Samochody > Audi > A6 > Oceny i opinie
Audi

Audi A6 - Oceny i opinie

Audi
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Audi A6. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Audi A6. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Audi A6

Czy warto kupić Audi A6?

TAK
NIE

Audi A6 - oceny kierowców

prowadzenie:4.89
komfort jazdy:4.88
silnik:4.63
jakość i awaryjność:4.43

Najlepiej oceniany silnik

Audi A6 benzynowy

4.78

97%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Audi A6

4.63

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 49

Oceny samochodów Audi A6 według nadwozia

Audi A6 - kombi (5 drzwiowy)

139 użytkowników oceniło Audi A6 kombi na:

4.69

Audi A6 - sedan (4 drzwiowy)

136 użytkowników oceniło Audi A6 sedan na:

4.72

Oceny samochodów Audi A6 według silnika

Audi A6 - benzynowy

86 użytkowników oceniło Audi A6 benzynowy na:

4.78

Audi A6 - diesel

189 użytkowników oceniło Audi A6 diesel na:

4.67

Użytkownicy o wadach i zaletach Audi A6

Audi A6 Avant [4B] 1997-2001 rok 2000

Użytkownik RaV ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: O ile ktoś nie ma dwóch lewych rąk i dba o autko, to samochodzik to doceni i latami będzie cieszyć. - Spalanie jak na taki samochód, automat i quattro to w mieście ok 11l, a w trasie z wawy do szczecina prędkość do 130km wyszło 6,4, udało się zatankować 2 razy na tej samej stacji, czyli trasę pokonałem na 1 zbiorniku - naprawdę solidne autko z dobrych materiałów - dobrze wyciszone, podwójne szyby to dobra rzecz, dobrze oświetlone wnętrze, no i pojemny kufer. Wady: wyświetlacz FIS mógłby być dużo lepszej jakości - serwisowanie w audi to masakra, przykład: płyta CD do NAVI na Polskę w Audi 1300-1500zł na allegro 150zł

Audi A6 S6 Avant [4B] 1997-2001 rok 2000

Użytkownik wojtek.j@vp.pl ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Prawie dwu tonowe kombi przyspieszające do setki poniżej 6 sekund... cóż chcieć więcej :) - Napęd Quattro wraz z ESP - świetne trzymanie na zakrętach i to w każdych warunkach ! - Komfort jazdy - fotele Recaro skórzane podgrzewane , Tiptronic , Klimatronic , TV itd... - Orginalny System Audio Bose - głośniki , wzmacniacz , subwoofer - czysty a zarazem mocny dźwięk ! - Jedyny i nie powtarzalny dźwięk V8 - z niczym nie da się tego porównać... . Wady: Bardzo drogie koszty eksploatacji np. w miarę porządne klocki hamulcowe - komplet 1000zł... - Komputer pokładowy ciągle czegoś chce... to dolej płynu do spryskiwaczy , to wymień żaróweczkę w bagażniku , lub jedź na serwis wymień olej... i tak cały czas... - Bardzo mały zbiornik na płyn do spryskiwaczy... wystarczy kilka razy umyć szybę (równocześnie spryskiwane są ksenony )i komputer pokazuje że nie ma płynu... - To raczej nie jest wada a coś zajebistego... to znaczy gdy jedzie się przy małej prędkości na śliskim i wchodzi w zakręt 90 stopni i więcej S6 od razu idzie ślizgiem... fun :) - Spalanie 20-25 litrów przy jeździe średnio agresywnej - choć tak do końca to nie jest wada - ponieważ taki silnik musi swoje spalić...

Audi A6 Avant [4F] 2005-2008 rok 2005

Użytkownik Mat ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Świetny napęd Quattro - tak jak w poprzednim modelu - Doskonały silnik diesla - mocny, zrywny, cichy, szybko wchodzący na obroty, wysoki skok jakościowy w stosunku do poprzednika - Perfekcyjny układ jezdny i hamulce - jakaż różnica wobec poprzednika, który przecież był też niezły - Piękna (wg mnie) linia nadwozia, bajeranckie światła led - Nowoczesne i komfortowe wnętrze, świetnie dobrane materiały, nowatorskie rozwiązania. Wady: Mam ten samochód dość krótko i był tylko w dwóch dłuższych trasach po kilkaset kilometrów, na pewno co zauważyłem, to spadek jakości niektórych elementów wnętrza - ozdobne listwy aluminiowe nieprzyjemnie się rysują - Tkanina obiciowa bagażnika odłazi od schowków bocznych - Wrażliwy układ elektroniczny na odłączenie akumulatora - po tym fakcie wyskakują błędy na komputerze - Dużo bardziej skomplikowana budowa np. zmienianie klocków jest ściśle powiązane z elektroniką (nowe klocki trzeba programować pod komputerem) - U mnie to nie występuje (jeszcze) ale szukając auta widziałem to na zdjęciach oferowanych aut - nadal występuje problem wycierania "gumowanej" farby na przyciskach od szyb i świateł (producent tutaj się nie poprawił)

Audi A6 Avant [4B] 2001-2005 rok 2003

Użytkownik Zbyszek C ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: prowadzenie samochodu jest komfortowe silnik reaguje na każde wciśnięcie gazu dynamicznie i zadawalająco - silnik super, brak zużycia oleju od wymiany do wymiany co 25000-30000km - skrzynia biegów multitronic fantastyczna jeżeli chodzi o płynność jazdy. - wykończenie wnętrza i karoserii bardzo staranne mimo swoich lat wygląda jak nowe. - najlepsze auto jakim jeździłem i tej marki już nie zamienię na żadną inną. Wady: największą wadą tego samochodu jest zbyt krótka żywotność skrzyni biegów typ multitronic wymieniłem ją po 200000km jest to duży wydatek ale doznania jazdy na tej skrzyni a tiptronikiem są nieporównywalne posiada opcję manual oraz sport. - drobne naprawy związane z codzienną eksploatacją.

