Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Alfa Romeo > 147 > Oceny i opinie
Alfa Romeo

Alfa Romeo 147 - Oceny i opinie

Alfa Romeo
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Alfa Romeo 147. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Alfa Romeo 147. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Alfa Romeo 147

Czy warto kupić Alfa Romeo 147?

TAK
NIE

Alfa Romeo 147 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.89
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.72
silnik:silnik - ocena kierowców 4.86
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.26

Najlepiej oceniany silnik

Alfa Romeo 147 benzynowy

4.76

93%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Alfa Romeo 147

4.68

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 57

Oceny samochodów Alfa Romeo 147 według nadwozia

Alfa Romeo 147 - hatchback (3 drzwiowy)

40 użytkowników oceniło Alfa Romeo 147 hatchback na:

4.76

Alfa Romeo 147 - hatchback (5 drzwiowy)

36 użytkowników oceniło Alfa Romeo 147 hatchback na:

4.60

Oceny samochodów Alfa Romeo 147 według silnika

Alfa Romeo 147 - benzynowy

30 użytkowników oceniło Alfa Romeo 147 benzynowy na:

4.76

Alfa Romeo 147 - diesel

46 użytkowników oceniło Alfa Romeo 147 diesel na:

4.64

Użytkownicy o wadach i zaletach Alfa Romeo 147

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2003

Użytkownik Dawid ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: świetne prowadzenie - naprawdę w zakrętach nie ma lepszego auta - za tę cenę... - doskonały wygląd te auta są po prostu piękne perfekcyjna linia nadwozia - mocny silnik i naprawdę symboliczne zużycie paliwa... oszałamiające przyspieszenie, rewelacyjne hamulce wszystko idealnie dopracowane - bardzo bogate wyposażenie za niewielką cenę - znakomite wykończenie wnętrza wszystkie niemieckie czy japońskie auta mogą się tylko uczyć.... Wady: mały bagażnik - ale nie można mieć wszystkiego

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2003

Użytkownik Woy ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Przepiękna linia nadwozia. - Bardzo dobre właściwości jezdne. Z tyłu zawieszenie wielowahaczowe (dla niektórych to wada, bo droższe w obsłudze) - Bardzo bogate wyposażenie ASR, ESP, ABS, klimatyzacja dwustrefowa, cruise control itp. - Dla mnie wygodna w serwisowaniu, bo w Bielsku mam dostęp do najlepszego serwisu FIATA w Polsce na ulicy Katowickiej :). Wady: Spalanie takie sobie - mogłoby być niższe - Przy 150 koniach, przyspieszenie mogłoby być lepsze (9,3 s)

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2002

Użytkownik szczęściarz ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo przyjemne wnętrze,ciche, ładnie spasowane, dobre materiały, nic nie trzeszczy - bardzo ekonomiczny i (wbrew opini) niedrogi w utrzymaniu samochód - Wszystko działa solidnie i precyzyjnie, auto przemyślane i dopracowane - Niesamowicie przyjemny i odprężający w prowadzeniu - Niewątpliwa zaleta..... bezawaryjna eksploatacja. Wady: Auto dla singla.Max 2 osoby będą czuły się komfortowo - mały bagażnik - zawieszenie jest dość delikatne - nie działa centralka w kluczyku;) - za wąskie oparcia siedzeń

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2001

Użytkownik TS ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Piękne autko - Prowadzenie - Przyzwoite wyposażenie już w standardzie - Przez dwa lata do tej pory- nie zawiódł, chodź nikt przesadnie nie dba o ten samochód - Elastyczny silnik, nie "dławi" się nawet na bardzo niskich obrotach i nie "wyje" dokuczliwie na wysokich - TWIN SPARK. Wady: Spalanie mogło by być mniejsze, chodź benzyniakiem jakiejkolwiek marki o tej pojemności, ciężko zejść niżej

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2002

Użytkownik czarek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Silnik rewelacyjny, praawdobodobnie najlepszy diesel na świecie;) - Prowadzi się jak po szynach:) - Wnętrze to kwintesencja stylu i jakości. - Zewnetrznie nic dodać i nic ująć. O korozji możecie zapomnieć. - Wyposażenie nawet w uboższych wersjach bardzo bogate.. Wady: Dbać o turbinę - Troszkę częściej trzeba Zaglądać do zawieszenia ale nikogo to nie pogrąży finansowo;) - Mały samochód-małe wnętrze.

