Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
  1. Samochody
  2. Audi
  3. A6
  4. Oceny i opinie
Audi

Audi A6 - Opinie kierowców

Audi
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Audi A6. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Audi A6. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Audi A6?

Czy warto kupić Audi A6?

TAK
NIE

Audi A6 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.89
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.87
silnik:silnik - ocena kierowców 4.63
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.42

Najlepiej oceniany silnik

Audi A6 benzynowy

4.78

97%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Audi A6

4.63

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 49

Oceny samochodów Audi A6 według nadwozia

Audi A6 - kombi (5 drzwiowy)

140 użytkowników oceniło Audi A6 kombi na:

4.69

Audi A6 - sedan (4 drzwiowy)

136 użytkowników oceniło Audi A6 sedan na:

4.72

Oceny samochodów Audi A6 według silnika

Audi A6 - benzynowy

86 użytkowników oceniło Audi A6 benzynowy na:

4.78

Audi A6 - diesel

190 użytkowników oceniło Audi A6 diesel na:

4.67

Użytkownicy o wadach i zaletach Audi A6

Audi A6 Avant [4B] 1997-2001 rok 2000

5.00

Użytkownik RaV ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: O ile ktoś nie ma dwóch lewych rąk i dba o autko, to samochodzik to doceni i latami będzie cieszyć. - Spalanie jak na taki samochód, automat i quattro to w mieście ok 11l, a w trasie z wawy do szczecina prędkość do 130km wyszło 6,4, udało się zatankować 2 razy na tej samej stacji, czyli trasę pokonałem na 1 zbiorniku - naprawdę solidne autko z dobrych materiałów - dobrze wyciszone, podwójne szyby to dobra rzecz, dobrze oświetlone wnętrze, no i pojemny kufer. Wady: wyświetlacz FIS mógłby być dużo lepszej jakości - serwisowanie w audi to masakra, przykład: płyta CD do NAVI na Polskę w Audi 1300-1500zł na allegro 150zł

Audi A6 S6 Avant [4B] 1997-2001 rok 2000

5.00

Użytkownik wojtek.j@vp.pl ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Prawie dwu tonowe kombi przyspieszające do setki poniżej 6 sekund... cóż chcieć więcej :) - Napęd Quattro wraz z ESP - świetne trzymanie na zakrętach i to w każdych warunkach ! - Komfort jazdy - fotele Recaro skórzane podgrzewane , Tiptronic , Klimatronic , TV itd... - Orginalny System Audio Bose - głośniki , wzmacniacz , subwoofer - czysty a zarazem mocny dźwięk ! - Jedyny i nie powtarzalny dźwięk V8 - z niczym nie da się tego porównać... . Wady: Bardzo drogie koszty eksploatacji np. w miarę porządne klocki hamulcowe - komplet 1000zł... - Komputer pokładowy ciągle czegoś chce... to dolej płynu do spryskiwaczy , to wymień żaróweczkę w bagażniku , lub jedź na serwis wymień olej... i tak cały czas... - Bardzo mały zbiornik na płyn do spryskiwaczy... wystarczy kilka razy umyć szybę (równocześnie spryskiwane są ksenony )i komputer pokazuje że nie ma płynu... - To raczej nie jest wada a coś zajebistego... to znaczy gdy jedzie się przy małej prędkości na śliskim i wchodzi w zakręt 90 stopni i więcej S6 od razu idzie ślizgiem... fun :) - Spalanie 20-25 litrów przy jeździe średnio agresywnej - choć tak do końca to nie jest wada - ponieważ taki silnik musi swoje spalić...

Audi A6 Avant [4F] 2005-2008 rok 2005

4.75

Użytkownik Mat ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Świetny napęd Quattro - tak jak w poprzednim modelu - Doskonały silnik diesla - mocny, zrywny, cichy, szybko wchodzący na obroty, wysoki skok jakościowy w stosunku do poprzednika - Perfekcyjny układ jezdny i hamulce - jakaż różnica wobec poprzednika, który przecież był też niezły - Piękna (wg mnie) linia nadwozia, bajeranckie światła led - Nowoczesne i komfortowe wnętrze, świetnie dobrane materiały, nowatorskie rozwiązania. Wady: Mam ten samochód dość krótko i był tylko w dwóch dłuższych trasach po kilkaset kilometrów, na pewno co zauważyłem, to spadek jakości niektórych elementów wnętrza - ozdobne listwy aluminiowe nieprzyjemnie się rysują - Tkanina obiciowa bagażnika odłazi od schowków bocznych - Wrażliwy układ elektroniczny na odłączenie akumulatora - po tym fakcie wyskakują błędy na komputerze - Dużo bardziej skomplikowana budowa np. zmienianie klocków jest ściśle powiązane z elektroniką (nowe klocki trzeba programować pod komputerem) - U mnie to nie występuje (jeszcze) ale szukając auta widziałem to na zdjęciach oferowanych aut - nadal występuje problem wycierania "gumowanej" farby na przyciskach od szyb i świateł (producent tutaj się nie poprawił)

Audi A6 Avant [4B] 2001-2005 rok 2003

4.75

Użytkownik Zbyszek C ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: prowadzenie samochodu jest komfortowe silnik reaguje na każde wciśnięcie gazu dynamicznie i zadawalająco - silnik super, brak zużycia oleju od wymiany do wymiany co 25000-30000km - skrzynia biegów multitronic fantastyczna jeżeli chodzi o płynność jazdy. - wykończenie wnętrza i karoserii bardzo staranne mimo swoich lat wygląda jak nowe. - najlepsze auto jakim jeździłem i tej marki już nie zamienię na żadną inną. Wady: największą wadą tego samochodu jest zbyt krótka żywotność skrzyni biegów typ multitronic wymieniłem ją po 200000km jest to duży wydatek ale doznania jazdy na tej skrzyni a tiptronikiem są nieporównywalne posiada opcję manual oraz sport. - drobne naprawy związane z codzienną eksploatacją.

