliber ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Komfort - Wyciszenie - Zawieszenie - Fotele - Skrzynia biegów, chociaż manual. Wady: System Start-Stop - Płacenie za takie dodatki jak 3-strefowa klimatyzacja która jest 2-strefowa, ogrzewanie siedzeń... - Brak gaśnicy w wyposażeniu - rdzewieją ośki po wymianie kół - Słabe wyposażenie standardowe jak na Klasę Premium, WYSOKA CENA

Audi Q5 VAN 2008-2014 rok 2010

4.75

Użytkownik Marian ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: ekonomia - ergonomia - jakość - bezawaryjność - jakośc materialów. Wady: troszke za mało mocy - cena

Audi Q5 VAN 2008-2014 rok 2014

4.00

Użytkownik Emilio ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Quattro - Skrzynia automatyczna - Silnik - Niskie zużycie paliwa. Wady: tnie opony / klima 3 -strefowa - złuszcza się lakier na atrapie - mocno przechyla się na zakrętach - słabej jakości plastik drzwi / mały bagażnik - niektóre płatne dodatki nie działają jak powinny

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
6 sprawdzonych patentów na zimę.
6 sprawdzonych patentów na zimę.
Zamarznięte szyby i czapa śniegu na dachu mogą być niebezpieczne dla Ciebie, otoczenia i Twojego portfela. Podpowiadamy, jak szybko odśnieżyć auto, a dzięki temu uniknąć 3 pkt. karnych i 500 zł mandatu, a przy okazji pospać nawet kwadrans dłużej.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Autostrada A2 lepiej połączona z Poznaniem
Autostrada A2 lepiej połączona z Poznaniem
Od dzisiaj kierowcy mogą korzystać z obu nitek estakady katowickiej w Poznaniu. Drogowcy zapowiedzieli otwarcie południowej części przebudowanego obiektu.
Zima Zima