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2003

Użytkownik mlsh ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Piękno wewnątrz i na zewnątrz, Alfy z resztą to dzieła sztuki na kołach - Dobry dynamiczny i tani w utrzymaniu silnik - Dobre spalanie ok 4.9 w trasie a w mieście do 9 - Wygodne i dobrze trzymające na zakrętach fotele - Świetna trakcja, jedzie jak po sznurku. Wady: Niektóre elementy słabo spasowane - Nie najlepsze materiały deski rozdzielczej - Bagażnik mógłby być większy

Alfa Romeo 147 2005-2010 rok 2005

Użytkownik Misiek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Super auto - Komfort super dla 2 osobowej rodzinki. - Alfetka super sie prowadzi i trzyma na zakrętach - Na autostradzie spokojnie można zawstydzić nie jednego kierowce BMW AUDI i czy innych tzw aut szybkich - Można wymieniać setki zalet Alfy. Wady: Jedyną wada jest serwis... Mechanik jak widzi Alfiste w serwisie już kalkuluje ile z niego zedrze. Auto tak samo awaryjne jak każde inne dostępne na rynku

Alfa Romeo 147 2005-2010 rok 2005

Użytkownik ERNI ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Kupiłem urzywany wiec niska cena - wysoka jakosc wykończenia zewnetrznego jaki wewnętrznego - Finezyjna włoska stylistyka - fotele kubelkowe skorzana suuper wygodne - tanie częsci zamienne i eksplatacyjne i tani serwis. Wady: szybki spadek ceny przez idiotyczne steoretypy typu że sie psują=nie prawda, kazdy samochód sie psuje, jezelio sie nim jeżdi!

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2001

Użytkownik mario ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo dobre wykonanie. - ten samochód wygląda jak by stworzył go mistrz(artysta)Piekny środek,piękny z zewnątrz. - Dobrze się prowadzi.Układ kierowniczy,wygodne fotele,kierownica leży idealnie .. Wady: apetyt na benzynę dosyć duży jak na ta poj. - nie najtańsze części ale tragedii nie ma. - Mogła by być lepiej wygłuszona.

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2003

Użytkownik szadok ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: prowadzenie - świetnie trzyma się drogi. - silnik - 140 KM to naprawdę świetny śilnik do tego auta. - design - nic dodać nic ująć - spalanie - naprawdę na dobrym poziomie bo średnio 6-6,5 litra. Wady: szybciej niż u innych zużywające się zawieszenie na polskich drogach - brak wystarczającej ilości DOBRYCH serwisów Alfy.

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Wybieramy auto dla studenta
Wybieramy auto dla studenta
Poszukiwanie idealnego samochodu dla studenta nie jest zajęciem łatwym. Oczekiwania to auto niedrogie, oszczędne, ale zarazem pojemne i praktyczne. Przedstawiamy kilka propozycji w okolicy 40 tys. zł.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Kupujemy coraz mniej diesli
Kupujemy coraz mniej diesli
Wrzesień ubiegłego roku. Świat obiega informacja o fałszerstwie Volkswagena w silnikach Diesla. Na jaw wychodzą kompromitujące fakty nie tylko o VW, ale też o polityce Unii dotyczącej jednostek wysokoprężnych. Jednak czy ta afera nadszarpnęła popularność tych silników?
KONKURS! Sprawdź swoją znajomość marki Skoda! KONKURS! Sprawdź swoją znajomość marki Skoda!