Audi A6 [4F] 2004-2008 rok 2006

4.50

Użytkownik Paweł ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: wygląd, wielkość auta- dla mnie rewelacja. - prowadzenie- auto klei się do drogi, trochę zaskoczyła mnie twardość/sztywność zawieszenia. myślałem że będę jeździł "kanapą" a czuje się trochę jak w bolidzie F1. auto ma także rewelacyjne wspomaganie kierownicy. - spalanie- przygotowany byłem na większe spalanie, przy lekkiej nodze nie jest źle (jak na taką wielkość, wagę auta). Wady: ASO Audi: to raczej salon niż warsztat. Ciężko się dodzwonić, zasięgnąć jakiejkolwiek opinii czy pomocy raczej niemożliwe. Nawet w sprawach banalnych wołają 305 PLN za diagnostykę komp. - Niektórych prostych prac/napraw nie można wykonać bez programu diagnostycznego lub wizyty w warsztacie.a szkoda.

Audi A6 [4B] 2001-2004 rok 2003

5.00

Użytkownik dsp ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wygodny, komfortowy, przestronny, cichy - pakowny, bagażnik bardzo duży, w sam raz dla rodziny 2+2 z bagażami - quattro - kto raz spróbuje to już z nim zostanie - ekonomiczny silnik, spokojnie można zejść poniżej 12 l/100 w mieście, a przy tym nie być zawalidrogą - bezpieczny, elastyczny silnik, pozwala na bezstresowe wyprzedzanie. Wady: czasami brakuje 'dołu' silnika, auto dostaje wigoru od 2 tyś obr.

Audi A6 Avant [4B] 2001-2005 rok 2004

4.75

Użytkownik Lukas ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Świetny perfekcyjny napęd Quattro - Bardzo dobry układ jezdny, hamulce, ukł. kierowniczy - trwałe i bardzo dobrej jakości materiały wykończeniowe - Bardzo dynamiczny i elastyczny silnik, przy tym miły dla ucha gang silnika V6 - Satysfakcjonujące wyposażenie z zakresu komfortu, bezpieczeństwa i wyglądu zewnętrznego. Wady: zauważalnie gorsze zawieszenie niż np. BMW 5 - wyciszenie wnętrza jest wyraźnie słabsze niż u konkurencji (Mercedes, BMW) - dość wysokie spalanie spowodowane napędem 4x4 - drogi serwis i części zamienne - w rankingach kradzieży dość "chodliwe" auto

Audi A6 [4B] 1997-2001 rok 2001

5.00

Użytkownik koneser audi A6 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Super komfortowe autko,wygodny na dalekie trasy,wczasy,luxus. - Bardzo solidna zdrowa maszyna.Bezawaryjny.Ale to dużej mierze zależy od użytkownika zależy jak o nią dba.To nie jest auto dla kierowców jeżdżących polonezem. - Absolutnie polecam..Naj-lepsze auto które posiadałem do tej pory,a miałem ich już dużo.. Wady: Problem jest z tym że by dobrać do niej dobrego mechanika,ze by serwisy były prawidłowo wykonane. - Nie każdy mechanik się na tym zna.

Audi A6 [4B] 1997-2001 rok 1999

4.75

Użytkownik rafal ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: prowadzenie - piękne wykończenie wnętrza-drewno - niezniszczalne materiały wewnątrz-chyba,ze jakiś brudas i niechluj jeździ - piękny ponadczasowy wygląd - pomimo,że ma 11 lat to wygląda dość świeżo.Lepiej niż niejedno nowe autko - dużo miejsca w środku i w bagażniku no i jazda tym silnikiem - bajeczka. Wady: bierze olej 600 ml na 1000 km - zawieszenie rzeczywiście wrażliwe jak na polskie drogi

Audi A6 [C4] 1994-1997 rok 1995

4.75

Użytkownik crokodyl ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: spalanie w trasie do 6L. w 4 osoby i dość żwawa jazda - skrzynia biegów 6 stopniowa bardzo elastyczna, 6 bieg przy 70km/h i nie ma problemu z przyspieszaniem - niskie koszty eksploatacyjne czyli zawieszenie jest starego typu pojedynczy wahacz - dobrze trzymają cenę mimo swojego wieku. Wady: duże spalanie w miescie szczególnie zimą bo długo sie nagrzewają (te typy tak mają) - duża turbo dziura gdyż nie ma w turbinie zmiennej geometrii dopiero powyżej 2,5tyś obrotów zaczyna sie jazda - bryła troszkę starego typu ale to rzecz gustu

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Poznaj ikonę rajdów
Poznaj ikonę rajdów
Niewiele samochodów wyczynowych zapadło tak w pamięć kibiców. Ten samochód, wyposażony w 2-litrowy silnik z turbosprężarką generował 300 KM, a dzięki napędowi na cztery koła był piekielnie skuteczny.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
McLaren - Apple chce kupić giganta z Woking
McLaren - Apple chce kupić giganta z Woking
Taką informację podała gazeta Financial Times, która sugeruje, że koncern Apple zamierza przejąc McLaren Technology Group, który kontroluje m.in. zespół McLaren F1 Team. Czy nad Woking zbierają się czarne chmury?