Audi A6 [4F] 2004-2008 rok 2006

Użytkownik Paweł ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: wygląd, wielkość auta- dla mnie rewelacja. - prowadzenie- auto klei się do drogi, trochę zaskoczyła mnie twardość/sztywność zawieszenia. myślałem że będę jeździł "kanapą" a czuje się trochę jak w bolidzie F1. auto ma także rewelacyjne wspomaganie kierownicy. - spalanie- przygotowany byłem na większe spalanie, przy lekkiej nodze nie jest źle (jak na taką wielkość, wagę auta). Wady: ASO Audi: to raczej salon niż warsztat. Ciężko się dodzwonić, zasięgnąć jakiejkolwiek opinii czy pomocy raczej niemożliwe. Nawet w sprawach banalnych wołają 305 PLN za diagnostykę komp. - Niektórych prostych prac/napraw nie można wykonać bez programu diagnostycznego lub wizyty w warsztacie.a szkoda.

Audi A6 [4B] 2001-2004 rok 2003

Użytkownik dsp ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wygodny, komfortowy, przestronny, cichy - pakowny, bagażnik bardzo duży, w sam raz dla rodziny 2+2 z bagażami - quattro - kto raz spróbuje to już z nim zostanie - ekonomiczny silnik, spokojnie można zejść poniżej 12 l/100 w mieście, a przy tym nie być zawalidrogą - bezpieczny, elastyczny silnik, pozwala na bezstresowe wyprzedzanie. Wady: czasami brakuje 'dołu' silnika, auto dostaje wigoru od 2 tyś obr.

Audi A6 Avant [4B] 2001-2005 rok 2004

Użytkownik Lukas ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Świetny perfekcyjny napęd Quattro - Bardzo dobry układ jezdny, hamulce, ukł. kierowniczy - trwałe i bardzo dobrej jakości materiały wykończeniowe - Bardzo dynamiczny i elastyczny silnik, przy tym miły dla ucha gang silnika V6 - Satysfakcjonujące wyposażenie z zakresu komfortu, bezpieczeństwa i wyglądu zewnętrznego. Wady: zauważalnie gorsze zawieszenie niż np. BMW 5 - wyciszenie wnętrza jest wyraźnie słabsze niż u konkurencji (Mercedes, BMW) - dość wysokie spalanie spowodowane napędem 4x4 - drogi serwis i części zamienne - w rankingach kradzieży dość "chodliwe" auto

Audi A6 [4B] 1997-2001 rok 2001

Użytkownik koneser audi A6 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Super komfortowe autko,wygodny na dalekie trasy,wczasy,luxus. - Bardzo solidna zdrowa maszyna.Bezawaryjny.Ale to dużej mierze zależy od użytkownika zależy jak o nią dba.To nie jest auto dla kierowców jeżdżących polonezem. - Absolutnie polecam..Naj-lepsze auto które posiadałem do tej pory,a miałem ich już dużo.. Wady: Problem jest z tym że by dobrać do niej dobrego mechanika,ze by serwisy były prawidłowo wykonane. - Nie każdy mechanik się na tym zna.

Audi A6 [4B] 1997-2001 rok 1999

Użytkownik rafal ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: prowadzenie - piękne wykończenie wnętrza-drewno - niezniszczalne materiały wewnątrz-chyba,ze jakiś brudas i niechluj jeździ - piękny ponadczasowy wygląd - pomimo,że ma 11 lat to wygląda dość świeżo.Lepiej niż niejedno nowe autko - dużo miejsca w środku i w bagażniku no i jazda tym silnikiem - bajeczka. Wady: bierze olej 600 ml na 1000 km - zawieszenie rzeczywiście wrażliwe jak na polskie drogi

Audi A6 [C4] 1994-1997 rok 1995

Użytkownik crokodyl ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: spalanie w trasie do 6L. w 4 osoby i dość żwawa jazda - skrzynia biegów 6 stopniowa bardzo elastyczna, 6 bieg przy 70km/h i nie ma problemu z przyspieszaniem - niskie koszty eksploatacyjne czyli zawieszenie jest starego typu pojedynczy wahacz - dobrze trzymają cenę mimo swojego wieku. Wady: duże spalanie w miescie szczególnie zimą bo długo sie nagrzewają (te typy tak mają) - duża turbo dziura gdyż nie ma w turbinie zmiennej geometrii dopiero powyżej 2,5tyś obrotów zaczyna sie jazda - bryła troszkę starego typu ale to rzecz gustu