Samochody > Alfa Romeo > 147 > Oceny i opinie
Alfa Romeo

Alfa Romeo 147 - Oceny i opinie

Alfa Romeo
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Alfa Romeo 147. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Alfa Romeo 147. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Alfa Romeo 147

Czy warto kupić Alfa Romeo 147?

TAK
NIE

Alfa Romeo 147 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.89
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.72
silnik:silnik - ocena kierowców 4.86
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.26

Najlepiej oceniany silnik

Alfa Romeo 147 benzynowy

4.76

93%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Alfa Romeo 147

4.68

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 57

Oceny samochodów Alfa Romeo 147 według nadwozia

Alfa Romeo 147 - hatchback (3 drzwiowy)

40 użytkowników oceniło Alfa Romeo 147 hatchback na:

4.76

Alfa Romeo 147 - hatchback (5 drzwiowy)

36 użytkowników oceniło Alfa Romeo 147 hatchback na:

4.60

Oceny samochodów Alfa Romeo 147 według silnika

Alfa Romeo 147 - benzynowy

30 użytkowników oceniło Alfa Romeo 147 benzynowy na:

4.76

Alfa Romeo 147 - diesel

46 użytkowników oceniło Alfa Romeo 147 diesel na:

4.64

Użytkownicy o wadach i zaletach Alfa Romeo 147

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2003

Użytkownik Dawid ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: świetne prowadzenie - naprawdę w zakrętach nie ma lepszego auta - za tę cenę... - doskonały wygląd te auta są po prostu piękne perfekcyjna linia nadwozia - mocny silnik i naprawdę symboliczne zużycie paliwa... oszałamiające przyspieszenie, rewelacyjne hamulce wszystko idealnie dopracowane - bardzo bogate wyposażenie za niewielką cenę - znakomite wykończenie wnętrza wszystkie niemieckie czy japońskie auta mogą się tylko uczyć.... Wady: mały bagażnik - ale nie można mieć wszystkiego

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2003

Użytkownik Woy ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Przepiękna linia nadwozia. - Bardzo dobre właściwości jezdne. Z tyłu zawieszenie wielowahaczowe (dla niektórych to wada, bo droższe w obsłudze) - Bardzo bogate wyposażenie ASR, ESP, ABS, klimatyzacja dwustrefowa, cruise control itp. - Dla mnie wygodna w serwisowaniu, bo w Bielsku mam dostęp do najlepszego serwisu FIATA w Polsce na ulicy Katowickiej :). Wady: Spalanie takie sobie - mogłoby być niższe - Przy 150 koniach, przyspieszenie mogłoby być lepsze (9,3 s)

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2002

Użytkownik szczęściarz ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo przyjemne wnętrze,ciche, ładnie spasowane, dobre materiały, nic nie trzeszczy - bardzo ekonomiczny i (wbrew opini) niedrogi w utrzymaniu samochód - Wszystko działa solidnie i precyzyjnie, auto przemyślane i dopracowane - Niesamowicie przyjemny i odprężający w prowadzeniu - Niewątpliwa zaleta..... bezawaryjna eksploatacja. Wady: Auto dla singla.Max 2 osoby będą czuły się komfortowo - mały bagażnik - zawieszenie jest dość delikatne - nie działa centralka w kluczyku;) - za wąskie oparcia siedzeń

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2001

Użytkownik TS ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Piękne autko - Prowadzenie - Przyzwoite wyposażenie już w standardzie - Przez dwa lata do tej pory- nie zawiódł, chodź nikt przesadnie nie dba o ten samochód - Elastyczny silnik, nie "dławi" się nawet na bardzo niskich obrotach i nie "wyje" dokuczliwie na wysokich - TWIN SPARK. Wady: Spalanie mogło by być mniejsze, chodź benzyniakiem jakiejkolwiek marki o tej pojemności, ciężko zejść niżej

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2002

Użytkownik czarek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Silnik rewelacyjny, praawdobodobnie najlepszy diesel na świecie;) - Prowadzi się jak po szynach:) - Wnętrze to kwintesencja stylu i jakości. - Zewnetrznie nic dodać i nic ująć. O korozji możecie zapomnieć. - Wyposażenie nawet w uboższych wersjach bardzo bogate.. Wady: Dbać o turbinę - Troszkę częściej trzeba Zaglądać do zawieszenia ale nikogo to nie pogrąży finansowo;) - Mały samochód-małe wnętrze.

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2003

Użytkownik mlsh ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Piękno wewnątrz i na zewnątrz, Alfy z resztą to dzieła sztuki na kołach - Dobry dynamiczny i tani w utrzymaniu silnik - Dobre spalanie ok 4.9 w trasie a w mieście do 9 - Wygodne i dobrze trzymające na zakrętach fotele - Świetna trakcja, jedzie jak po sznurku. Wady: Niektóre elementy słabo spasowane - Nie najlepsze materiały deski rozdzielczej - Bagażnik mógłby być większy

Alfa Romeo 147 2005-2010 rok 2005

Użytkownik Misiek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Super auto - Komfort super dla 2 osobowej rodzinki. - Alfetka super sie prowadzi i trzyma na zakrętach - Na autostradzie spokojnie można zawstydzić nie jednego kierowce BMW AUDI i czy innych tzw aut szybkich - Można wymieniać setki zalet Alfy. Wady: Jedyną wada jest serwis... Mechanik jak widzi Alfiste w serwisie już kalkuluje ile z niego zedrze. Auto tak samo awaryjne jak każde inne dostępne na rynku

Alfa Romeo 147 2005-2010 rok 2005

Użytkownik ERNI ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Kupiłem urzywany wiec niska cena - wysoka jakosc wykończenia zewnetrznego jaki wewnętrznego - Finezyjna włoska stylistyka - fotele kubelkowe skorzana suuper wygodne - tanie częsci zamienne i eksplatacyjne i tani serwis. Wady: szybki spadek ceny przez idiotyczne steoretypy typu że sie psują=nie prawda, kazdy samochód sie psuje, jezelio sie nim jeżdi!

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2001

Użytkownik mario ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo dobre wykonanie. - ten samochód wygląda jak by stworzył go mistrz(artysta)Piekny środek,piękny z zewnątrz. - Dobrze się prowadzi.Układ kierowniczy,wygodne fotele,kierownica leży idealnie .. Wady: apetyt na benzynę dosyć duży jak na ta poj. - nie najtańsze części ale tragedii nie ma. - Mogła by być lepiej wygłuszona.

Alfa Romeo 147 2001-2005 rok 2003

Użytkownik szadok ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: prowadzenie - świetnie trzyma się drogi. - silnik - 140 KM to naprawdę świetny śilnik do tego auta. - design - nic dodać nic ująć - spalanie - naprawdę na dobrym poziomie bo średnio 6-6,5 litra. Wady: szybciej niż u innych zużywające się zawieszenie na polskich drogach - brak wystarczającej ilości DOBRYCH serwisów Alfy.